E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο άνδρας που την παρενόχλησε σeξουαλικά

Γεννηματά: Ζέφη, σε στηρίζω ό,τι και αν αποφασίσεις

Δημοσίευση 20/1/2021 | 09:36

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο άνδρας που την παρενόχλησε σeξουαλικά

«Ανοίγεις το κουτί με τους εφιάλτες σου, μιλάς για όσα βίωσες, παρά τη θέληση σου, από ένα αδίστακτο θύτη και η αντίδραση είναι η αδιαφορία, η χλεύη, η ειρωνεία και η στοχοποίησή σου. Η δική σου στοχοποίηση, όχι του θύτη», με τα λόγια αυτά περιέγραφε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Δύο μέρες μετά, αναφέρθηκε ξανά και στη δική της τραυματική εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως, η φωνή της ακούστηκε περισσότερο, το κεφάλι τους γύρισαν περισσότεροι ώστε να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Η ίδια άλλωστε, παραδέχεται σε άρθρο της στα ΝΕΑ ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σeξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και ειρωνικών και χαιρέκακων σχολίων».

Όπως είπε στη συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο, «περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια»

Εκείνος, το βαφτίζει, σύμφωνα με την κ. Δημαδάμα ως «ένδειξη συμπάθειας». Στην ερώτηση γιατί το καταγγέλλει τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η ίδια έχει απαντήσει από τον Σεπτέμβριο. «∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια!», σημειώνει.

Το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρά αστραπιαία και σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη στήριξη όλων στο πρόσωπο της κ. Δημαδάμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τηλεφωνεί αμέσως στην Ζέφη Δημαδάμα εκφράζοντας την στήριξη της. Ζητά παράλληλα να πέσει φως στις καταγγελίες της. Την ίδια μέρα, οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντιούνται.

Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση από κοντά έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξη της, λέγοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρει η κ. Δημαδάμα είτε θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόσωπο που την παρενόχλησε είτε αν θέλει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα είναι δίπλα της. Υπογράμμισε, ότι τη στηρίζει σε κάθε περίπτωση. Από το περιβάλλον της κ. Δημαδάμα τονίζεταιι ότι σκοπός δεν είναι προσωπική προβολή της ίδιας, αλλά να αποτελέσει έναυσμα για όλες τις γυναίκες σε όποια θέση και αν βρίσκονται να πάρουν θέση και να μιλήσουν.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη σοκάρεται βλέποντας τη μια καταγγελία μετά την άλλη από διάφορους χώρους. Τον αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σeξουαλική παρενόχληση. Τα περισσότερα καταγράφονται στους χώρους εργασίας, ενώ το 46,7% δεν το ανέφερε ποτέ πουθενά.

Μιλώντας τη Τρίτη στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Δημαδάμα επεσήμανε την αναγκαιότητα «να παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν να αποδίδεται δικαιοσύνη». Σημείωσε παράλληλα, πως αρκετές γυναίκες δέχονται και απειλές ώστε να μη μιλήσουν. Αν πρόκειται για παρενόχληση ή κακοποίηση σε εργασιακό χώρο, τις απειλούν με εμπόδια στην καριέρα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Έκρηξη στο δικαστικό μέγαρο της Σανλιούρφα ‑ Αναφορές για τραυματίες

Κόσμος 25.11.2025
Αγνωστη η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη