E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το National Geographic αποθεώνει τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας

Μαγεύει ο ανθισμένος κάμπος!

Δημοσίευση 12/3/2021 | 12:21

Το National Geographic αποθεώνει τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας
@stergios.kougioumtsis

Μαγεύει ο ανθισμένος κάμπος της Ημαθίας και της Πέλλας με το υπέροχο ιριδίζον ροζ χρώμα που σκεπάζει ομοιόμορφα την περιοχή.

Τα άνθη της ροδακινιάς, που συμβολίζουν την αναγέννηση και τη γονιμότητα, ενέπνευσαν ζευγάρια τόσο στο εσωτερικό της χώρας (Κρήτη) όσο και από το εξωτερικό (Φινλανδία και Αυστραλία), τα οποία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να φωτογραφηθούν για το γάμο τους στο εντυπωσιακό αυτό δημιούργημα της φύσης.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων της περιοχής στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ντοκιμαντέρ του National Geographic για τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας «ταξίδεψε» τις εκπληκτικές εικόνες του τόπου τους σε κάθε γωνιά του κόσμου και προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων.

«Έρχονται να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα από κάθε γωνιά της χώρας- και όχι μόνο», ανέφερε ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Εύφορη Γη», Γιώργος Γκάλαβος και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Άνετα συναγωνιζόμαστε τη Σαντορίνη. Σκεφτείτε, να πηγαίνεις το πρωί στη δουλειά σου με το τρακτέρ και ξαφνικά να αντικρίζεις μια νύφη και κόσμο να φωτογραφίζονται μέσα στο χωράφι. Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα για εμάς, που μεγαλώσαμε ανάμεσα σ’ αυτά τα δέντρα».

Ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του συλλόγου γεωργών Βέροιας, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του National Geographic, ανέφερε πως ήταν μια μοναδική εμπειρία και ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση πως θα υπήρχαν τόσες πολλές και θετικές αντιδράσεις. Σημείωσε, μάλιστα, πως έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από ζευγάρια «που ζουν στη Φινλανδία και την Κρήτη και θέλουν να έρθουν στην περιοχή για να παντρευτούν στα μέρη μας και να φωτογραφηθούν στις ανθισμένες ροδακινιές». Ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο προς το παρόν καθώς «υπάρχουν οι περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας».

«Πέρυσι είχαμε τουρίστες από διάφορες περιοχές της χώρας, που επισκέφθηκαν τον τόπο μας, μόνο και μόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες εικόνες του ανθισμένου κάμπου. Ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά που επέλεγαν την Κουλούρα και ειδικά το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο “αγκαλιάζεται” από τις ανθισμένες ροδακινιές και δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το υπέροχο φυσικό φαινόμενο», επισήμανε ο κ. Χαλκίδης.

«Εκτός από το ντοκιμαντέρ του Νational Geographic, θεωρώ πως βοήθησε στην προβολή του κάμπου της Ημαθίας και ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο νομό κάθε χρόνο», επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Γκάλαβος και εξήγησε πως έχει συναντήσει πολλά ζευγάρια από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που φωτογραφίζονταν για το γάμο τους, στο μοναδικό ροζ τοπίο της περιοχής, που μοσχοβολάει άνοιξη. «Τους πλησίαζα και τους ρωτούσα με απορία από πού έρχονται και μού απαντούσαν από Πάτρα, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Το θέαμα είναι μοναδικό, ειδικά γι’ αυτούς που ζουν σε πόλεις. Ο τόπος μας είναι ξεχωριστός και θεωρώ πως πρέπει να αποτελέσει έναν σταθερό τουριστικό προορισμό για την άνοιξη και το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκρίνουν το θέαμα του ανθισμένου κάμπου με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης


Ο φωτογράφος Δημήτρης Κοντσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ο οποίος συμμετέχει στη διοργάνωση του ετήσιου τοπικού διαγωνισμού φωτογραφίας, περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την έκπληξη που ένιωσε όταν τού τηλεφώνησε ζευγάρι που ζει στη Αυστραλία και ζήτησε να φωτογραφηθεί με φόντο το απέραντο ροζ τοπίο του ανθισμένου κάμπου. «Αυτό όμως που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ένας γάμος ζευγαριού που μένει στην Αυστραλία. Ο γαμπρός είναι από την περιοχή και έκαναν τον γάμο εδώ. Ζήτησαν να φωτογραφηθούν στις ροδακινιές και όταν είδαν το υπέροχο φαινόμενο, έμειναν έκπληκτοι. Το συνέκριναν, μάλιστα, με το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!», τόνισε.

Διευκρίνισε δε, πως «λόγω της πανδημίας αν και η ζήτηση υπάρχει, είμαστε σε αναμονή της άρσης των μέτρων. Ελπίζουμε σύντομα να αρχίσουν να επισκέπτονται τον τόπο μας και ζευγάρια από άλλες περιοχές καθώς τα ζευγάρια της γύρω περιοχής, πλέον θεωρούν δεδομένο πως θα φωτογραφηθούν στις ανθισμένες ροδακινιές, όταν ο γάμος τους είναι αυτή την περίοδο».

Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό φαινόμενο της ανθοφορίας στην Ημαθία και την Πέλλα διαρκεί περίπου 20 ημέρες, κάθε χρόνο τον μήνα Μάρτιο και πολλοί είναι αυτοί που το συγκρίνουν με τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας, ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης, στις κερασιές κυριαρχεί μόνο το λευκό χρώμα ενώ στον κάμπο της Ημαθίας οι εναλλαγές του λευκού και του ροζ, από τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται, προσφέρουν ένα θέαμα διαφορετικό και σίγουρα μοναδικό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστικό φρούτο που κάνει «θαύματα» στο έντερο και όλοι αγνοούν

Body+Mind 26.10.2025
Νέες διατροφικές οδηγίες φέρνουν στο «τραπέζι» ένα φρούτο που όλοι έχουν σπίτι

Mπορεί η αλλαγή της ώρας να επηρεάσει την ψυχολογία μας;

Body+Mind 26.10.2025
Όταν το ρολόι γυρίζει πίσω, αλλά το μυαλό... σκοτεινιάζει

Τα λάθη που κάνεις με το πρωινό και μπλοκάρεις το μεταβολισμό σου

Body+Mind 26.10.2025
Ξεκίνα σωστά τη μέρα σου, χωρίς διατροφικές παγίδες!

Τα καλύτερα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 26.10.2025
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

6 λάθη που κάνεις και χαλάνε τα φυτά σου τον χειμώνα

Style 26.10.2025
Και πώς να τα διορθώσεις για να έχεις υπέροχα φυτά όλο το χρόνο

Οι πιο φιλικές προς τους σκύλους πόλεις στον κόσμο

Pets 26.10.2025
6 πόλεις που αγαπούν και σέβονται τους τετράποδους φίλους μας

Τι να μην κάνεις μετά από ένα δύσκολο χωρισμό

Σχέσεις 26.10.2025
5 don’ts για να αντέξεις τον πόνο του αποχωρισμού

Πώς η θερινή ώρα επηρεάζει την υγεία μας

Body+Mind Χτες
Μια ώρα περισσότερος ύπνος αλλά με τι κόστος;

Πόσα χρόνια ζωής μας «κόβει» η μουρμούρα και η γκρίνια σε μια σχέση

Σχέσεις Χτες
Νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση πως η συνεχής γκρίνια μπορεί, κυριολεκτικά, να κόψει χρόνια ζωής

Πώς να προστατεύσεις τα φυτά σου από τις πρώτες αλλαγές του καιρού

Σπίτι Χτες
Γιατί τώρα είναι η στιγμή να τα φροντίσεις σωστά πριν πιάσουν τα πρώτα κρύα