E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πότε βλέπει «φως στο τούνελ» της πανδημίας

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση 15/2/2021 | 18:21

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Πότε βλέπει «φως στο τούνελ» της πανδημίας

Ελπίζουμε σε ανάκαμψη στην Ελλάδα από το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε στο δίκτυο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι καθώς χτίζεται το «τείχος» εμβολιασμού, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, και καθώς αλλάζουν ντα εποχικά δεδομένα, από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα μας θα είναι καλύτερη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες στο χειρισμό της πανδημίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς τουρισμού, καθώς πέρυσι, όπως είπε, δεν είχαμε τόσα εργαλεία στα χέρια μας, όπως τα εμβόλια και τα τεστ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία θα απλοποιήσουν αρκετά το ταξίδι όσων είναι εμβολιασμένοι και εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή και στην ΕΕ να υπάρξει συμφωνία σε κάποια μορφή τέτοιων πιστοποιητικών.

Πολλά κράτη-μέλη, είπε, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν αυτήν την ιδέα, ιδίως για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε σχέση με το πώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε στο θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι θερμός υποστηρικτής ότι η Ένωση έπρεπε να πάρει τα εμβόλια και να τα διανείμει, ωστόσο «υπήρξαν θέματα στην εκτέλεση αυτού του πρότζεκτ».

Τώρα – πρόσθεσε- πρέπει να προσχωρήσουμε μπροστά. «Μάθαμε το μάθημά μας και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Ως προς τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν είχαμε ένα πρώτο τρίμηνο τόσο καλό όσο περιμέναμε, ωστόσο δεν έχουμε δει άνοδο της ανεργίας όμως και ελπίζουμε να γυρίσουμε στην κανονικότητα το συντομότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα τα 3,3 δισ. ευρώ του δανείου της από το ΔΝΤ. «Θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το σήμα μας στις αγορές» υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λατινοπούλου ειρωνεύεται τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: «Αχου και δεν μας νοιάζει! Ας σας κρατήσουν εκεί»

Ελλάδα 03.10.2025
Αυτή τη φορά «τα έβαλε» με τον ακτιβιστή Ιάσονα Αποστολόπουλο που μαζί με άλλους Έλληνες αιχμαλωτίστηκε από το Ισραήλ

Βασίλης Παϊτέρης: Ελεύθερος αφέθηκε ο τραγουδιστής ‑ «Είναι πολύ λιγότερα τα χρέη του»

Ελλάδα 03.10.2025
Οι δηλώσεις του δικηγόρου του γνωστού τραγουδιστή μετά την απρόσμενη εξέλιξη

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης σε γυναίκα που επιχείρησε να πνίξει 3χρονη Παλαιστίνια

Κόσμος 03.10.2025
Μία 43χρονη Τεξανή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για απόπειρα πνιγμού ενός τρίχρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής.

«Ο φονιάς είναι έξω, μου σκότωσε τα παιδιά και πρέπει να πληρώσει»

Ελλάδα 03.10.2025
Συγκλονίζει η μητέρα του Ακη και της Χαριτίνης που σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drones που θεάθηκαν στην περιοχή

Κόσμος 03.10.2025
Eπαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Ελλάδα 03.10.2025
Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Ελλάδα 03.10.2025
Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός 03.10.2025
112 για έντονα φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Λήμνο

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις