E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπογδάνος: «Δεν χτύπησαν εμένα, αλλά την οικογένειά μου»

«Το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά μου, αλλά της συζύγου μου»,

Δημοσίευση 3/2/2021 | 10:54

Μπογδάνος: «Δεν χτύπησαν εμένα, αλλά την οικογένειά μου»

Τα όσα έζησε με την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε χθες βράδυ στο σπίτι του μίλησε στην μετέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκαλύπτοντας πως δέχεται απειλές εδώ και χρόνια.

Μιλώντας στο ΜEGA ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε πως «χθες δεν χτύπησαν εμένα, αλλά την οικογένειά μου, τους γείτονες, τα ανήλικα κορίτσια τους. Χτύπησαν όλους όσοι θα μπορούσαν να περάσουν 20:00 από δύο πεζοδρόμια, στην οδό που ζω» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ παρέθεσε και μία φράση που χρησιμοποιούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος έλεγε «χτυπήστε εμένα όχι τη Μιμή».

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε μάλιστα πως το αυτοκίνητο της συζύγου του δεν είναι καν στο όνομά του. «Είναι στο όνομά της. Δεν μου ανήκει. Δεν το χρησιμοποιώ» τόνισε, εξηγώντας ότι οι δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα ρεζερβουάρ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπογδάνος, «δεν μένω σε μονοκατοικία, σε έπαυλη ή απομακρυσμένο και ιδιωτικό σημείο. Μένω σε κανονικό σπίτι. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης δημοκρατίας». Ακόμα, τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ μίλησε για τη στοχοποίηση που θεωρεί ότι δέχεται.

«Δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας, δεν θα οξύνουμε τους τόνους, δεν θα κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Χρόνια όμως διαμαρτύρομαι ότι δέχομαι διαρκείς απειλές. Ορισμένοι το γραφικοποιούν και το βρίσκουν και καταγέλαστο. Υπάρχουν αρκετοί που συνδέονται και με θεσμικούς χώρους που θα έπρεπε να έχουν μηδενική ανοχή στη βία και στις απειλές βίας, που έχουν σιγοντάρει την ενορχηστρωμένη στοχοποίησή μου εδώ και χρόνια. Δεν θα μας φοβίσουν δεν θα μας νικήσουν. Ούτε αυτοί ούτε οι πολιτικοί τους προστάτες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Από τα πρώτα λεπτά της γνωστοποίησης της επίθεσης, μηνύματα πολιτικών κομμάτων και προσώπων κατέκλυσαν το διαδίκτυο, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ «η Πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Η δήλωση του κ. Ταραντίλη:

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

ΝΔ: Αναμένουμε ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης

Για επίθεση κατά του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναμένοντας την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. Η σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Παράλληλα, «η τρομοκρατία δεν θα νικήσει. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Κόσμος Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες