E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό στην πλατεία

Στόχος να διακριβωθεί εάν αστυνομικοί τέλεσαν αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

Δημοσίευση 8/3/2021 | 09:57

Νέα Σμύρνη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό στην πλατεία

Με στόχο να διακριβωθεί εάν αστυνομικοί τέλεσαν αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, χθες, στη Νέα Σμύρνη η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Ειδικότερα, την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Έτσι, αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας που διατάχθηκε είναι η διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από την πλευρά των αστυνομικών. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη.

Την ίδια ώρα τους λόγους για τους οποίους μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού, εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αναζητούν και οι επιτελείς της ελληνικής Αστυνομίας. Οι βασικοι παράμετροι, έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, την ύπαρξη δεκάδων καταγγελιών αλλά και μια υπερβολική αντίδραση ορισμένων αστυνομικών, που ξεπερνά τα όρια και έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν στα social media και φυσικα τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δείτε το βίντεο:

Δεν είναι τυχαίο, οτι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση απο ομάδα 30 ατόμων αλλά παράλληλα και για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και αποτυπώνουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες και να κάνουν χρήση υπέρμετρης βίας. Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν τα γεγονότα λέγοντας οτι αφορμή όλων όσων συνέβησαν, ήταν η κίνηση των αστυνομικών να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ζήτησαν κωδικούς μετακίνησης και ταυτότητες και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, σημειώθηκαν 11 προσαγωγές ενώ νέα επεισόδια ακολούθησαν το απόγευμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης κατα τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για όλα όσα συνέβησαν στην πλατεία. Η «υπόθεση της Νέας Σμύρνης» ίσως οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των οδηγιών για τους ελέγχους Covid καθώς θεωρείται δεδομένο οτι ο κόσμος μετά απο ενα χρόνο έχει κουραστεί και για τον λόγο αυτό χρειάζεται πιο προσεκτική διαχείριση της κατάστασης. Για παράδειγμα στο πρώτο lockdown, όπου υπήρχε συνωστισμός, οι αστυνομικοί συνήθιζαν να προειδοποιούν με ηχητικά μηνύματα τον κόσμο και να συζητούν με τους πολίτες πριν περάσουν στη διακασία επιβολής προστίμων.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, δεν θέλουν τέτοιες εικόνες συνωστισμού αλλά και υπερβολικής αντίδρασης απο αστυνομικούς να επαναληφθούν το επόμενο διάστημα καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Αποκριάς και είναι βέβαιο οτι ο κόσμος θα ξεχυθεί στα πάρκα, τις πλατείες και τις παραλίες. Για αυτό και οι έλεγχοι, λένε οι πληροφορίες, θα είναι πιο στοχευμένοι και με τρόπο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις και τα επεισόδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς δρούσε η «μαφία του λουκουμά» ‑ Με...κουμπούρια ο έλεγχος στις παραλίες

Ελλάδα 01.07.2025
""Πόλεμος"" για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Σιθωνίας, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής

Γυρίζει σελίδα το Μαξίμου στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ – Από κόσκινο όλες οι επιδοτήσεις

Πολιτική 01.07.2025
Προσήλωση στο κυβερνητικό έργο είναι η απάντηση στη νέα πολιτική κρίση

Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη

Ελλάδα 01.07.2025
Θλίψη από τον χαμό της

Σε κόκκινο συναγερμό η Ευρώπη λόγω του καύσωνα: 46άρια στην Ισπανία, ένας νεκρός στην Ιταλία

Κόσμος 01.07.2025
Σε ύψιστη επιφυλακή οι αρχές σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία για τις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Ευρώπη

Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»

Κόσμος 01.07.2025
Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες

Απεργία: «Κατεβάζουν ρολά» από σήμερα συνεργεία Ι.Χ λόγω του ψηφιακού πελατολογίου

Ελλάδα 01.07.2025
Αντιδρούν συνεργεία, πλυντήρια, πάρκινγκ και ενοικιάσεις οχημάτων στο νέο υποχρεωτικό σύστημα της ΑΑΔΕ

Ποια Τεχνητή Νοημοσύνη; Ο Ζούκερμπεργκ ρίχνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην κούρσα της υπερνοημοσύνης

Κόσμος 01.07.2025
Bloomberg: Η κούρσα για την υπερνοημοσύνη μόλις ξεκίνησε και ο Ζούκερμπεργκ δείχνει αποφασισμένος να βάλει τη Meta στην κορυφή της πιο κρίσιμης τεχνολογίας των επόμενων δεκαετιών

Στα «μανταλάκια» 28.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου – Στη φόρα ΑΦΜ, διευθύνσεις και ποσά

Ελλάδα 01.07.2025
Ονόματα, διευθύνσεις και εκατομμύρια σε χρέη «κρέμασε» η ΑΑΔΕ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά καίει σε εργοστάσιο πλαστικών των Μεγάρων, θέση Παπά-Περιβόλι και κοντά στην Ιερά Μονή Παναχράντου

Το «κορίτσι από το Αφγανιστάν»: Πού βρίσκεται σήμερα το πρόσωπο της εμβληματικής φωτογραφίας του National Geographic

Κόσμος Χτες
Η Σαρμπάτ Γκούλα σε ηλικία 12 ετών έγινε η «πιο αναγνωρισμένη φωτογραφία» στην ιστορία του National Geographic

Ηράκλειο: Φωτιά σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρολογικό πίνακα

Ελλάδα Χτες
Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό: Επτά τραυματίες από σύγκρουση βαν με φορτηγό ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε με τις αισθήσεις της και διακομίστηκε μαζί με έξι ακόμα συνεπιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για ιατρική αξιολόγηση και φροντίδα