E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλος: Ανοίγουν στόματα για τον 30χρονο φροντιστή που ασελγούσε σε ανήλικους

Aναστάτωση σε γονείς, μικρούς αθλητές αλλά και υπευθύνους συλλόγων έχει προκαλέσει η έρευνα των αστυνομικών

Δημοσίευση 17/3/2021 | 13:25

Βόλος: Ανοίγουν στόματα για τον 30χρονο φροντιστή που ασελγούσε σε ανήλικους

Aναστάτωση σε γονείς, μικρούς αθλητές αλλά και υπευθύνους συλλόγων έχει προκαλέσει η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών σε βάρος φροντιστή σε αθλητικό σωματείο στον Βόλο για σeξουαλική παρενόχληση.

Ο συγκεκριμένος εργαζόταν ως φροντιστής μέχρι και τα τέλη του 2020 τουλάχιστον, και υπάρχουν καταγγελίες ότι παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά, ακόμη και κάτω των 15 ετών, προχωρώντας μάλιστα και σε ανήθικες προτάσεις.

Οι καταγγελίες σε βάρος του αυξάνονται και μάλιστα έχουν φτάσει ήδη τις τέσσερις σε επίσημο επίπεδο και αναμένονται να γίνουν ακόμη περισσότερες.

Πάντως, ο πρώτος καταγγέλλων γονέας (το όνομά του είναι στη διάθεσή μας) παιδιού που ανήκει στο σωματείο στο οποίο εργαζόταν ο ύποπτος, μίλησε στο «Magnesianews.gr», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε τόσο στους υπεύθυνους του συλλόγου όσο και στις Αρχές για να διερευνηθεί η παρενόχληση σε βάρος του παιδιού του.

Το γεγονός και μόνο προκάλεσε σοκ αλλά και την άμεση αντίδραση της μητέρας και του πατέρα του νεαρού αθλητή, καθώς διαπιστώθηκε μία τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά του φροντιστή απέναντί του, με ειδεχθείς προτάσεις από την πλευρά του πρώην εργαζόμενου της ακαδημίας. «Το παιδί ενημέρωσε αρχικά τη μητέρα του και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε εμένα για να κινηθούμε άμεσα» τονίζει ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, ηλικίας κάτω των 15 ετών, που προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές από εκεί και πέρα, για να εξεταστεί ο ύποπτος και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά του.

«Του έστελνε μηνύματα για τουλάχιστον ένα μήνα»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο «Magnesianews», ο γιος του δεχόταν μηνύματα για έναν τουλάχιστον μήνα από τον πρώην φροντιστή του συλλόγου, το περιεχόμενο των οποίων μόνο αθώο δεν ήταν.

«Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σeξουαλικού περιεχομένου» αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου αθλητή για να συμπληρώσει: «Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και για να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο πατέρας του παιδιού διαπίστωσε ότι τα μέλη του συλλόγου είχαν κινηθεί ήδη απέναντι στον φροντιστή και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια! «Μου είπαν μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασία με ενημέρωση της Αστυνομίας, και από την πλευρά τους με στήριξαν και με παρότρυναν να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες και ανάλογες κινήσεις, όπως και κάναμε» σημείωσε.

«Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που πέρασαν τα ίδια»

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, θετικό είναι το γεγονός ότι ο ανήλικος ήταν υποψιασμένος και ενημέρωσε άμεσα τους γονείς του για τα τεκταινόμενα. Ωστόσο όπως αναφέρει ο πατέρας του, το παιδί δεν αναφέρθηκε σε κάποια άλλη περίεργη συμπεριφορά εντός των αποδυτηρίων, όμως από την άλλη ο ίδιος ο γονέας κάνει λόγο και για άλλες καταγγελίες που έρχονται σε βάρος του πρώην εργαζόμενου στον σύλλογο από πλευράς και άλλων παιδιών και γονέων. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά και γονείς που καταγγέλλουν διάφορα παρόμοια πράγματα από την πλευρά του συγκεκριμένου ατόμου» αναφέρει ο καταγγέλλων γονέας, με την υπόθεση φυσικά να έχει συνέχεια, αφού ήδη οι Αρχές έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικό εξοπλισμό του υπόπτου, ενώ αναμένεται να ερευνήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με την ανάλογη εισαγγελική παραγγελία και τους λογαριασμούς και τα προφίλ του στα social media για να δουν την έκταση της δράσης του και των προσεγγίσεων σε ανήλικους αθλητές.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και αν η συμπεριφορά του μέχρι πρότινος φροντιστή του αθλητικού σωματείου ήταν τουλάχιστον περίεργη και εντός αποδυτηρίων, και αν έχει καταγράψει ο ίδιος κάτι ως οπτικοακουστικό υλικό που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Ελλάδα 20.11.2025
Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Κόσμος 20.11.2025
Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Ελλάδα 20.11.2025
Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

Μουντιάλ 2026: Τα ζευγάρια των playoffs και τα μονοπάτια για τα 4 τελευταία εισιτήρια της UEFA

Αθλητικά Νέα 20.11.2025
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τις ομάδες που θα πάρουν τα τελευταία 4 εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026

Πορτογαλία: 9χρονος ακρωτηριάστηκε στην τουαλέτα σχολείου από συμμαθητές του

Κόσμος 20.11.2025
Ο 9χρονος χρειάζεται παυσίπονα και αντιβιοτικά κάθε 12 ώρες, ενώ χρειάζεται και υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί γιατί κλαίει κάθε βράδυ, λέει η μητέρα του

Ζαγόρι: Ο Δήμος ζητά κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ελλάδα 20.11.2025
Ο Δήμαρχος Ζαγορίου ζητά με επιστολή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης