E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία: Η στιγμή που ηθοποιός γδύθηκε διαμαρτυρόμενη στα βραβεία Σεζάρ

«Δώστε μας πίσω την Τέχνη» έγραφε στο σώμα της η Corinne Masiero

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2021 | 13:37

Γαλλία: Η στιγμή που ηθοποιός γδύθηκε διαμαρτυρόμενη στα βραβεία Σεζάρ

Η Γαλλίδα ηθοποιός Corinne Masiero έκανε γυμνή διαμαρτυρία στα Βραβεία Σεζάρ, τα γαλλικά βραβεία αντίστοιχα των Όσκαρ. Η ηθοποιός έκανε έκκληση στην κυβέρνηση για μεγαλύτερη στήριξη στον πολιτισμό εν μέσω πανδημίας.

Η Masiero εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μια στολή γαϊδάρου πάνω από ένα ματωμένο φόρεμα και άρχισε να ξεγυμνώνεται μέχρι που απέμεινε χωρίς να φοράει απολύτως τίποτε. 

Η 54χρονη ηθοποιός είχε αναλάβει να παρουσιάσει το βραβείο για τα Καλύτερα Κοστούμια στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε με βάση τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην αίθουσα L’Olympia του Παρισιού.

Ωστόσο κατάφερε να σοκάρει τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα όταν ξεγυμνώθηκε επί σκηνής για να αποκαλύψει το μήνυμα «No culture, no future» (Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει μέλλον), γραμμένο στο σώμα της. 

Απευθυνόμενη προς τον Γυρνώντας η 54χρονη ηθοποιός έδειξε ένα άλλο μήνυμα, γραμμένο αυτή τη φορά στην πλάτη της, που έλεγε: «Δώσε μας πίσω την τέχνη, Ζαν» (απευθυνόμενη στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ)

Το ενδιαφέρον είναι πως στη διάρκεια αυτού του απρόοπτου συμβάντος ο τηλεσκηνοθέτης της απονομής δεν επέλεξε να "κόψει" τη μετάδοση αλλά άφησε τη διαμαρτυρία να εξελιχθεί.

Άλλοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες απηύθυναν παρόμοιες εκκλήσεις στη διάρκεια της τελετής απονομής. «Τα παιδιά μου μπορούν να πάνε στα Zara αλλά όχι σινεμά, είναι ακατανόητο», είπε ο Stephane Demoustier κατά την παραλαβή του βραβείου του. Σημειώνουμε ότι οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί στη Γαλλία εδώ και πάνω από τρεις μήνες.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην τελετή απονομής των φετινών Σεζάρ πήγε στην μαύρη κωμωδία «Adieu Les Cons» (Goodbye Morons) του Albert Dupontel. Η ταινία, που αφηγείται την απελπισμένη αναζήτηση μια σοβαρά άρρωστης γυναίκας για το παιδί της, κέρδισε συνολικά επτά βραβεία César, μεταξύ άλλων Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, εκατοντάδες ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί και κριτικοί κινηματογράφου αλλά και πολλοί άλλοι από τον χώρο της Τέχνης έκανα διαμαρτυρία στο Παρίσι και άλλες πόλεις εναντίον του κλεισίματων των αιθουσών τέχνης από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά Προχτές
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

TV Σειρές 19.02.2026
Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά 17.02.2026
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision 16.02.2026
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά 16.02.2026
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas 16.02.2026
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Μουσική 15.02.2026
Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Μουσική 13.02.2026
Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη