E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπάιντεν κατά Τουρκίας: Βαθιά απογοήτευση

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος

Δημοσίευση 21/3/2021 | 18:04

Μπάιντεν κατά Τουρκίας: Βαθιά απογοήτευση

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για την απόσυρση της Τουρκίας από τη διεθνή σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Η απόφαση της Άγκυρας για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, όπως είναι γνωστή, ανακοινώθηκε χθες, δίχως να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση.

«Η ξαφνική και αδικαιολόγητη απόσυρση της Τουρκίας είναι βαθιά απογοητευτική», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, επικρίνοντας την κίνηση της Άγκυρας.

Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένων αναφορών για αύξηση των δολοφονιών γυναικών στην Τουρκία, επισημαίνει ο Μπάιντεν.

«Οι χώρες θα έπρεπε να εργάζονται για την ενίσχυση και την ανανέωση των δεσμεύσεών τους για τον τερματισμό της βίας ενάντια στις γυναίκες, όχι να απορρίπτουν διεθνείς συνθήκες σχεδιασμένες για να προστατεύσουν τις γυναίκες και για να τεθούν υπόλογοι οι θύτες», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι ένα «αποκαρδιωτικό βήμα προς τα πίσω, για το διεθνές κίνημα για τον τερματισμό της βίας εναντίον των γυναικών».

Η έμφυλη βία είναι μια μάστιγα που αγγίζει κάθε χώρα σε κάθε γωνιά του κόσμου, υπογράμμισε ο Μπάιντεν. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε δει υπερβολικά πολλά παραδείγματα φρικτών και βάναυσων επιθέσεων σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών δολοφονιών στην Τζόρτζια», συνέχισε, αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση σε ινστιτούτα μασάζ στην Ατλάντα με τραγικό απολογισμό 8 νεκρούς, ανάμεσά τους 6 γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

«Έχουμε δει την ευρύτερη ζημιά που προκαλεί στις γυναίκες παντού η ζωή υπό το καθημερινό φάσμα της έμφυλης βίας. Μας πληγώνει όλους μας και πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα για να δημιουργήσουμε κοινωνίες στις οποίες οι γυναίκες μπορούν να ζουν τις ζωές τους ελεύθερες από τη βία», κατέληξε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος 03.01.2026
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος 03.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία 03.01.2026
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος 03.01.2026
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος 03.01.2026
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα 03.01.2026
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος 03.01.2026
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος 03.01.2026
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος 03.01.2026
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο