E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κρήτη: Τα τελευταία λόγια του παιδιού πριν βρεθεί αναίσθητο μέσα στο βαρέλι

Αγωνία για τη ζωή του

Δημοσίευση 18/3/2021 | 11:17

Κρήτη: Τα τελευταία λόγια του παιδιού πριν βρεθεί αναίσθητο μέσα στο βαρέλι

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, το τριών περίπου ετών αγοράκι που χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι με νερό, στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, είπε ότι το αγόρι από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, επιχειρήθηκε από το σύνολο του ιατρικού προσωπικού να σταθεροποιηθεί, ενώ η προσπάθεια να παραμείνει στη ζωή, συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Το παιδί μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, χωρίς τις αισθήσεις του στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου έπειτα από δυόμισι ώρες προσπαθειών, κατέγραψε καρδιακό παλμό. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου διανύει κρίσιμες ώρες. Ως ένα μικρό «θαύμα», χάρη στην επιμονή των γιατρών του Κέντρου Υγείας και των διασωστών του ΕΚΑΒ, χαρακτήρισε την εξέλιξη, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Τα τελευταία λόγια του παιδιού

Η μαρτυρία της γειτόνισσας είναι καθηλωτική καθώς περιγράφει καρέ – καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες με πρωταγωνιστή το 2χρονο αγοράκι.

Μάλιστα, ο τελευταίος διάλογος που φαίνεται να είχε το μικρό παιδί ήταν με την γειτόνισσα αλλά και την γιαγιά του λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί και βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο πηγάδι.

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω «Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε» και μου απαντά «θα πάω σπίτι».Του λέει η γιαγιά του «κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε «όχι θα πάω σπίτι» κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», επεσήμανε η γειτόνισσα στο cretapost.gr λέγοντας πως όλοι γνώριζαν πως το παιδί θα ήταν στο σπίτι του.

Η εξαφάνιση του παιδιού

Δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετεί τα πλακάκια στο σπίτι φαίνεται πως αναζητά τον μικρό. «Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας.

Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα και το νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται