E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση της Έλλης Στάη για την σeξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε

«Δεν είχα ούτε την δύναμη, ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω»

Δημοσίευση 20/1/2021 | 09:41

Η εξομολόγηση της Έλλης Στάη για την σeξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε

Την δική της τραυματική εμπειρία σeξουαλικής παρενόχλησης, μοιράστηκε η δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, μετά την χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από γυναίκες τα τελευταία 24ωρα, που ακολούθησαν της σοκαριστικής καταγγελίας της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου.

Με κείμενό της στην εφημερίδα Τα Νέα, η δημοσιογράφος επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που τίθενται στον δημόσιο διάλογο επ αφορμής περιστατικών κακοποίησης και παρενόχλησης που φέρουν εν τέλει το θύμα σε θέση συνένοχου, όπως το «γιατί δεν μίλησες», «γιατί δεν αντέδρασες» κ.α.

Η Έλλη Στάη, ωστόσο κλείνοντας το άρθρο της αναφέρεται και σε μία δική της προσωπική εμπειρία. Όπως λέει, η ίδια έκανε μία παρόμοια αποκάλυψη πριν από δύο χρόνια σε εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο συζήτησης για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στους χώρους εργασίας.

Η δημοσιογράφος, λέει χαρακτηριστικά πως όταν μίλησε για τα όσα της συνέβησαν, είχαν ήδη περάσει 35 χρόνια. «Παρ' όλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δεν θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχα ούτε την δύναμη, ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε», γράφει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει δε πως τότε το «έθαψε» στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει αυτά που ήθελε στην ζωή της.

«Ούτε, όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και την σοβαρότητα που του αξίζουν», γράφει η Έλλη Στάη.

Καταλήγοντας σημειώνει: «γι' αυτό και μόνο το ότι δεν υπάρχει απλώς η κουτσομπολίστικη διάσταση, όπως μόλις πριν ΄δυο χρόνια υπήρχε, πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την ποιότητα ζωής μας».

Η παρενόλχηση από τον διευθυντή αλλά και από πολιτικό

Πριν από δύο χρόνια, σε συνέντευξή της με τον δημοσιογράφο, η Έλλη Στάη είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά το πώς βίωσε την σeξουαλική παρενόχληση.

Περιγράφοντας τα σχόλια των ανδρών συναδέλφων της η Έλλη Στάη είχε πει: «Το πρώτο πράγμα που αντιμετώπισα στην πρώτη εφημερίδα που πήγα και δούλεψα, ήταν ο ήχος όταν πέρναγα των σχολίων των ανδρών. Τότε ήμασταν πολύ λίγες οι νέες γυναίκες στις εφημερίδες, έκαναν σχόλια για το σωματότυπό μου, ήταν προφανές αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα… Όμικρον στην καθαρεύουσα… Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου! Είναι πάρα πολύ απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος, όμως, μίλησε και για τη σeξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από διευθυντή της. «Μου ανέθεσε από τις πρώτες κιόλας μέρες, παρόλο που ήμουν νέα ακόμα, να κάνω σπουδαία πράγματα, μεγάλες συνεντεύξεις. Εγώ τις έφερνα εις πέρας και ήμουν πολύ ευτυχής, έλεγα “βρήκα δρόμο, αναγνωρίζεται η αξία μου”. Αυτό συνεχίστηκε για δύο – τρεις μήνες, ώσπου άρχισα να δέχομαι κάποιες προσκλήσεις να πιούμε καφέ και τα λοιπά. Μέχρι εκεί ήταν καλά… Μία μέρα με φώναξε στο γραφείο του να μιλήσουμε για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα “αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω!”. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω», περιέγραψε. Αφού έφυγε, μετά από ένα μήνα, της τηλεφώνησαν να πάει να πληρωθεί και της διεμήνυσαν πως, αν δεν γυρίσει πίσω, δεν θα βρει πουθενά αλλού δουλειά.

Επίσης, εξομολογήθηκε πως δέχτηκε παρενόχληση και από γνωστό πολιτικό. «Έχω δεχτεί σeξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μέσα στο γραφείο! Κι εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, η συνέντευξη δεν έγινε. Στην ψύχρα, στην απόλυτη ψύχρα! Είχα αναρωτηθεί και είπα ότι για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι το κάνει συνέχεια. Θα πρέπει να το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν το έκανε σε μένα πρώτη φορά. Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως, όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό. Είχα πια πλήρη εικόνα. Για μένα δεν υπήρχε ως πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός πολιτικός όταν έχεις αυτές τις συμπεριφορές. Αποκλείεται, δεν μπορείς να είσαι».

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Χάιντι Κλουμ δεν άφησε τίποτα στη φαντασία ‑ Εμφανίστηκε με διάφανο φόρεμα στο Παρίσι

Tabloid 04.10.2025
Το 52χρονο πρώην μοντέλο τράβηξε τα βλέμματα με τη στιλιστική της επιλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Η Τατιάνα Στεφανίδου ολοκληρώνει τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ

Media 04.10.2025
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του σταθμού

Φέρρης: Δεν έχω φιλικές σχέσεις με πρώην μου, έχω υπάρξει πολύ ζηλιάρης

Tabloid Χτες
Ο Θοδωρής Φέρρης μίλησε για τις πρώην σχέσεις του, τις εξαρτήσεις του και τα δύσκολα στάδια της προσωπικής του εξέλιξης

Εμμανουήλ Καραλής: Οι φωτογραφίες τους με την Αναστασία Μαγαλιού από τις διακοπές τους

Tabloid Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του

Ζέτα Θεοδωροπούλου για Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Δεν παίρνω προσωπική διατροφή όπως είχαμε συμφωνήσει»

Tabloid Χτες
Τι αποκάλυψε η Ζέτα Θεοδωροπούλου για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη

Ιωάννα Τούνη: Βίντεο δείχνει την influencer να φιλάει τον νέο σύντροφό της

Tabloid Χτες
Η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού

«Ήρθε στο σπίτι μου ο Βασίλης Μπισμπίκης, δεν μπορούσα να τον βρίσω»

Tabloid Χτες
«Ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε πια; Εντάξει. Τελείωσε αυτή η ιστορία»

Μπισμπίκης: Συγνώμη με γλυκά στη γειτονιά μετά τις ζημιές στα αυτοκίνητα

Tabloid Χτες
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά ο ηθοποιός επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»