E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει ισχυρό χιονιά

Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Δημοσίευση 11/2/2021 | 08:18

Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει ισχυρό χιονιά

Εν αναμονή της κακοκαιρίας «Μήδειας» που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από το Σάββατο, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις, βρίσκεται η Πολιτική Προστασία, αλλά και οι μετεωρολόγοι οι οποίοι αναμένουν μια περίοδος με δριμύ ψύχος και θα διαρκέσει από το ερχόμενο Σάββατο και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Σήμερα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα. Ενώ, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Παρασκευή θα υπάρξει πολύ μικρή βελτίωση, αλλά από το Σάββατο αναμένεται η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. «Από το Σάββατο περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού με απότομη πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται χιόνια από την κεντρική Στερεά Ελλάδα και βορειότερα μέχρι την κεντρική και ανατολική Μακεδονία στα ορεινά, ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές. Ενώ χιόνια αναμένονται και σε παραθαλάσσια τμήματα των περιοχών που προανέφερα» λέει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος.

Ο κ. Καλλιάνος ο οποίος αστειευόμενος χθες σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία έπρεπε να ονομαστεί «Καλλιάνος» λόγω του ότι, όπως έγραψε «διότι σας είχα πει εδώ και πολύ καιρό ότι θα την ονόμαζα έτσι εφόσον οι πιθανότητες για χιόνια στο κέντρο της Αθήνας θα ήταν πολύ αυξημένες. Βέβαια, χιουμοριστικά το λέω, διότι υπεύθυνο για τις ονομασίες των κακοκαιριών είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών», επισημαίνει ότι πρέπει τόσο οι αρμόδιες αρχές να είναι σε εγρήγορση αλλά και οι πολίτες να είναι προετοιμασμένοι γιατί «Μετά από πολλά χρόνια, έρχεται ένας πολύ ισχυρός χιονιάς διαρκείας που θα ντύσει στα λευκά μεγάλο μέρος της Ελλάδας».

Όπως εξήγησε στο protothema.gr, από την Κυριακή το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα έρθουν από την κεντρική Στερεά προς τα νότια και θα επηρεάσουν Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο. «Από το βράδυ της Κυριακής και Δευτέρα πρωί, θα έχουμε χιόνια στα πεδινά της Στερεάς Ελλάδας, της Αττικής, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Τη Δευτέρα οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα έχουμε παγετό με θερμοκρασίες στα βόρεια ορεινά να αγγίζουν τους μείον 20, ενώ θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις από το Πήλιο και νοτιότερα. Στην Εύβοια, Σποράδες, Αττική, ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ευνοϊκοί στη μεταφορά υγρασίας από το Αιγαίο και θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο η κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάστηκε, θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, σχεδόν μια εβδομάδα και για το λόγο αυτό «οι αγρότες να προετοιμαστούν και να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από το χιόνια και τον ισχυρό παγετό. Τα νοικοκυριά να προμηθευτούν ξύλα για το τζάκι και πετρέλαιο. Ο κρατικός μηχανισμός από το Σάββατο να είναι ξάγρυπνος. Οπωσδήποτε θα χρειαστούν αλυσίδες για τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (και κατά τόπους και στα πεδινά). Προσοχή, οι δήμοι να μεριμνήσουν για τους άστεγους και τα αδέσποτα. Ξέρω έχουμε μπροστά μας την πανδημία αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες ή κλειστά γυμναστήρια ώστε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη την Τετάρτη βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή μας κυρίως από το Σάββατο προκαλώντας την κακοκαιρία «Μήδεια» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Ελλάδα 11.10.2025
Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για οδηγό ταξί στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος τον λήστεψε απειλώντας τον με σύριγγα

Ελλάδα 11.10.2025
Αλλοδαπός ο δράστης - Πήρε μικρό χρηματικό ποσό

Αναστάτωση στην Basket League: Απόφαση της ΓΓΑ «παγώνει» έξι προπονητές, ανάμεσά τους και τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 11.10.2025
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητά νέα έγγραφα και κάρτες για την άδεια παρουσίας στους πάγκους, αφήνοντας έξι κορυφαίους προπονητές εκτός αγώνων

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Ελλάδα 11.10.2025
Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Ελλάδα 11.10.2025
Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Κόσμος 11.10.2025
Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

Σοβαρό τροχαίο στην εθνική οδό – Νταλίκα παρέσυρε ΙΧ που είχε σταματήσει στη ΛΕΑ – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός

Ελλάδα Χτες
Το ΙΧ ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και είχε κάνει στην άκρη - Σώθηκε ο 80χρονος οδηγός

Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας ετοιμάζουν καταφύγια για την «Ημέρα της Κρίσης»: Πρέπει να ανησυχούμε;

Κόσμος Χτες
Γιατί ο Ζούκερμπεργκ και άλλοι κρίσοι ετοιμάζονται για «τέλος του κόσμου».

Επίθεση με πιρούνι στην έγκυο: Νέο βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον δράστη μεθυσμένο

Ελλάδα Χτες
Ο σεσημασμένος 43χρονος δράστης, είχε στον όνομά του βαρύ ποινικό μητρώο, με δώδεκα συλλήψεις και ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς που ξεκινάει από το 2012.