E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαλεσίνα: Δύο αδέρφια νεκρά με διαφορά λίγων ωρών

Σε ελέγχους του ΕΟΔΥ σε Μαλεσίνα και Θεολόγο εντοπίστηκαν 56 κρούσματα

Δημοσίευση 5/3/2021 | 18:43

Μαλεσίνα: Δύο αδέρφια νεκρά με διαφορά λίγων ωρών

Δύο ηλικιωμένα αδέλφια, που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη συρροή κρουσμάτων στη Μαλεσίνα, έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα λίγων ωρών, ο ένας από τον άλλο, μετά από επιπλοκές της Covid 19. Όμως, εκτός ελέγχου φαίνεται ότι εχει οδηγηθεί η κατάσταση στη Μαλεσίνα εξαιτίας της διασποράς του κορωνοϊού ενώ σήμερα Παρασκευή σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Στα τεστ που έγιναν σήμερα σε Μαλεσίνα και Θεολόγο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν βρεθεί 56 θετικά δείγματα, ενώ η δειγματοληψία συνεχίζεται στη Μαλεσίνα. Πιο συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 381 τεστ στη Μαλεσίνα όπου βρέθηκαν 46 θετικά (ποσοστό θετικότητας άνω του 12%!) και σε 180 στο Θεολόγο εντοπίστηκαν άλλα 10 (ποσοστό 5,56%).

Σημειώνουμε ότι στη Μαλεσίνα από τις 25 Φεβρουαρίου έχουν γίνει τρεις δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ. Ακόμη έγιναν 1069 τεστ και έχουν ανιχνευτεί 107 κρούσματα (ποσοστό 10%)! Ειδικότερα στο Δήμο Λοκρών μόνο από τα τεστ (rapid test) που έχουν γίνει από τα κινητά κλιμάκια τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν ανιχνευθεί 159 κρούσματα (δεν υπολογίζονται όσα έχουν βρεθεί στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας

Την ίδια ώρα το νοσοκομείο της Λαμίας δέχεται μεγάλη πίεση από ασθενείς που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην κλινική covid και στην πλειοψηφία τους κατάγονται από τη Μαλεσίνα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδος 65 άτομα βρίσκονται στις κλινικές covid του νοσοκομείου, φτάνοντας σε οριακό σημείο το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε γνωστό ότι παραμένουν κενά μόνο οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ και πλέον γίνονται ετοιμασίες για να ανοίξει και άλλη κλινική Covid. Μάλιστα στην υπάρχουσα κλινική μόνο χθες Πέμπτη, υπήρξαν 14 νέες εισαγωγές. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ άτομα ενώ χθες Πέμπτη εισήχθησαν για διασωλήνωση πέντε άτομα.

Σε ζωντανή σύνδεση με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Λοκρών εξηγεί την τραγική πλέον κατάσταση που επικρατεί στη Μαλεσίνα και απευθύνει δραματική έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντιόγκο Ζότα: Φίλοι της Λίβερπουλ έξω από το Ανφιλντ αφήνουν λουλούδια, κασκόλ και φανέλες

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, οπαδοί των «κόκκινων» βρέθηκαν έξω από το γήπεδο για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο άσο

NASA: Εντοπίστηκε πλανήτης με θερμοκρασίες που υποδηλώνουν κατοικήσιμες συνθήκες

Tech + Science 03.07.2025
Ο TWA 7b είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και περιβάλλει έναν νεαρό κόκκινο νάνο, σε απόσταση 34 ετών φωτός

Καμμένος: Η Μέρκελ λέει τη μισή αλήθεια, θα αποκαλύψω τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών του 2015

Πολιτική 03.07.2025
Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρόεδρος Ολάντ έδωσαν τη λύση, λέει ο πρώην υπουργός

Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο 25χρονος επιθετικός της Πέναφιελ, Αντρέ Σίλβα, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδελφό του, Ντιόγκο Ζότα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Αμόρα της Ισπανίας

Φρίκη στην Αττική: Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη

Ελλάδα 03.07.2025
Το κορίτσι γνώρισε έναν νεαρό άνδρα μέσα από εφαρμογή και στη συνέχεια βγήκαν ραντεβού

Λίβερπουλ για Ζότα: Είμαστε συντετριμμένοι

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σοκαριστικές εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος του Ντιόγκο Ζότα

Κόσμος 03.07.2025
Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος για τον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του, Αντρέ Σίλβα

Ντιόγκο Ζότα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες

Κόσμος 03.07.2025
Με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, το τελευταίο από τα οποία γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες