E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι κάνει σήμερα ο Harvey Weinstein;

Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ αποφάσισε πως τα θύματα του θα αποζημιωθούν με το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/2/2021 | 00:27

Τι κάνει σήμερα ο Harvey Weinstein;

Το #Μetoo που ξεκίνησε από το Χόλυγουντ έβγαλε τόσα άπλυτα στη φόρα που φάνηκε πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Από την Gwyneth Paltrow ως την Angelina Jolie, κάθε μία έχει να διηγηθεί και να καταθέσει τη δική της ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Harvey Weinstein.

Ο Weinstein, ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς του Χόλυγουντ έθαψε πολύ βαθιά τον εαυτό του στο χώμα με όσα έκανε μιας και προέβαινε επί μακρόν σε πράξεις κακομεταχείρησης καθώς και σε εγκλήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί. Μετά από χρόνια όλα βρήκαν το δρόμο τους προς το φως.

Η λίστα είναι τεράστια, αλλά ενδεικτικά και μόνο σας παραθέτουμε μερικά ονόματα: Uma Thurman, Mira Sorvino, Rosanna Arquette, Kate Beckinsale, Cara Delevigne, Salma Hayek, Heather Graham,  Zoë Brock, Katherine Kendall, Ashley Judd, Dawn Dunning, Rose McGowan, Myleene Klass και δεκάδες, ναι δεκάδες, άλλες.

Όταν ο Weinstein καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξη, μετά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι άνδρες κατηγορούνται από το κίνημα  #MeToo για "πράγματα που κανένας από μας δεν κατάλαβε".

Μετά από τις δεκάδες καταγγελίες για σeξουαλική παρενόxληση, κακοποiηση και βiασμό εναντίον του, από πολλές και διάσημες γυναίκες ηθοποιούς, απολύθηκε από το εταιρεία σκηνοθετών, εκδιώχθηκε κι από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και φυσικά βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τελευταία φορά που τον είδαμε δημόσια ήταν πριν 2 μήνες, σε μια σύντομη ακρόαση σε μια δικαστική αίθουσα της Νέας Υόρκης, έτσι ώστε να αναβάλει επίσημα την εξέταση της έκδοσής του στο Λος Άντζελες μέχρι την επόμενη άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται. Δικαστήριο στο Ντέλαγουερ αποφάσισε πως τα θύματα του θα αποζημιωθούν με το ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Ασφαλιστικοί φορείς καλούνται τώρα να πληρώσουν συνολικά 35,2 εκατ. δολάρια για την επίλυση όλων των υπόλοιπων ζητημάτων. Σύμφωνα με το BBC, το ποσό των αποζημιώσεων θα διαιρεθεί σε πάνω από 50 αιτούντες, με τις πιο σοβαρές περιπτώσεις να δικαιούνται αποζημίωση με ποσά άνω των 500.000 δολαρίων. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γλώσσα που θεωρείται η πιο «ελκυστική» στον κόσμο

E-Daily 1.Hero 26.05.2026
Ρομαντικός ήχος, παθιασμένη κουλτούρα και εκατομμύρια άνθρωποι που τη μιλούν

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Τα δυο κορίτσια που τα μπέρδεψαν στη γέννα: Αλλαξαν αγκαλιά, αλλά όχι οικογένεια

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η σοκαριστική αποκάλυψη στο νηπιαγωγείο

Επιστήμονες σε αγώνα δρόμου ‑ Μήπως η ιατρική δεν προλαβαίνει τoυς νέους ιούς;

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Γιατί εξακολουθούμε να βλέπουμε ιούς να ξεφεύγουν τόσο γρήγορα από τον έλεγχο;

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

E-Daily 3.Left Χτες
Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

Meta, TikTok και Google αντιμέτωπες με νέες καταγγελίες για online απάτες

E-Daily 3.Left Χτες
Οργανώσεις κατηγορούν τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς τους χρήστες

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»