E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«O οδοντίατρος πάλεψε με τον ληστή και βρέθηκαν από τον δεύτερο στον πρώτο όροφο»

Επίθεση έξω από την είσοδο του ιατρείου του στο κέντρο του Ηρακλείου δέχθηκε ένας οδοντίατρος

Δημοσίευση 12/4/2021 | 11:49

«O οδοντίατρος πάλεψε με τον ληστή και βρέθηκαν από τον δεύτερο στον πρώτο όροφο»

Επίθεση έξω από την είσοδο του ιατρείου του στο κέντρο του Ηρακλείου δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (09-04-2021) ένας οδοντίατρος, που μόλις είχε κλείσει την πόρτα για να αναχωρήσει από την εργασία του…

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος, εξήγησε ότι ο οδοντίατρος αντιλήφθηκε την ώρα που έκλεινε την πόρτα του ιατρείου στο δεύτερο όροφο, τη φιγούρα ενός άνδρα ο οποίος φορούσε μια πλαστική σακούλα, με δύο τρύπες στο ύψος των ματιών.

Δίχως να προλάβει να αντιληφθεί τι είχε συμβεί, ο δράστης του επιτέθηκε με φαλτσέτα και σφυρί. Ο οδοντίατρος αρχικά, όπως τόνισε ο κ. Χαρίτος, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ και να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο ο δράστης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα.

Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο γιατρός καταφέρνοντας να πάρει από τον 55χρονο δράστη το σφυρί, τον χτύπησε για να καταφέρει να τον απομακρύνει. Οι δύο άνδρες συνέχισαν την πάλη και έξω από το ασανσέρ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, από τον δεύτερο όροφο οι δυο τους βρέθηκαν στον πρώτο όροφο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κάποιος ένοικος του πρώτου ορόφου αντιλήφθηκε την αναστάτωση και βοήθησε τον γιατρό να ακινητοποιήσει το δράστη ενώ στο σημείο έσπευσε και η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος ‘Αμεσης Δράσης Ηρακλείου, που τον συνέλαβε.

«Είχε μαζί του μια φαλτσέτα, ένα σφυρί και ένα σχοινί. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να τον ακινητοποιήσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτος, που πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον οδοντίατρο, ο ίδιος του είπε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του και μάλιστα λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, είχε χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως εγκληματική ενέργεια εις βάρος συναδέλφου τους.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο σε οτιδήποτε χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφύγουν ανάλογες καταστάσεις έκθεσής τους σε κίνδυνο. Σεβόμενοι το λειτούργημά μας και τις ανάγκες του οδοντιατρικού ασθενή ,συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων