E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν: Ανοιξε πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Χυδαία ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών

Δημοσίευση 2/2/2021 | 21:55

Ερντογάν: Ανοιξε πόλεμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντείνει την επίθεση κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, την ώρα που υπουργός της κυβέρνησής του στην Τουρκία αποκαλεί τα μέλη της «διεστραμμένους» στο Twitter.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε χθες στο κίνημα ΛΟΑΤ, κατηγορώντας τα μέλη του για «βανδαλισμό», και δήλωσε ότι η νεολαία του κόμματός του δεν συμμετέχει σε αυτό. Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εκθείασε τη νεολαία του κόμματός του, του AKP, που διαφυλάττει «την ένδοξη ιστορία του έθνους» και που δεν είναι «ΛΟΑΤΚΙ νεολαία».

Παρότι η ομοφυλοφιλία δεν διώκεται ποινικά στην Τουρκία, η εναντίωση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Το Pride απαγορεύτηκε επί πέντε συναπτά χρόνια έως το 2019, ενώ δεν διοργανώθηκε ούτε πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν είστε νεολαία ΛΟΑΤΚΙ, δεν είστε νεολαία που διαπράττει βανδαλισμούς. Αντίθετα, είστε εκείνοι που αποκαθιστάτε ραγισμένες καρδιές», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως υπονομεύουν «τις εθνικές και πνευματικές αξίες» της χώρας και ότι δηλητηριάζουν τους νέους ανθρώπους.

«Διεστραμμένους» αποκάλεσε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας υπουργός του Ερντογάν

Την ίδια ώρα, το Twitter ανήρτησε προειδοποιητική σήμανση για «συμπεριφορά μίσους» σε ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος αποκάλεσε τα άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας «διεστραμμένους», με φόντο τις διαδηλώσεις φοιτητών που συνεχίζονται για αρκετές ημέρες στη χώρα.

«Πρέπει να ανεχθούμε τους διεστραμμένους ΛΟΑΤ που προσβάλλουν τον ιερό τόπο Κάαμπα και προσπαθούν να καταλάβουν την πρυτανεία; Φυσικά και όχι», έγραψε ο Σοϊλού στο tweet του, που καταγγέλθηκε από πολλούς χρήστες του διαδικτύου για υποκίνηση μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Το Twitter σήμανε το tweet του Τούρκου υπουργού με προειδοποίηση ότι η ανάρτηση «παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με τη συμπεριφορά μίσους», προσθέτοντας ωστόσο «ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο». Εν τούτοις, μια ανάρτηση που φέρει τέτοια σήμανση δεν μπορεί να αναδημοσιευθεί στην πλατφόρμα.

Το έργο τέχνης που εξόργισε τον υπουργό του Ερντογάν

Ο Σοϊλού χρησιμοποίησε την ίδια φράση σε tweet του το Σάββατο, στο οποίο η πλατφόρμα ανήρτησε παρόμοια σήμανση. Ο υπουργός αναφερόταν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για αρκετές ημέρες στην Τουρκία από φοιτητές που ζητούσαν να παραιτηθεί ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, τον οποίο διόρισε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ένταση και η παρέμβαση ακόμη και του ίδιου του Τούρκου προέδρου προκλήθηκε, επίσης, καθώς οι διαδηλωτές ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι φοιτητές που συνελήφθησαν διότι κρέμασαν πίνακα που τοποθετούσε στον ιερότερο τόπο του Ισλάμ σύμβολο της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο πίνακας απεικόνιζε μια σημαία ουράνιου τόξου να διακοσμεί την Κάαμπα, ένα κυβικό κτίσμα, που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα, και βρίσκεται στο κέντρο της αυλής του Μεγάλου Τεμένους της Μέκκας, τον ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Συνελήφθησαν 159 φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη

Χθες το βράδυ, 159 φοιτητές συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις διαδηλώσεις και 98 από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα, τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να σκορπίσουν ένα πλήθος αρκετών εκατοντάδων ατόμων που συγκεντρώθηκε για μια νέα διαδήλωση στην συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της τουρκικής μητρόπολης, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πλακάτ ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη και κάποιες σημαίες με τα χρώματα της ΛΟΑΔ κοινότητας, εμποδίστηκαν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Καντίκιοϊ από την αστυνομία που τους κυνηγούσε στους παρακείμενους δρόμους και πραγματοποίησε αρκετές συλλήψεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η πραγματοποίηση αυτής της διαδήλωσης είχε απαγορευτεί από τις Αρχές λίγες ώρες νωρίτερα, αλλά οι διαδηλωτές, μαζί με βουλευτές της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να αψηφήσουν την απαγόρευση.

Βίντεο: Διαδηλώσεις και στην Άγκυρα

Στην πρωτεύουσα Άγκυρα, δεκάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους φοιτητές που κρατούνται στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν από την αστυνομία, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Δεν θα χαμηλώσουμε τα μάτια» και φωνάζοντας «Δεν θέλουμε έναν πρύτανη υπό επιτροπεία!», διασκορπίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις μόλις ξεκίνησαν την πορεία τους. Κάποιοι αστυνομικοί έσυραν τους διαδηλωτές στο έδαφος και τους κλώτσησαν, σύμφωνα με τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το Μπλε Φεγγάρι

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του μήνα, καθώς την 1η Μαΐου απολαύσαμε το Φεγγάρι των Λουλουδιών

Η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Είναι το πρώτο πενταθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας

Επιδότηση σε πετρέλαιο Diesel: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Ελλάδα 26.05.2026
Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Κόσμος 26.05.2026
Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Κόσμος 26.05.2026
Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Πολιτική 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού