E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέσσερις Έλληνες κάτω των 30 ετών στη λίστα του Forbes

Ποιοι είναι οι Έλληνες που μπήκαν στην ευρωπαϊκή λίστα του Forbes κάτω των 30 ετών για το 2021

Δημοσίευση 13/4/2021 | 13:43

Τέσσερις Έλληνες κάτω των 30 ετών στη λίστα του Forbes

Τέσσερις Έλληνες επιστήμονες περιλαμβάνονται φέτος στην ευρωπαϊκή λίστα του περιοδικού Forbes με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών, επιτυχημένους σε διάφορους κλάδους, όπως οι τέχνες και ο πολιτισμός ή η τεχνολογία, η υγεία.

Γιάννης Ασσαέλ

Ο 29χρονος Γιάννης Ασσαέλ μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2008 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σήμερα είναι Senior Research Scientist στην Google DeepMind, όπου χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

«Προσπαθώ να ασχοληθώ με προβλήματα που δεν έχουν λυθεί μέχρι σήμερα», δήλωσε στην Καθημερινή. Το 2013, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ με πλήρεις υποτροφίες συνέχισε για MSc in Computer Science στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου διακρίθηκε με το Tony Hoare Prize για την καλύτερη επίδοση στο έτος του, και για MRes in Machine Learning στο Imperial College London.

Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη, ο Ασσαέλ μαζί με άλλους Βρετανούς επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μοντέλο ανάγνωσης χειλιών, το LipNet. Πρόκειται για ένα σύστημα που παρακολουθεί βίντεο χωρίς ήχο με έναν άνθρωπο να μιλάει και μπορεί να μαντέψει τι λέει με ακρίβεια 93%, παρακολουθώντας την κίνηση του στόματος του ομιλητή. Επίσης, είναι συν-εφευρέτης σε τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στο τελευταίο του πρότζεκτ χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να αποκαταστήσει τμήματα αρχαίων ελληνικών κειμένων που λείπουν.

Μαριάννα Καψετάκη

Η Μαριάννα Καψετάκη γεννήθηκε το 1991 στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι γιατρός, ερευνήτρια και κλασική πιανίστρια. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης του διδακτορικού της στη Γνωστική Νευροεπιστήμη στο Imperial College London, ενώ έχει ήδη στο ιστορικό της πολλές δημοσιεύσεις σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

«Μαθαίνεις για όλα τα ιατρικά προβλήματα που έχουν όσοι ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες», εξηγεί.

Η 29χρονη ερευνήτρια αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Performing Arts Medicine στο University College London όπου και πήρε το Βραβείο Καλύτερης Μεταπτυχιακής Διατριβής. H Μ. Καψετάκη πραγματοποιεί μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τη χωροταξική μνήμη σε ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου

Στην κατηγορία Επιστήμη διακρίθηκε και η Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου, η οποία είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Rockefeller. H 28χρονη απόφοιτη από το Αρσάκειο Ψυχικού ολοκλήρωσε το 2014 τις σπουδές της στη Γλωσσολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Γλώσσα και τη Γνωσιακή Επιστήμη). Μετά από ένα διάστημα στην Ισπανία η Κ. Θεοφανοπούλου μετακόμισε στην Αμερική για ένα χρόνο, πρώτα στην Βόρεια Καρολίνα και μετά στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Rockefeller.

Η μεταδιδακτορική ερευνήτρια με καταγωγή από την Τρίπολη σήμερα ζει και πάλι στις ΗΠΑ διεξάγοντας έρευνες βιοπληροφορικής. Τα πεδία της έρευνάς της είναι η Νευροβιολογία της γλώσσας, αλλά και η Εξελικτική Γενετική. Συμμετέχει σε πρωτοποριακή έρευνα του Πανεπιστημίου Rockefeller με επικεφαλής τον δρα Ερικ Τζάρβις για την κατανόηση του ρόλου των γονιδίων ως προς την ανθεκτικότητα ή την ευπάθεια ενός οργανισμού απέναντι στην COVID-19.

Γιώργος Καλλίγερος

Ο Έλληνας στην κατηγορία της λίστας Βιομηχανία, Γιώργος Καλλίγερος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο 27χρονος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ στην ομώνυμη πόλη της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μ. Βρετανία ως Engine Design Engineer στην Bentley Motors, ενώ αργότερα βρέθηκε στην Tesla όπου εργάστηκε ως Design Engineer. Το 2015 πήγε στην Καλιφόρνια στο τμήμα του vehicle engineering.

Όταν επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ για το μεταπτυχιακό του ασχολήθηκε με τη μελέτη του ποδηλάτου ως μοντέρνου μέσου αστικής μεταφοράς. Στη συνέχεια μαζί με τον Dan Keene, ίδρυσαν την Pushme, μια εταιρεία που ανέπτυξε μια υποδομή φόρτισης για προϊόντα που έχουν κάποιου είδους μικρής κίνησης όπως είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ΤIER (ευρωπαϊκή startup ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών) στις αρχές του 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία επέκτασης του δικτύου της σε 4.500 τοποθεσίες σε 85 διαφορετικές πόλεις. Σήμερα ο επιχειρηματίας ζει στο Λονδίνο και έχει τη θέση του διευθυντή Hardware στην TIER Mobility.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αττική που εκτελούσαν θερμές εργασίες σε μέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Μακελειό σε γιορτή της 4ης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη – Οκτώ τραυματίες, οι 4 παιδιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες μιλούν για άνδρα που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μαύρη μάσκα σκι, ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, που έκανε μπάρμπεκιου σε αυλή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικό βίντεο ‑ drone από τις καμένες εκτάσεις σε Ωραιόκαστρο και Φιλοθέη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά

Επίδομα αδείας 2026: Τι αλλάζει φέτος και ποιοι εργαζόμενοι επηρεάζονται

Ελλάδα Χτες
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου, αλλάζουν τα ποσά του επιδόματος αδείας για χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Θεσσαλονίκη: 16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Ανω Λιόσια εξαιτίας πυρκαγιάς

Ελλάδα Χτες
Δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών επηρεάζονται με καθυστερήσεις και τροποποιήσεις, ενώ τμήματα διαδρομών αντικαθίστανται με λεωφορεία της Hellenic Train

Σερένα Γουίλιαμς: Ανέβασε φωτογραφία με το υγρό που αφαίρεσαν από το γόνατό της – «Απλά... ουάου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Σερένα Γουίλιαμς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διπλό γυναικών στο Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο γόνατο

Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε σε πολίτες – Πετούσε καρέκλες και ξεσήκωνε τους περαστικούς

Ελλάδα Χτες
Σκηνές έντασης ξεδιπλώθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Σκιάθου

Καπνός, διοξίνες, βενζόλιο: Τι αναπνέει η Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ελεύθερος ο 76χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χρησιμοποιήστε μάσκες υψηλής προστασίας» συστήνει ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Φωτιά στην Οινόη Αττικής: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με 10 εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς