E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα γίνει με την εστίαση: Πότε φαίνεται φως στο τούνελ

Τι ανέφερε σε πρωινή εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2021 | 12:48

Τι θα γίνει με την εστίαση: Πότε φαίνεται φως στο τούνελ
Φωτογραφία από τον χρήστη Waldemar Brandt στο Pexels

«Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open τονίζοντας πως «η απόφαση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν απολύτως σωστή, σε όλη την Aττική είχαμε αύξηση που ξεπερνά το 57% σε σχέση με το περασμένο έτος μέσα σε 12 μέρες. Είναι μια πολύ σημαντική ανάσα, προλαβαίνουν να ξεστοκάρουν και τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε.

Στο ερώτημα γιατί έκλεισε πάλι ξεκαθάρισε πως «μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα , όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη δεν έχει καταλάβει τι είναι η πανδημία. Σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Κάποτε θα έχουμε αυστηρότερα και κάποτε χαλαρότερα μέτρα. Αυτό θα πάει για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που δεν έχει ακορντεόν αποφάσεις; Oι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός στους δρόμους. Δεν μας ενδιαφέρει η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, μας ενδιαφέρουν οι πεζοί στους δρόμους».

Για το που οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι «παρόμοιες εικόνες με την Ερμού είχαμε και στην Τσιμισκή, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν είχαμε άνοδο των κρουσμάτων. Η αύξηση στην Αττική οφείλεται και στον χειμώνα, στη μετάλλαξη του κορονοϊού από τη Βρετανία και θέλαμε να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι αποτρεπτικά, αντί να περιμένουμε να πάμε στα 2.000 κρούσματα και να πάμε σε lockdown».

Όσον αφορά το γιατί το lockdown στην Αττική δεν ξεκινά από τις 6 το απόγευμα, αν και είναι στις κόκκινες περιοχές είπε: «Tα μέτρα που λαμβάνουμε είναι για να προλάβουμε την εξέλιξη της πανδημίας. Έχει απορριφθεί το lockdown στην Αττική από τις 6 το απόγευμα, γιατί θα δημιουργούνταν συνωστισμός λόγω του μεγέθους πληθυσμού της Αττικής. Δεν είμαι τύραννος, προσπαθώ να κάνω το σωστό και αν κάνω λάθος το διορθώνω. Επιτρέψαμε την παράδοση εντός στα καταστήματα που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν επαρκώς με το click away.

Για την εστίαση, o κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει δρόμο για να ανοίξει, πάμε για τον Μάρτιο ή και αργότερα. Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες