E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tom Brady: Ο GOAT όλων των GOATs

Ο νούμερο ένα winner στην ιστορία των ομαδικών σπορ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/2/2021 | 00:02

Tom Brady: Ο GOAT όλων των GOATs
@usatoday.com

Κάθε άθλημα έχει τον δικό του GOAT (Greatest Of All Time). Μέχρι χθες ίσως ο GOAT όλων των GOATs να ήταν για τους περισσότερους ο Michael Jordan. Από χθες ο τίτλος έχει αλλάξει χέρια. Γιατί ο μεγαλύτερος winner όλων των εποχών σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ, είναι από χθες ο Tom Brady.

Ο Τom Brady αγωνίζεται σε ένα άθλημα που δεν έχει τόσους φίλους στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα δεν το αναφέρουν καν στα αθλήματα, αφού το παρομοιάζουν περισσότερο με «πόλεμο», αφού σκοπός σου είναι η «κατάκτηση των εδαφών του αντιπάλου». Το American Football όμως είναι πολύ αγαπητό στο εξωτερικό και πόσο μάλλον στις ΗΠΑ. Η θέση του Quarter Back, του στρατηγού της ομάδας, του παίκτη δηλαδή που θα φτιάξει όλο το play και θα είναι αυτός που θα πετάξει την μπάλα, είναι εκείνη που παίρνει όλα τα εύσημα στην επιτυχία και δέχεται όλες τις κατηγορίες στην αποτυχία.

O Βραδυ που εδώ και 6 μήνες έχει κλείσει τα 43, δεν επιλέχθηκε πολύ ψηλά στο Draft του 2000. Για την ακρίβεια επιλέχθηκε αρκετά χαμηλά στο no. 199. Αλλά ειδικά στο American Football, η εγκεφαλική ποιότητα του κάθε παίκτη δεν μπορεί να φανεί στα νούμερα. Και ο Brady τα επόμενα 21 χρόνια έγινε ο GOAT του αθλήματος, κατακτώντας 7 Super Bowl, με πιο πρόσφατο το προχθεσινό.

Για 19 χρόνια βρισκόταν στους New England Patriots με τους οποίους έχτισε μια δυναστεία. Από πέρσι έφυγε από τη Βοστώνη για να κατηφορίσει στη Φλόριντα και στους Tampa Bay Buccaneers, μια ομάδα με μόλις έναν τίτλο, το 2002. Από χθες, με τον Tom Brady να τους οδηγεί σε μια άνετη νίκη με 31-9 απέναντι στους Kansas City Chiefs, έχουν δυο. Ωστόσο, συνέβη και κάτι άλλο που καθιστά τον Tom Brady GOAT όλων των GOATs, αφού κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Κάθε διοργάνωση οποιουδήποτε αθλήματος, έχει μια λίστα με τις ομάδες που έχουν κερδίσει τον τίτλο. Από χθες λοιπόν, ο Tom Brady βρίσκεται πάνω από όλες τις ομάδες του NFL. Κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημά του, ξεπερνώντας του New England Patriots και τους Pittsburgh Steelers που βρίσκονται στην κορυφή με 6 κατακτήσεις. Ένας παίκτης έχει περισσότερα πρωταθλήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη λίγκα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Και μάλλον δεν θα ξανασυμβεί.

Μιλάμε για έναν winner με όλη την σημασία της λέξης. Όταν στα 43 σου κατακτάς τον τίτλο, ξεπερνάς τους πάντες και βγαίνεις και MVP, τότε σίγουρα κάτι κάνεις καλά. Ο Tom Brady, σύζυγος του πρώην πασίγνωστου μοντέλου Giselle, έχει πετύχει σε ό,τι έχει κάνει στη ζωή του. Και συνεχίσει να είναι η πιο σημαντική μονάδα του NFL. Είναι ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον Michael Jordan, χωρίς να έχει αναμετρηθεί ποτέ μαζί του. O GOAT όλων των GOATs…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο