E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ειδεχθές έγκλημα ‑ Τι έδειξε η βαλλιστική

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2021 | 12:48

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Καραϊβάζ: Ειδεχθές έγκλημα ‑ Τι έδειξε η βαλλιστική

Για ένα ειδεχθές έγκλημα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην Δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν. Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.
Αναλυτικά η δήλωση του στους δημοσιογράφους:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

Τι έδειξε η βαλλιστική εξεταση

Ολοκληρώθηκαν οι βαλλιστικές εξετάσεις για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Αλιμο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το όπλο ήταν «καθαρό», κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Οι Αρχές θα πραγματοποιήσουν και δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν ότι το 9άρι πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο άλλο χτύπημα, ωστόσο, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ήταν σίγουροι ότι το όπλο δεν θα είχε... παρελθόν. Οι Αρχές κάνουν σαφάρι για να εντοπίσουν τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα, ο οποίος δολοφόνησε με 13 σφαίρες τον Καραιβάζ. Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι άντρες του Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδεχομένως να δείξει εάν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα που ήταν κοντά στον δημοσιογράφο κατά τη διαδρομή του από την Κηφισιά στον Άλιμο. Επίσης, θα μελετήσουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί το σκούτερ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα, για «στημένους και πληρωμένους δολοφόνους» έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης». Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των αυτοπτών, τη χαριστική βολή στο κεφάλι, έριξε ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι οι δράστες σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τριών υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)