E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εμβόλιο AstraZeneca: Αντρίστροφη μέτρηση για την απόφαση της EMA

Πολιτικά συμφέροντα και αλλαγή στρατηγικής

Δημοσίευση 17/3/2021 | 21:22

Εμβόλιο AstraZeneca: Αντρίστροφη μέτρηση για την απόφαση της EMA

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, που θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Μετά τα περιστατικά θρομβώσεων, που υπέστησαν πολίτες σε διάφορες χώρες, που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση με πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ να “παγώνουν” τους εμβολιασμούς μέχρι την οριστική απόφαση του EMA. Μεταξύ αυτών, η Γαλλία και η Ιταλία που ήδη άρχισαν να αλλάζουν στρατηγική, τονίζοντας ότι θα επανεκκινήσουν αμέσως τις διαδικασίες μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το “πράσινο φως”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την τακτική να εθνικοποιούνται οι επιτυχίες και να κοινοτικοποιούνται τα προβλήματα». Όπως πρόσθεσε, μπορεί κάποιες χώρες να αγοράζουν εμβόλια κι εκτός ΕΕ, αλλά σε καμία περίπτωση οι όροι δεν μπορούν να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και συνέχισε τονίζοντας πως η αναστολή του εμβολιασμού έγινε εν αναμονή της τελικής ετυμηγορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σε αυτό το σημείο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η Ελλάδα (σ.σ. συνεχίζει κανονικά τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca) υιοθέτησε την πιο σωστή στάση μεταξύ των “27” της ΕΕ.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια για τη χώρα μας και όσον αφορά στο ρυθμό των εμβολιασμών, αναφέροντας πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 4-5 πρωταθλητριών. “Για αυτό, δεν δικαιολογούνται καταστροφολογίες και συνωμοσιολογίες”, σημείωσε.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – το αποκαλούμενο και ως “πράσινο διαβατήριο” για τα ταξίδια εντός της ΕΕ – την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν όλες τις παραμέτρους. Εξήγησε πως «το γεγονός πως μέσα σε δύο μήνες η ιδέα έγινε πρόταση, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η πρόταση θα γίνει πράξη σύντομα».

Κατηγορηματικός ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν πως η χρήση του πιστοποιητικό δεν συνδέεται με διακρίσεις, καθώς εξήγησε πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί, θα μπορεί να βάζει το αρνητικό PCR ή να δηλώνει πως έχει φυσική ανοσία επειδή πέρασε τη νόσο.

Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ζήτημα της διαχείρισης των εμβολιασμών, είπε πως πρόκειται για «το πιο μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ιστορία της ανθρωπότητας» και συμπλήρωσε πως είναι φυσιολογικό να υπήρξαν αρρυθμίες στην αρχή, οι οποίες όμως διορθώνονται.

Τέλος, εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού στην ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Οργή με ομάδα στο Facebook που μοιραζόταν yυμνές φωτογραφίες γυναικών

Κόσμος Χτες
32.000 μέλη, όπου άνδρες αντάλλασσαν φωτογραφίες και σχόλια σeξουαλικού περιεχομένου για τις συζύγους τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Ελλάδα Χτες
«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

Μπαράζ κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Κέα: Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ – Τι είπε η Παγώνη

Ελλάδα Χτες
Επίσης, το φαρμακείο του νησιού έχει εξυπηρετήσει πάνω από 1.500 ασθενείς

Αναστάτωση στις ΗΠΑ για ραδιενεργές γαρίδες

Κόσμος Χτες
Ανακαλούνται νέες παρτίδες σε πολλές πολιτείες

Ληστεία στο Περιστέρι με… δόλωμα ένα ραντεβού: Του έκλεψαν χρήματα και το ταξί

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν μία 32χρονη και μία 22χρονη και αναζητούνται οι συνεργοί τους

Μετρό το Σαββατόβραδο ‑ Ξεκινά η 24ωρη λειτουργία

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει

ΕΟΦ: Απαγόρευση εξαγωγών για 95 φάρμακα λόγω ελλείψεων

Ελλάδα Χτες
Η απαγόρευση θα ισχύσει για 3 μήνες από σήμερα και μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

Συνελήφθη έπειτα από πέντε χρόνια αναζήτησης επειδή πέταξε... αποτσίγαρο

Κόσμος Χτες
Ο άνδρας αρνήθηκε να δώσει την ταυτότητα του 0