E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια ήταν η Σκωτσέζα μουσικός Sophie που έχασε τη ζωή της

Μια από τις πιο επιδραστικές μουσικούς της τελευταίας δεκαετίας - Ζούσε στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 31/1/2021 | 09:51

Ποια ήταν η Σκωτσέζα μουσικός Sophie που έχασε τη ζωή της

Η 34χρονη μουσικός θεωρούνταν εμβληματική μορφή της ηλεκτρονικής μορφής, παραγωγός και DJ

Γεννημένη στην Γλασκώβη το 1986 η Sophie είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή για την πειραματική της προσέγγιση στην ποπ μουσική, ενώ το 2019 είχε προταθεί για Grammy καλύτερου ηλεκτρονικού άλμπουμ.

Διάβασε περισσότερα εδώ: Πέθανε στην Αθήνα η σπουδαία DJ Sophie ‑ Γλίστρησε θαυμάζοντας την πανσέληνο

Το 2015 συμμετείχε στην σύνθεση του κομματιού της Μαντόνα ‘Bitch I’m Madonna’ στο οποίο τραγούδησε και η Nicki Minaj. Η Sophie συνεργάστηκε, επίσης, με τους Vince Staples, Let’s Eat Grandma, Charli XCX, Kim Petras και άλλους.

Thank you GLAMCULT 💗

Δημοσιεύτηκε από SOPHIE MSMSMSM στις Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Η ίδια ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και το 2018 είχε δηλώσει ότι «τo να είσαι τρανς είναι σα να παίρνεις τον έλεγχο του σώματος για να το συγχρονίσεις με το πνεύμα και την ψυχή σου έτσι ώστε αυτά τα δύο να μην μάχονται το ένα το άλλο για να επιβιώσουν.

Στη Γη, μπορείς να έρθεις πιο κοντά στην πραγματική σου ουσία χωρίς τις κοινωνικές πιέσεις των παραδοσιακών ρόλων που βασίζονται στο φύλο».

Συλλυπητήρια για τον θάνατό της εξέφρασαν πολλοί καλλιτέχνες όπως γνωστός τραγουδιστής Sam Smith, βραβευμένος με Grammy και ερμηνευτής του κομματιού «Writing's on the Wall» για την ταινία Τζέιμς Μποντ, «Spectre»: «Ο κόσμος έχασε έναν άγγελο. Έναν οραματιστή και είδωλο για τη γενιά μας. Το φως σου θα συνεχίσει να εμπνέει πολλές επόμενες γενιές», έγραψε στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι αγελάδες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ πίνουν μπίρα και τρώνε ξηρούς καρπούς

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Μακριά από τη Silicon Valley, στη Χαβάη, έχει ανοίξει ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.