E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ειδεχθές έγκλημα ‑ Τι έδειξε η βαλλιστική

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2021 | 12:48

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ειδεχθές έγκλημα ‑ Τι έδειξε η βαλλιστική

Για ένα ειδεχθές έγκλημα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν. Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.
Αναλυτικά η δήλωση του στους δημοσιογράφους:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

Τι έδειξε η βαλλιστική εξεταση

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το όπλο ήταν «καθαρό», κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άλλο χτύπημα, ωστόσο, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ήταν σίγουροι ότι το όπλο δεν θα είχε... παρελθόν. Οι Αρχές κάνουν σαφάρι για να εντοπίσουν τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα, ο οποίος δολοφόνησε με 13 σφαίρες τον Καραιβάζ. Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι άντρες του Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδεχομένως να δείξει εάν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα που ήταν κοντά στον δημοσιογράφο κατά τη διαδρομή του από την Κηφισιά στον Άλιμο. Επίσης, θα μελετήσουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί το σκούτερ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης». Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των αυτοπτών, τη χαριστική βολή στο κεφάλι, έριξε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι δράστες σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τριών υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμα €30.000 για τις μπαλωθιές ‑ Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Ελλάδα 20.11.2025
Νέα διάταξη με κάθειρξη έως 8 έτη και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ για όσους διαφημίζουν ή παρακινούν σε χρήση όπλων