E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Meghan Markle: Η Sun είχε βάλει ντετέκτιβ να ψάξει το παρελθόν της

Για «άπληστες πρακτικές» έκαναν λόγο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι

Δημοσίευση 19/3/2021 | 12:44

Meghan Markle: Η Sun είχε βάλει ντετέκτιβ να ψάξει το παρελθόν της

Για «άπληστες πρακτικές» στα βρετανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι σχολιάζοντας την πρόσληψη του ιδιωτικού ντεντέκτιβ από την εφημερίδα «Sun» το 2016, για να κατασκοπεύει αυτήν και την οικογένειά της.

Ο Νταν Χανκς, ο οποίος ζει στο Λος Άντζελες, δήλωσε στην ιστοσελίδα «Byline Investigates» ότι συνέταξε μια έκθεση 90 σελίδων για το μελλοντικό μέλος της βασιλικής οικογένειας τον Οκτώβριο του 2016, λίγο αφότου η εφημερίδα «Sun» έμαθε για τo δεσμό της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Πολλές από τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια του ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στις ΗΠΑ είναι απόρρητες: φέρεται να περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνων συγγενών, βασικές πληροφορίες για τον πρώην σύζυγό της καθώς και τον προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ.

Τώρα ο ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι τις πήρε από μια βάση δεδομένων που δεν μπορούσε νομίμως να χρησιμοποιηθεί για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

Ο Χανκς υποστήριξε στους «New York Times» πως η εφημερίδα «Sun» τον έβαλε να υπογράψει μία επιστολή που να δηλώνει ότι δε θα χρησιμοποιούσε παράνομες μεθόδους για να εντοπίσει ανθρώπους ή να ψάξει στο παρασκήνιο:

«Μετά όμως οι δημοσιογράφοι μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: "Αλλά εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας, συνεχίστε να το κάνετε με πονηρό τρόπο"».

Η βρετανική εφημερίδα αρνείται αυτό τον ισχυρισμό και λέει πως είχε μια γραπτή συμφωνία με τον ιδιωτικό ερευνητή ότι δε θα παραβίαζε τον νόμο ενώ εργαζόταν για το πρακτορείο και πως δεν ήξερε ότι το είχε κάνει.

Ο εκδότης της εφημερίδας υποστήριξε ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του το 2017, αφότου μπήκε στη φυλακή όταν κρίθηκε ένοχος για εκβιασμό σε μια άσχετη υπόθεση.

Eκπρόσωπος του εκδότη της «Sun» δήλωσε:

«Το 2016, η Sun ζήτησε νόμιμα από τον κύριο Χανκς να ερευνήσει στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις για την Μέγκαν Μαρκλ και τους πιθανούς συγγενείς, χρησιμοποιώντας νομικές βάσεις δεδομένων. Πληρώθηκε με το ποσό των 2.055 δολαρίων.

Στον κύριο Χανκς δεν δόθηκε άδεια να κάνει τίποτα παράνομο ή να παραβιάσει νόμους περί απορρήτου, αντιθέτως του δόθηκε σαφής γραπτή δήλωση να ενεργήσει νόμιμα και υπέγραψε νομική δέσμευση ότι θα το έκανε.

Σε καμία περίπτωση η «Sun» δεν ζήτησε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης της Μέγκαν Μαρκλ, ούτε χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που παρείχε για οποιαδήποτε παράνομη πρακτική. Η Sun συμμορφώνεται με όλους τους νόμους και κανονισμούς και διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα σε σχέση με τη λήψη πληροφοριών από τρίτους. Υπάρχει αυστηρή συμμόρφωση για την κάλυψη όλων των δημοσιευμάτων μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκονται σε «πόλεμο» με τα βρετανικά ταμπλόιντ τα τελευταία δύο χρόνια, με την δούκισσα να μηνύει με επιτυχία την Mail on Sunday για τη δημοσίευση μιας ιδιωτικής επιστολής που έστειλε στον πατέρα της.

Η συνέντευξη του ζεύγους Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ ξεκίνησε ένα εθνικό ντιμπέιτ σχετικά με το ρατσισμό στα βρετανικά ΜΜΕ, η οποία στοίχισε- προσωρινά -τη δουλειά του Πιρς Μόργκαν- μεγάλου επικριτή της στο δίκτυο «ITV» όπου συμπαρουσίασε την πρωινή εκπομπή «Good Morning Britain» με την Σουζάνα Ρέιντ.

Χτες, πάντως, ο εκρηκτικός δημοσιογράφος που εξακολουθεί να αμφισβητεί τα όσα είπε η Μέγκαν περί ρατσισμού στην Όπρα, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι επιστρέφει στο δίκτυο ITV.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του Παλατιού, η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι λυπημένη και όχι οργισμένη από τη συνέντευξη που παραχώρησε το ζεύγος Σάσεξ στην Αφροαμερικανή δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της