E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Σουηδοί rockers Spiritual Beggars, θα βρεθούν για δύο εμφανίσεις στην χώρα μας

Γιορτάζουν 20 χρόνια στο χώρο

Δημοσίευση 4/6/2013 | 00:00

Οι Σουηδοί rockers Spiritual Beggars, θα βρεθούν για δύο εμφανίσεις στην χώρα μας
ΑΘΗΝΑ - Κύτταρο Live
Ηπείρου 48 & Αχαρνών. Αθήνα, Tηλέφωνο: 210 8224134, 6977641373, Fax 210 8822460
http://www.kyttarolive.gr/
Ημερομηνία: 11/10/2013
ΟΚΤ 2013
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 20:00

25 Ευρώ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Eightball
Pindou 1, Ladadika
Ημερομηνία: 11/10/2013
ΟΚΤ 2013
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

22 Ευρώ

Μπορεί το κίνημα του retro rock να έχει πολύ πέραση στις ημέρες μας, οι SPIRITUAL BEGGARS όμως, είναι ένα από τα πρώτα σχήματα που έπαιξαν αυτή τη μουσική και πλέον γιορτάζουν 20 χρόνια στο χώρο, έχοντας κυκλοφορήσει και ένα καταπληκτικό νέο άλμπουμ με τον τίτλο “Earth Blues”.

Έχοντας μία πραγματική all-star σύνθεση που θα τη ζήλευαν πάρα πολλοί, με προεξάρχοντα τον μάγο της εξάχορδης, Michael Amott (ARCH ENEMY, πρώην CARCASS, CARNAGE και CANDLEMASS), που -όχι άδικα- θεωρείται ως ο άξιος διάδοχος του μεγάλου Michael Schenker, καταφέρνουν να βγάζουν δουλειές που να τιμούν το stoner / doom κίνημα, αλλά και το κλασικό rock των 70Άs και το hard rock με τη ψυχεδέλεια, προσθέτοντας και στοιχεία blues. Αρκετά δεν βρίσκετε; Όταν όμως μαζί με τον Amott βρίσκουμε τεράστιους μουσικούς όπως ο Ludwig Witt (GRAND MAGUS, FIREBIRD) στα ντραμς, ο Per Wiberg (πρώην OPETH) στα πλήκτρα, ο Sharlee DΆ Angelo (ARCH ENEMY, MERCYFUL FATE, KING DIAMOND, WITCHERY, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, πρώην DISMEMBER, SINERGY και ILLWILL) στο μπάσο και ο “δικός μας”, Apollo Papathanasio (πρώην FIREWIND) στα φωνητικά, όλα μπορούν να γίνουν και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό.

Τα πρώτα τρία άλμπουμ του σχήματος “Spiritual Beggars” (1994), “Another Way To Shine” (1996) και “Mantra III” (1998) γνώρισαν μία σχετική επιτυχία, αλλά το μεγάλο ξεπέταγμα έγινε με το υπέρτατο “Ad Astra” του 2000, το οποίο ήταν και το τελευταίο άλμπουμ τους με τον Christian "Spice" Sjöstrand στα φωνητικά και περιείχε το πιο δημοφιλές τους κομμάτι, το “Angel Of Betrayal”. Η συνέχεια όμως, υπήρξε εξίσου δυναμική. Παίρνοντας τον Janne “JB” Christoffersson (GRAND MAGUS) πίσω από το μικρόφωνο, το “On Fire” (2002) υπήρξε το άλμπουμ που καθιέρωσε τους SPIRITUAL BEGGARS και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την fan base τους, με ύμνους όπως το “Killing Time”, όντας ακόμα πιο μελωδικός δίσκος κι έχοντας επικά 70Άs rock τραγούδια. Παρότι οι υποχρεώσεις του Amott με τους ARCH ENEMY αλλά και των υπολοίπων μελών με τα υπόλοιπα τους συγκροτήματα ήταν ολοένα και πιο αυξανόμενες, βρήκαν χρόνο να βγάλουν το “Demons” το 2005, το οποίο κινούνταν στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχό του, μόνο που το συγκρότημα δεν μπόρεσε να περιοδεύσει πολύ.

Η τρίτη αλλαγή τραγουδιστή, έγινε με το “Return To Zero”, του 2010, με τον Apollo Papathanasio (ο οποίος πρόσφατα αποχώρησε από τους FIREWIND) να αναλαμβάνει τα καθήκοντα, αλλά με το άλμπουμ να μην ενθουσιάζει. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην με το πολύ πρόσφατο “Earth Blues”. Ηχογραφημένο live στο στούντιο, καταφέρνει να βγάλει την vintage 70Άs ατμόσφαιρα αλλά και να τονίσει τη θετική ενέργεια που υπήρχε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ. Οι SPIRITUAL BEGGARS είναι ένα σχήμα που λατρεύουν όσοι ακούν MSG, RAINBOW, BLACK SABBATH, JIMI HENDRIX, URIAH HEEP, THIN LIZZY και όλους αυτούς τους ήρωες των δεκαετιών του Ά70 και του Ά80.

Οι Σουηδοί rockers, θα βρεθούν στην χώρα μας για δύο εμφανίσεις, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στην Αθήνα στο Κύτταρο Live και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη στο Eightball. Της εμφάνισής τους στην Αθήνα, θα προηγηθούν δύο από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της χώρας μας, οι DRUNK MOTHERFUCKERS και οι FULL HOUSE BREW CREW (των οποίων ο τραγουδιστής / κιθαρίστας, είναι ο νέος μπασίστας των ROTTING CHRIST).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Μουσική Προχτές
Κλείσε το εισιτήριό σου!

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ Προχτές
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ Προχτές
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική Προχτές
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ 11.05.2026
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620