E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια της πανδημίας μίλησε η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ

Δημοσίευση 11/3/2021 | 12:27

Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγηση για την κατάθλιψη λόγω καραντίνας

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19 μίλησε στο περιοδικό «People» η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως η κατάθλιψη της κτύπησε την... πόρτα.

Το καλοκαίρι του 2020, η σύζυγος του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ αντιμετώπισε κατάθλιψη ελαφράς μορφής, όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στο People. Εκείνη την εποχή, όπως γράφει το CNN, το είχε παραδεχτεί και στο Podcast της.

Τώρα, όμως, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει εκτενώς για τις ψυχικές συνέπειες της πανδημίας
του κορωνοϊού που βιώνουν οι πολίτες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. «Χρειάστηκε να παραδεχθώ τι περνούσα γιατί, πολλές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να καλύψουμε αυτή την πτυχή του εαυτού μας, ότι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων λες και δεν κολυμπάμε βαθιά κάτω από το νερό», υποστήριξε η Μισέλ Ομπάμα. «Η κατάθλιψη δεν αποτελεί αιτία κοινωνικού στιγματισμού, ούτε ντροπή» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία του CNN, σε δημοσκόπηση του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 41% των ερωτηθέντων τον περασμένο Αύγουστο είχαν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν ψυχικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

«Γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε περισσότερο για την ψυχική υγεία. Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και άλλες τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις», δήλωσε 57χρονη πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε μάθει πλέξιμο στη διάρκεια της καραντίνας, είχε μιλήσει σε εκπομπή του Αμερικανού δημοσιογράφου Κόναν Ο' Μπράιαν για την οικογενειακή ζωή την εποχή κορωνοϊού.

Όπως είχε πει, η πανδημία επέτρεψε στην ίδια και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χτίσουν μια ισχυρότερη σχέση με τις δύο κόρες τους καθώς παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι.

«Ήταν δύσκολες εποχές. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, έμειναν χωρίς δουλειά, δεν είχαν φαγητό. Μάθαμε να είμαστε ευγνώμονες για τις ευλογίες μας, τη σημασία της υγείας και την αξία της οικογένειας. Στην αρχή ήμασταν όλοι χαρούμενοι που περνούσαμε χρόνο μαζί. Αλλά καθώς παρατείνονταν τα μέτρα του lockdown ο αέρας άρχισε να γίνεται πνιγηρός στο σπίτι. Κάποια στιγμή τα παιδιά μας κουράστηκαν», όπως είπε.

Εκτός από τις δύσκολες στιγμές της στη διάρκεια της πανδημίας, η σύζυγος του Ομπάμα αποκάλυψε στο περιοδικό «People» ότι έχει κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 παροτρύνοντας τους συμπατριώτες της να το κάνουν: «Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο μόλις τους δοθεί η ευκαιρία», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Σταρόβας: «Στην περιπέτεια με την υγεία μου ήταν όλοι δίπλα μου και ψυχικά και οικονομικά»

Media 03.01.2026
Ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε για την την περιπέτεια που είχε με την υγεία του

H Αθηνά Οικονομάκου ποζάρει με ροζ μπικίνι σε παραλία της Αργεντινής

Tabloid 03.01.2026
Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram - «Φυσική, αλμυρή και χαρούμενη», έγραψε στη λεζάντα που συνόδεψε τα στιγμιότυπα

Αγνώριστος και αντιμέτωπος με έξωση ο Μίκι Ρουρκ, χρωστάει 60.000 δολάρια

Tabloid 03.01.2026
Ο 73χρονος ηθοποιός απαθανατίστηκε την Πρωτοχρονιά έξω από το σπίτι του

O oνειρικός γάμος της Lilly Collins

Celebrity Stories 03.01.2026
Η Lilly φορούσε μια εκπληκτική δαντελένια δημιουργία της Ralph Lauren

Γιατί η Mariah Carey παραιτήθηκε από την πρώτη της δουλειά σε μία μέρα

Celebrity Stories 03.01.2026
Η καριέρα της στις... κανονικές δουλειές δεν διήρκεσε πολύ

Cameron Diaz: Πώς παραλίγο να χάσει το ρόλο που απογείωσε την καριέρα της

Celebrity Stories 03.01.2026
Ο ρόλος της που κόντεψε να μην συμβεί

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τον αρραβώνα της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Αισθάνομαι τυχερή»

Tabloid Χτες
Για τον επικείμενο γάμο της το 2027 με τον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μίλησε η Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της στο United Cup

Η Μισέλ Φάιφερ πόζαρε χωρίς μακιγιάζ στα social media

Social Χτες
Δείτε το στιγμιότυπο που μοιράστηκε η 67χρονη ηθοποιός