E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision: Αποκλείστηκε από το φετινό διαγωνισμό η Λευκορωσία

Οι στίχοι του τραγουδιού προκάλεσαν την απόφαση των διοργανωτών - Διαβάστε το σκεπτικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2021 | 19:31

Eurovision: Αποκλείστηκε από το φετινό διαγωνισμό η Λευκορωσία

Οι διοργανωτές του φετινού διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision απέκλεισαν την Λευκορωσία. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, το τραγούδι από συγκρότημα το οποίο στο παρελθόν είχε θεωρηθεί ότι γράφει στίχους που χλευάζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις παραβιάζει τους όρους του διαγωνισμού.

Πριν από μερικές ημέρες, οι διοργανωτές απέρριψαν την συμμετοχή της Λευκορωσίας, η οποία μαστίζεται από πολιτική κρίση από τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου. Το τραγούδι του συγκροτήματος «Galasy ZMesta» που είχε υποβάλει η χώρα χλεύαζε τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο και προκάλεσε αντιδράσεις από προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία.

Μετά την απόρριψη του τραγουδιού από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η Λευκορωσία υπέβαλε άλλο τραγούδι του ίδιου συγκροτήματος, αλλά αργά χθες το βράδυ απορρίφθηκε και αυτό.

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «μελέτησε προσεκτικά την νέα συμμετοχή για να αξιολογήσει αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει», αλλά διαπίστωσε ότι «παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού που διασφαλίζουν ότι ο διαγωνισμός δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και δεν δυσφημείται».

Αυτό σημαίνει ότι η Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχει καθόλου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ανακοίνωσε η EBU.

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ στις 18-22 Μαΐου.

Το κίνημα της αντιπολίτευσης έχει γιγαντωθεί στη Λευκορωσία ενάντια στην κυβέρνηση Λουκασένκο έπειτα από τις εκλογές του Αυγούστου, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές σημαδεύτηκαν από νοθεία για να παρατείνουν την 27χρονη κυριαρχία του Λουκασένκο προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις που αντιμετωπίστηκαν με βίαιη καταστολή.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι πάνω από 34.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αδίκως δυσφημείται, ενώ ο πρόεδρος αρνείται ότι υπήρξε εκλογική νοθεία και κατηγορεί την Δύση ότι υποστηρίζει τις διαδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Stranger Things: Πώς σχολίασαν κριτικοί και κοινό το μεγάλο φινάλε της σειράς

TV Σειρές Προχτές
Spoiler alert - Το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο «The Rightside Up» αποτελεί το μεγάλο φινάλε της σειράς

To τραγούδι που γράφτηκε για τη Βrigitte Bardot και σκανδάλισε τον πλανήτη

Μουσική 29.12.2025
To oποίο όμως ηχογραφήθηκε με άλλη γυναίκα στα φωνητικά, την επόμενη ερωμένη του συνθέτη

Ο Φοίβος αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Μουσική 26.12.2025
«Καθοριστική στιγμή ήταν μια βόλτα στη χιονισμένη Νέα Υόρκη» τόνισε ο μουσικοσυνθέτης

Η τραγική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Μουσική 26.12.2025
Πώς η προσωπική τραγωδία του Irving Berlin δημιούργησε το πιο αγαπημένο και νοσταλγικό τραγούδι των Χριστουγέννων

Οι πιο συγκινητικές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση

Xmas 26.12.2025
Ιστορίες αγάπης, οικογενειακής σύνδεσης και ειρήνης που συγκινούν κάθε χρόνο

Το αγαπημένο μας cult χριστουγεννιάτικο θρίλερ

Σινεμά 26.12.2025
Μια ταινία που ίσως είχες ξεχάσει

Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν

Σινεμά 22.12.2025
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το The Odyssey, την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου «κρέμεται» πάνω από την άβυσσο

Paper 21.12.2025
Ένα βιβλιοπωλείο που συνδυάζει την ηρεμία της ανάγνωσης με την αγριάδα της φύσης – και σου κόβει την ανάσα