E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του

Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα

Δημοσίευση 4/3/2021 | 17:02

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή ή αναβολή της έκτισης της ποινής. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση», τόνισε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώνοντας την ομόφωνη ετυμηγορία.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ τόνισε πως με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.

Καρυστιανού: «Για να δίνουν το πράσινο φως για εκταφή, έχουν σκεφτεί τρόπο να ελέγξουν το αποτέλεσμα»

Ελλάδα Χτες
«Υποχρεωτικά πρέπει να απευθυνθούμε σε εργαστήρια του εξωτερικού και για θέμα αξιοπιστίας και για θέμα εμπιστοσύνης στο ελληνικό κράτος».

Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues

Κόσμος Χτες
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ

«Αφιερώνω το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ», είπε η νικήτρια Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Κόσμος Χτες
Οργή από τον Αμερικανό πρόεδρο που έχασε

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Κόσμος Χτες
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Οικονομία Χτες
Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν