E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεσπάει η Γιώτα Νέγκα: «Είμαστε απλήρωτοι και άνεργοι επί 11 μήνες»

Δείτε τη δήλωση της αγαπημένης τραγουδίστριας

Δημοσίευση 26/1/2021 | 11:29

Ξεσπάει η Γιώτα Νέγκα: «Είμαστε απλήρωτοι και άνεργοι επί 11 μήνες»

Απλήρωτοι είναι οι τραγουδιστές και οι μουσικοί που εμφανίζονται σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές, όπως αναφέρει η καταξιωμένη τραγουδίστρια και πρόεδρος του νεοσυσταθέντος Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, Γιώτα Νέγκα, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο grtimes.gr.

Η κ. Νέγκα, μιλά για το επάγγελμα του τραγουδιστή, χωρίς να ξεχνά «τα παιδιά που βγαίνουν τώρα στο επάγγελμα». Μιλά για την πανδημική κρίση, χωρίς να ξεχνά τους μουσικούς της, τους τεχνικούς, τα μαγαζιά που την φιλοξενούν. «Μοιράζομαι το ψωμί μου σε 30 κομμάτια και τώρα είναι άνεργοι μαζί με εμένα», αναφέρει.

«Όλες οι τηλεοπτικές μουσικές παραστάσεις που έχετε παρακολουθήσει τόσα χρόνια, είναι απλήρωτες», διευκρινίζει η Γιώτα Νέγκα, υπενθυμίζοντας ότι το νεοσυσταθέν Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, προσπάθησε να φέρει πίσω την πληρωμή. «Το σωματείο μας, απαρτίζεται από ανθρώπους που μοιράζονται κοινή ματιά και κοινή σκέψη, με πρωταρχικό μας μέλημα ότι ο κλάδος δε θα εξαφανιστεί», εξηγεί η γνωστή τραγουδίστρια. Όπως αναφέρει, μία παλαιότερη συλλογική σύμβαση εργασίας με το κρατικό κανάλι, εξασφάλιζε μία στοιχειώδη πληρωμή για τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται σε μουσικές εκπομπές, η οποία ωστόσο ατόνησε.

«Η πρώτη μας επιστολή υπογράφηκε από 400 συναδέλφους και πλέον. Μιλάμε για συναδέλφους με πολύ ηχηρά ονόματα, γνωστούς και αγαπημένους, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χάρις Αλεξίου και άλλοι. Όμως, υπέγραψαν και νέα παιδιά, που τώρα μπαίνουν στο χώρο. Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν έχουμε κανέναν εχθρό, καμία αντιπαλότητα. Ουσιαστικά, ζητάμε μία αμοιβή αξιοπρέπειας, μία αμοιβή συμβολική, ίδια για όλους. Δεν το θεωρούν υπερβολικό. Ήδη η ΕΡΤ έβγαλε ένα κονδύλι για τις μουσικές εκπομπές, το οποίο δε συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με αυτό που ζητήσαμε. Είναι όμως μία αρχή, ώστε να καταλάβουν ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο», εξηγεί η κ. Νέγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Tabloid 18.08.2025
Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Ατύχημα για το Νίκο Κοκλώνη

Tabloid 18.08.2025
Τι συνέβη;

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Tabloid 18.08.2025
Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Η Αννα Τσουκαλά έγινε μητέρα σε ηλικία 50 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

Tabloid 18.08.2025
Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Tabloid 18.08.2025
Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Μαρίνα Καλογήρου: «Έζησα αδελφικά με μοναχές σε δύο μοναστήρια»

Tabloid 18.08.2025
Η σπάνια φώτο από τις διακοπές της

Η Ιωάννα Τούνη λιώνει από συγκίνηση: Ο γιος της τραγουδάει το «Happy Birthday» για τα γενέθλιά της

Tabloid 18.08.2025
Η Ιωάννα Τούνη μετά το ταξίδι της στην Ίμπιζα για τα 32 γενέθλιά της, έσβησε ακόμα μία τούρτα με τον γιο της, Πάρη στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά το εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο

Tabloid 18.08.2025
Εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο πήρε ο Γιώργος Μαζωνάκης, λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Αυγούστου