E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα έκρηξη κρουσμάτων σήμερα: Εισηγήσεις για σκλήρυνση των μέτρων

Παραμένει υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική και πολλές ακόμη περιοχές

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 2/3/2021 | 15:01

Νέα έκρηξη κρουσμάτων σήμερα: Εισηγήσεις για σκλήρυνση των μέτρων

Κοντά στα 2.300 τα σημερινά κρούσματα

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα που θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και να περιοριστεί η ασφυκτική πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η παρούσα κατάσταση, τόσο με την ταχύτητα μετάδοσης του κορωνοϊού, εξαιτίας και της βρετανικής μετάλλαξης, όσο και με τη μη σωστή εφαρμογή των μέτρων του lockdown, αναμένεται να οδηγήσει σε εισήγηση των ειδικών για αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων που γράφεται και σβήνεται βρίσκονται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS, η μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, ο πλημμελής ή και ανύπαρκτος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς και οι συχνές διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η κατάχρηση του κωδικού 6 στο 13033

Ενα από τα φαινόμενα που έχει παρατηρηθεί από τους ειδικούς είναι η ευρύτατη χρήση του κωδικού 6 στο SMS 13033 που γίνεται από τους πολίτες. Ο συγκεκριμένος κωδικός πλέον δεν χρησιμοποιείται μόνο για άθληση, αλλά περισσότερο για βόλτα, για καφέ, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για take away ποτό ή κοκτέιλ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν χρήση του κωδικού 6 πολλές φορές μέσα στην ημέρα, παραβιάζοντας νομότυπα τις απαγορεύσεις.

Θα εξεταστεί και πάλι το θέμα των ελέγχων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗAπαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική ζητούν οι λοιμωξιολόγοι 2/3/2021

Επί τάπητος τέθηκε ξανά το θέμα των ελέγχων από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθώς παρατηρείται η εικόνα ότι οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν ελέγχονται από τις Αρχές για τις μετακινήσεις τους. Υπενθυμίζεται πως για τη διευκόλυνση των ελέγχων, αλλά και τον περιορισμό των μετακινήσεων, η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο με τις νέες βεβαιώσεις μετακινήσεων των εργαζομένων.

Παρ' όλα αυτά όμως, φαίνεται πως η κινητικότητα από την πλευρά των πολιτών δεν περιορίστηκε, με αποτέλεσμα να μην έχει περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού που είναι και το ζητούμενο. Αναμένεται λοιπόν το επόμενο διάστημα -και σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα που θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι και θα ανακοινώσει η κυβέρνηση- να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στο στόχαστρο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Προβληματισμό, όμως, έχουν προκαλέσει και οι εικόνες συνωστισμού με κόσμο σε παραλίες, πάρκα, ακόμα και στην Πάρνηθα. Ενδεικτικό είναι πως το Σάββατο πολλοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, εκμεταλλευόμενοι τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, πήγαν είτε βουνό είτε θάλασσα, με αποτέλεσμα στους δρόμους να δημιουργείται ασφυκτικό μποτιλιάρισμα και στις παραλίες συνωστισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος 20.11.2025
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός 20.11.2025
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα 20.11.2025
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος 20.11.2025
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος 20.11.2025
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος 20.11.2025
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας