E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό

Πανικός μετά το κέρασμα στην τάξη

Δημοσίευση 26/1/2021 | 10:32

Χαροπαλεύει 9χρονη μαθήτρια που έπαθε αλλεργικό σοκ από γλυκό

Η ζωή της κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Για το συμβάν στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση από το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να μη «χαθεί» το παιδί.

Η 9χρονη βρισκόταν στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Γιόρταζε συμμαθήτριά της και είχαν όλοι χαρά. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το κέρασμα, που θα ακολουθούσε, θα προκαλούσε εφιάλτη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι κατανάλωσε κομμάτι του γλυκού, που κεράστηκε.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία. Οι πληροφορίες λένε ότι το κοριτσάκι έχει ευαισθησία στις αλλεργίες. Μάλιστα επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, έντρομη η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 9χρονης, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο. Το παιδί διακομίστηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν πάνω του, ενώ κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του παιδιού, ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας, προκειμένου πλήρωμα περιπολικού να προπορεύεται του ασθενοφόρου και να ανοίγει τον δρόμο μέχρι την Πολυμέρη.

Μάχη επί τρεις ώρες από τους γιατρούς

Τα όσα διαδραματίστηκαν λίγο αργότερα στην αίθουσα αναζωογόνησης στο Αχιλλοπούλειο ήταν πραγματικά πρωτόγνωρα. Επί τρεις ώρες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι έδιναν πραγματική μάχη για να σώσουν το παιδί.

Η προσπάθειά τους ήταν πράγματι συγκλονιστική. Μέχρι την είσοδο των Επειγόντων ακούγονταν οι φωνές και οι παρακλήσεις τους το παιδί να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Γιατρός με 25ετή προϋπηρεσία στο Αχιλλοπούλειο έλεγε ότι έχει πολλά χρόνια να θυμηθεί τόσο σοβαρό περιστατικό και μάλιστα να εκδηλώνεται σε τόσο μικρής ηλικίας παιδί.

Ωρες αγωνίας για τους γονείς της

Οσο υπεράνθρωπη ήταν η προσπάθεια των γιατρών, τόσο βασανιστικά κυλούσαν τα λεπτά έξω για τους γονείς της 8χρονης, που σε κατάσταση σοκ κρέμονταν από τα χείλη των γιατρών. Στον χώρο μπροστά από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου στην οδό Αθανασάκη άρχισαν να προσέρχονται δάσκαλοι και ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου, στο οποίο φοιτά η μικρή μαθήτρια. Δίπλα στους γονείς και πολλοί συγγενείς, οι οποίοι προσπαθούσαν να τους δώσουν κουράγιο και να τους ενθαρρύνουν εκφράζοντας την ευχή ότι η μικρούλα θα ξεπεράσει τη δύσκολη δοκιμασία.

Διακομιδή στο Ιπποκράτειο

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου βλέποντας την κρισιμότητα της κατάστασης πάλευαν να σταθεροποιήσουν την υγεία της για να μπορεί να γίνει διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ.

Οι διαδικασίες για τη διακομιδή έγιναν σε μηδέν χρόνο από τη στιγμή που δόθηκε εντολή να προετοιμαστεί ειδικά η σύγχρονη μονάδα του ασθενοφόρου. Αφού έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τους γιατρούς από το Ιπποκράτειο, το ασθενοφόρο αναχώρησε από τον Βόλο για τη συμπρωτεύουσα στις 3 το μεσημέρι, με τις ευχές όλων να συνοδεύουν τη μικρούλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους