E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανία: Πετούν στα σκουπίδια τα εμβόλια αφού δεν προσέρχονται οι γιατροί

Το 47% των Ουκρανών, πάντως, δεν θέλει το εμβόλιο

Δημοσίευση 1/3/2021 | 19:40

Ουκρανία: Πετούν στα σκουπίδια τα εμβόλια αφού δεν προσέρχονται οι γιατροί

Νοσοκομειακές μονάδες στην Ουκρανία πέταξαν κάποια εμβόλια κατά της COVID-19 που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, καθώς γιατροί δεν εμφανίστηκαν στα ραντεβού τους για εμβολιασμό, όπως δήλωσαν σήμερα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Ουκρανία μόλις ξεκίνησε να εμβολιάζει κατά της Covid-19 τα 41 εκατ. πολίτες της αφού έλαβε την πρώτη παρτίδα των 500.000 δόσεων από τα εμβόλια, ινδικής παρασκευής, της AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει να δώσει μάχη κατά του σκεπτικισμού για τα εμβόλια που προϋπάρχει της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά έχει επικαλεστεί στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 47% των Ουκρανών δεν θέλει το εμβόλιο.

«Είναι σημαντικό για εμάς να καταλαβαίνουμε πώς στήνονται όλες οι διαδικασίες, για ποιο λόγο οι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Ολεκσάντρ Κορνιγένκο, επικεφαλής του κόμματος ‘Υπηρέτης του Λαού’ του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνεδρίαση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή… εάν κάποιος δεν προσέλθει, (το φιαλίδιο του εμβολίου) μπορεί διατηρηθεί ανοικτό για 2-3 ώρες, μετά το πέρας των οποίων πρέπει να απορριφθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας Μιχαΐλο Ραντούτσκι.

Στις 28 Φεβρουαρίου ο συνολικός αριθμός εμβολίων που έχει χορηγηθεί φθάνει τις 3.141, συμπεριλαμβανομένων μόλις 90 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν απορρίπτονται εμβόλια, προσθέτοντας ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλες χώρες. Ο ίδιος εμβολιάστηκε σήμερα, με τη διαδικασία να μεταδίδεται απ’ ευθείας από την τηλεόραση, και δήλωσε ότι σύντομα θα κάνει εμβόλιο και ο Ζελένσκι.

«Απέδειξα με το δικό μου παράδειγμα ότι το εμβόλιο το οποίο κάνουμε είναι ένα απολύτως ασφαλές εμβόλιο, είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο»
, δήλωσε ο υπουργός.

Ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Ουκρανίας, όπως σε πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εμφανίζεται επιφυλακτικό απέναντι στα εμβόλια, υπό τον φόβο παρενεργειών λόγω της χαμηλής ποιότητας των φαρμακευτικών ουσιών. Αυτού του είδους η έλλειψη εμπιστοσύνης επέτρεψε στην ιλαρά να εξελιχθεί σε επιδημία το 2019.

Τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί ύστερα από την αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια αυστηρού lockdown στις αρχές του έτους, ιδιαίτερα στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση έστησε κινητά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση στα περιστατικά. Η Ουκρανία έχει καταγράψει 1,3 εκατ. κρούσματα με 26.050 θανάτους λόγω COVID-19 από την 1η Μαρτίου.

Στη βόρεια πόλη του Τσερναφτσί, μόνο 87 από τους 280 γιατρούς συμφώνησαν να εμβολιαστούν, όπως ανέφερε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου σε ανάρτηση στο Facebook στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: Μεταφέρουν ολόκληρη εκκλησία στην άλλη άκρη ‑ Πόσο θα κοστίσει

Κόσμος 20.08.2025
Το εμβληματικό ξύλινο μνημείο 113 ετών, κινδυνεύει από καθιζήσεις και γι` αυτό πρόκειται να μεταφερθεί ολόκληρο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων

Επανέρχονται τα 40άρια ‑ Ποια θα είναι η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας

Καιρός 20.08.2025
«Ρόλερ κόστερ» θυμίζει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες

Παραλίες: 11.500 καταγγελίες στο «MyCoast» για παραβάσεις

Ελλάδα 20.08.2025
Ποιες περιοχές είναι πρωταθλήτριες στην παράβαση

Χαλάνδρι: Στο κορμί της 47χρονης έμεινε η λάμα από το μαχαίρι του 28χρονου

Ελλάδα 20.08.2025
Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της 47χρονης από τον 28χρονο στο Χαλάνδρι

«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης: Τα υψηλά ενοίκια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Ελλάδα 20.08.2025
«Τρομάζει» η αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 14 νοσηλευόμενοι από τη νόσο των κλιματιστικών

Κόσμος 20.08.2025
Συνολικά 108 κρούσματα λεγεωνέλλωσης έχουν καταγραφεί στο Χάρλεμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός‑σοκ από τον πρώτο γύρο του Γουίνστον Σάλεμ με 33 αβίαστα λάθη

Αθλητικά Νέα 20.08.2025
Πρόωρο φινάλε για τον Έλληνα τενίστα λίγες ημέρες πριν το US Open

Αγριο ξύλο σε συναυλία στην Καλιφόρνια ‑ Την άφησε αναίσθητη από τα χτυπήματα και έτρεξε να κρυφτεί

Κόσμος 20.08.2025
Αφορμή για το βίαιο περιστατικό ήταν το γεγονός ότι ο σύντροφος του θύματος έριξε το ποτό του πάνω στον άνδρα που της επιτέθηκε

Μπαλί: Προσπάθησε να περάσει 1,4 κιλά κοκαΐνη κρυμμένη... σε seχ toy

Κόσμος 20.08.2025
Κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Ελλάδα Χτες
Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας