E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» μια παιδική παράσταση από τη Σοφία Σωτηρίου

Σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσίευση 29/3/2021 | 10:25

«Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» μια παιδική παράσταση από τη Σοφία Σωτηρίου
ONLINE - ONLINE
Ημερομηνίες: από 25/4/2021 έως 3/5/2021
ΑΠΡ 2021
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ΜΑΙ 2021
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 18:00
Διάρκεια: -60 λεπτά

από 21 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Το θεατρικό έργο της Σοφίας Σωτηρίου με τίτλο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» σε σκηνοθεσία Ρέϊνας Εσκενάζυ θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από τη σκηνή του θεάτρου ΓΚΛΟΡΙΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το θεατρικό έργο «Της Πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό» έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα και μέσα από τη βιωματική προσέγγιση της Ιστορίας έχει στόχο να αποδώσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα.

Η Ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού! Μας μεταφέρει τις «ζαβολιές» και τις ανησυχίες των παιδιών του «τότε», που δε διαφέρουν από αυτές των παιδιών της σύγχρονης εποχής, τις ασκήσεις των ελεύθερων Ελλήνων των βουνών, την αξία της Τέχνης και τη συμβολή των Φιλελλήνων ζωγράφων όπως ο Ευγένιος Ντελακρουά στην επιτυχία του αγώνα. Μέσα από τη δημοτική μουσική και με στοιχεία διάδρασης καθώς και με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, οι συντελεστές του έργου επιδιώκουν να αποδώσουν με τέτοιο τρόπο τη δράση στη σκηνή ώστε να βιώσουν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές την Ιστορία, σε μια διαφορετική διάσταση, ξεδιπλώνοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές της.

Το έργο χωρίζεται σε τέσσερις πράξεις που αντιπροσωπεύουν ορόσημα της Ελληνικής Επανάστασης και συνδέονται μεταξύ τους μέσω του παιδιού που αφηγείται τα δρώμενα  στο «σήμερα» και συμμετέχει ενεργά στη δραματοποίηση του παρελθόντος.

1η πράξη: Η ιστορία του Γιάννη Μακρυγιάννη

Η ιστορία του Γιάννη Μακρυγιάννη -1797 και εξής, για τα παιδικά του χρόνια.  Ένα παιδί επί Τουρκοκρατίας, η ζωή, οι δυσκολίες, ο ατίθασος χαρακτήρας και το κρυφό σχολειό. 

2η πράξη: Κλεφτουριά

Στη Στερεά Ελλάδα, στα βουνά της Ρούμελης έχουν τα λημέρια τους οι κλέφτες.  Οι «βραχίονες της επανάστασης, οι «μονόματοι», τα «γυμνάσια» εκπαίδευσης, τα «συμβόλαια» τιμής.

3η πράξη: Εμμανουήλ Παπάς

Ο επαναστάτης του 1821, ο Αρχιστράτηγος της Μακεδονίας και ο αγνός ιδεαλισμός του. Η Φιλική εταιρεία, η έκρηξη της επανάστασης, ο Αγώνας στη Μακεδονία, η έκβαση των μαχών.

4η πράξη: Ευγένιος Ντελακρουά και Έλληνες αγωνιστές.

Στο Παρίσι σε ένα ατελιέ, ο ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, ζωγραφίζει τους τέσσερις πίνακες του για τον αγώνα των Ελλήνων. Σε παράλληλη δράση, οι Έλληνες αγωνιστές και η πορεία της Επανάστασης του 1821 έως την τελική νίκη με την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Όλα αυτά δένουν θεατρικά αρμονικά χάρη στη δυνατή πένα της Σοφίας Σωτηρίου που ζωντανεύει με πιστότητα και συναίσθημα τα δρώμενα της εποχής αλλά και τη σκηνοθετική ματιά της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας Ρέινας Εσκενάζι της οποίας επιτυχημένες δουλειές έχουμε παρακολουθήσει τόσο στο θέατρο όσο και την τηλεόραση. Η ομάδα «Χοροσταλίτες» βάζει τη δική της ξεχωριστή υπογραφή στο έργο με ένα ταξίδι στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το παρελθόν συναντά τη σύγχρονη εποχή και η ψυχαγωγία την εκπαίδευση σε μια ακόμη παραγωγή της «Πολιτιστικό Πάρκο Α.Ε». Πρόκειται για έναν πολιτιστικό, εκπαιδευτικό φορέα που προάγει τις Τέχνες, τα γράμματα και τον Πολιτισμό με διεθνώς αναγνωρισμένα επιμορφωτικά προγράμματα αλλά και φιλόδοξες παραγωγές  όπως η παιδική παράσταση Jazz for Kids που για 3 συνεχόμενες χρονιές σημείωσε τεράστια επιτυχία.

H  παράσταση θα προβληθεί διαδικτυακά από τις 26 Απριλίου εως τις 8 Μαίου ενώ θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια την επόμενη θεατρική σεζόν.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026: Η παράσταση «Σταθμός Ω» ανοίγει τη συζήτηση για την ομοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Φεστιβάλ Προχτές
Το Εθνικό Θέατρο φιλοξενεί ένα σύγχρονο ελληνικό έργο για την απώλεια, τη βία και τη διαφορετικότητα - με ανοιχτή συζήτηση μετά την παράσταση

Athens Pride 2026: Το Inklusive 2.0 επιστρέφει με queer tattoo artists και pride flash tattoos για καλό σκοπό

Φεστιβάλ Προχτές
Μια ολοήμερη δράση αφιερωμένη στην έκφραση, την ορατότητα και τη σύνδεση μέσα από την τέχνη του tattoo

Athens Pride 2026: Συζήτηση για τα τρανς και intersex παιδιά στο ελληνικό σχολείο

Φεστιβάλ Προχτές
Μια ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον

Athens Pride 2026: Ένα πολύχρωμο εργαστήριο Bollywood χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Φεστιβάλ Προχτές
Μια δίωρη εμπειρία γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και χαρά μέσα από τον κόσμο της σύγχρονης ινδικής χορευτικής κουλτούρας

Athens Pride 2026: Ένα εργαστήριο για τις προκλήσεις καριέρας των LGBTQI+ ατόμων

Φεστιβάλ Προχτές
Από το coming out στον εργασιακό χώρο μέχρι την επαγγελματική εξέλιξη - μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμπερίληψη και τη στήριξη στην καριέρα

Τελευταία ευκαιρία να δεις τον Moby live: Οι νέες επιλογές εισιτηρίων που μόλις ανακοινώθηκαν

Μουσική Προχτές
Αν νόμιζες πως έχασες την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά μία από τις πιο πολυσυζητημένες μουσικές βραδιές του καλοκαιριού, το Release Athens 2026 μόλις σου έδωσε δεύτερη ευκαιρία

Το InfinityGreece παρουσιάζει το 4ο απολογιστικό event Impact Showcase

Cityλάιφ Προχτές
Παρουσιάσεις, networking και συζήτηση για τη νεολαία και την επιχειρηματικότητα στο ετήσιο event του InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη

Το Plastiras Lake Festival 2026 επιστρέφει με secret opening day και ένα από τα πιο δυνατά line‑ups του καλοκαιριού

Φεστιβάλ Προχτές
9–12 Ιουλίου | Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα | Η προπώληση συνεχίζεται

Οι KAPTEN επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για το μεγαλύτερο live του καλοκαιριού στο Θέατρο Κήπου

Μουσική Προχτές
12 Ιουνίου | Opening Act: Paranauê | Κλείσε το εισιτήριό σου!

Mayans & Guy J b2b Guy Mantzur στο Bolivar Beach Club

Μουσική 18.05.2026
BOLIVAR BEACH BAR21/05