E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους

Δημοσίευση 7/3/2021 | 13:31

Λυδία Κονιόρδου: Αποπειράθηκαν να με βιάσουν όταν ήμουν 15 ετών

Για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος μίλησε η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπιλώνονται τα θύματα. Μιλώντας στο Open και την εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» η κυρία Κονιόρδου απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι η αναφορά στο όνομά της ήταν άτυχη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους και πως όφειλε να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες.

«Η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή κάνει το έργο της και θα αποφανθεί για ότι έχει συμβεί, αλλά σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να τα θύματα να προστατεύονται. Μην ξεχνάμε ότι, όταν οι άνθρωποι παίρνουν τη δίκη στα χέρια τους έχουμε ακραία και άδικα φαινόμενα, όπως την τραγική κατάληξη με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Επομένως, πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία. Πρέπει να είμαστε θεσμικοί και πρέπει και οι θεσμοί να υποστηρίξουν, ενδεχομένως με καινούργιες νομοθεσίες, τα θύματα. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας. Εγώ στέκομαι δίπλα στα θύματα και τους θαυμάζω για το κουράγιο τους» δήλωσε.

Η Λυδία Κονιόρδου απάντησε στο ερώτημα αν στη θητεία της ως υπουργός Πολιτισμού γνώριζε για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Θα πω τη στάση μου απέναντι στις φήμες. Εγώ προσπαθούσα πάντα σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό να επικεντρώνομαι στη δουλειά και στο δημιουργικό κομμάτι της τέχνης μου. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μου πει κάτι και δεν μπορούσε να αποδειχθεί, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Δεν ήθελα να δηλητηριάζομαι από φήμες. Υπήρχαν φήμες, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στις φήμες. Ακουγόντουσαν πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα».

«Συνεργάστηκα με τον κύριο Λιγνάδη πρόσφατα όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, όπως και τριάντα άλλα άτομα. Η συνεργασία μου δεν ήταν ικανή έτσι ώστε να έχω γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κυρία Μενδώνη και μπορεί να έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Εγώ προσωπικά δεν της προσάπτω ότι όφειλε να ξέρει, αλλά όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά και όχι σε ένα προσωπικό τηλεφώνημα» πρόσθεσε.

Τέλος, η Λυδία Κονιόρδου αποκάλυψε πως όταν ήταν 15 ετών αποπειράθηκαν να τη βιάσουν έξω από το σπίτι της και σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Άρχισα να φωνάζω και γάβγισαν κάποια σκυλιά και έτσι κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αν και ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μόνο μία κραυγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ελλάδα 09.01.2026
Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Ελλάδα 09.01.2026
Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ελλάδα 09.01.2026
Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Κόσμος 09.01.2026
Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Κόσμος 09.01.2026
Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Ελλάδα 09.01.2026
Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Ελλάδα 09.01.2026
Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Καιρός 09.01.2026
«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»