E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Έλληνας επιθετικός που πάει για «χρυσό παπούτσι»

Έχει πετύχει ήδη 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 29/1/2021 | 00:10

Ο Έλληνας επιθετικός που πάει για «χρυσό παπούτσι»
@youtube.com

Μπορεί ένας Έλληνας παίκτης να βρίσκεται στη συζήτηση για το «χρυσό παπούτσι»; Απίθανο δεν είναι αφού στη συζήτηση έχει μπει στο παρελθόν ο Φάνης Γκέκας, ενώ υπάρχει και ένας Έλληνας παίκτης που το έχει κερδίσει. Την σεζόν 1997-98, ο Νίκος Μαχλάς φορώντας τα χρώματα της ολλανδικής Φίτεσε, πέτυχε 34 γκολ και κέρδισε το μεγάλο αυτό βραβείο.

Η περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη μοιάζει πολύ με εκείνη του Νίκου Μαχλά. Και οι δυο γεννήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όταν και οι δυο μεταγράφηκαν στην Ολλανδία, ήταν για μια ομάδα με κιτρινόμαυρα που το όνομά της αρχίζει από «Φ». Ο Μαχλάς στη δεύτερη του χρονιά στη Φίτεσε πέτυχε 34 γκολ σε 32 αγώνες. Ο Γιακουμάκης έχει πετύχει ήδη 20 σε 19. Του μένουν άλλα 15 για να φτάσει τον συντοπίτη του.

Αν δεν υπήρχε το πυροβόλο που λέγεται Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την πιθανότητα να φτάσει ο Γιακουμάκης στην κατάκτηση του «χρυσού παπουτσιού». Ωστόσο ο «Λέβα» όχι μόνο έχει σημειώσει 3 περισσότερα τέρματα, αλλά αγωνίζεται και σε πιο δύσκολο πρωτάθλημα, που έχει συντελεστή 2, ενώ το ολλανδικό έχει 1,5. Αυτό όμως δε μειώνει καθόλου το επίτευγμα του Γιακουμάκη που πλέον βρίσκεται στην 4η θέση της κούρσας για το «χρυσό παπούτσι». Πανευρωπαϊκά..

Τον Γιώργο Γιακουμάκη τον γνωρίσαμε όταν αγωνιζόταν με τα ερυθρόλευκα του Πλατανιά. Οι περισσότεροι τον έμαθαν όταν το 2017, όταν πήγε στην ΑΕΚ, ενώ όλη η Ελλάδα μίλησε γι’ αυτόν, όταν πέτυχε το νικητήριο γκολ εναντίον του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», χαρίζοντας τη νίκη στην «Ένωση».

Τα 16 γκολ του Γιακουμάκη χωρίς εκείνα της Τετάρτης

Ωστόσο, δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε στην ΑΕΚ. Ώσπου το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η πρόταση της ολλανδικής Φένλο. Η ομάδα της μικρής ολλανδικής πόλης των 100.000 κατοίκων, ήταν από τις πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό. Στο ντεμπούτο του έκανε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 5-3 επί της Έμμεν. Στη Φένλο θέλησαν να πιστέψουν ότι βρήκαν έναν επιθετικό που θα τους βοηθήσει. Σίγουρα δεν περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε.

Στα επόμενα 4 ματς πέτυχε 2 γκολ. Μέχρι που ήρθε το 0-13 από τον Άγιαξ, για να προσγειώσει πολύ απότομα τη Φένλο. Όχι όμως και τον Γιακουμάκη. Ακολούθησαν 5 γκολ σε 4 ματς με τον Γιακουμάκη να σκοράρει τακτικά από εκεί και πέρα. Μέχρι που ήρθε το 2021. Εκτός από τα 2 γκολ στη νίκη επί της Βίλεμ, ο Γιακουμάκης πέτυχε καρέ δυο φορές. Την πρώτη στις 13 Ιανουαρίου με αντίπαλο την Ντεν Χάαγκ και τη δεύτερη προχθές εναντίον της 3ης στη βαθμολογία Φίτεσε. Έφτασε έτσι τα 20 γκολ σε 19 ματς. Ο δεύτερος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχει 11. Και η Φένλο βρίσκεται αυτή τη στιγμή 11 βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Και τα 4 της Τετάρτης

Ο Γιώργος Γιακουμάκης χαίρεται το παιχνίδι ξανά στα 26 του. Βρήκε τις συνθήκες που ήθελε και αποφάσισε να μαγέψει την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παρατσούκλι που του έχουν δώσει στην Ολλανδία. «Giakoumagic». Το 1998, έτυχε να επισκεφτώ το Άρνεμ, την πόλη όπου εδρεύει η Φίτεσε και που τότε αγωνιζόταν ο Νίκος Μαχλάς. Μόλις είπαμε σε έναν καταστηματάρχη ότι είμαστε Έλληνες, φώναξε «oh, Machlas» και μας έκανε δώρο μια μπλούζα της Φίτεσε. Δεν είναι απίθανο να συμβεί το ίδιο, με τον Γιακουμάκη στη Φένλο. Αν μείνει τελικά εκεί...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο