E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα έκλεψε το laptop της Πελόζι και προσπάθησε να το πουλήσει σε ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Σε άμεση κινητοποίηση οι Αρχές των ΗΠΑ

Δημοσίευση 18/1/2021 | 21:30

Γυναίκα έκλεψε το laptop της Πελόζι και προσπάθησε να το πουλήσει σε ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Έρευνες έχουν ξεκινήσει οι Αρχές των ΗΠΑ για μια γυναίκα η οποία φέρεται να πήρε ένα laptop ή έναν σκληρό δίσκο από το γραφείο της Νάνσι Πελόζι κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ίδια φαίνεται ότι στη συνέχεια προσπάθησε να πουλήσει τη συσκευή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ.

Ένας πράκτορας του FBI αποκάλυψε αυτήν τη λεπτομέρεια σε μια ένορκη κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής (17/01). Στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στις έρευνες σε βάρος της Ράιλι Τζουν Γουίλιαμς, μιας γυναίκας από την Πενσιλβάνια, η οποία κατηγορείται ότι εισέβαλε στο κτίριο και κατεύθυνε το πλήθος στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κλοπή ηλεκτρονικών συσκευών από τα γραφεία βουλευτών και γερουσιαστών ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές μετά την κατάληψη του κτιρίου από τους υποστηρικτές του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ασκών χρέη γενικού εισαγγελέα Μάικλ Σέργουιν είπε μετά την επίθεση ότι κάποιες από τις κλοπές αυτές ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Με βάση την ένορκη κατάθεση, που υποβλήθηκε στο Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια, το FBI έλαβε μια πληροφορία από κάποιον που δήλωσε ότι ήταν πρώην σύντροφος της Γουίλιαμς. Ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι η Γουίλιαμς σκόπευε να στείλει τον υπολογιστή «σε έναν φίλο στη Ρωσία», ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να τον πουλήσει στην SVR, τη ρωσική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών.

Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε, για άγνωστους λόγους» και η Γουίλιαμς τον έχει ακόμη στην κατοχή της ή τον κατέστρεψε. Η έρευνα για την υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Βάσει των αναφορών του FBI, φαίνεται ότι η Γουίλιαμς εγκατέλειψε το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα της, κοντά στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνιας, απενεργοποίησε το τηλέφωνό της και κατέβασε όλους τους λογαριασμούς της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος της Πελόζι, Ντριου Χάμιλ, δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες. Δύο ημέρες μετά την πολιορκία του Καπιτωλίου ο Χάμιλ είχε δηλώσει ότι ένας φορητός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε η πρόεδρος της Βουλής για παρουσιάσεις κλάπηκε από μια αίθουσα συνεδριάσεων στο γραφείο της. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για την ίδια συσκευή που φέρεται να πήρε η Γουίλιαμς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στις γαλλικές αρχές: Ανδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε επιβάτη που κοιμόταν μέσα στο τρένο

Κόσμος 05.01.2026
Το θύμα υπέστη ελαφρά τραύματα στο μάγουλο και τα χέρια

Καρυστιανού για το FIR Αθηνών: «Τέμπη» και στον αέρα;

Ελλάδα 05.01.2026
«Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να αξιώσουμε σεβασμό και να κατακτήσουμε το όραμα ενός πραγματικού Κράτους Δικαίου» γράφει στην ανάρτησή της

Ντουμπάι: Η Ουκρανή που ξυλοκοπήθηκε σε πάρτι Porta Potty ξαναπερπατάει ‑ «Ένιωσα σαν σπασμένη κούκλα»

Κόσμος 05.01.2026
Η πολύμηνη αποκατάστασή της περιελάμβανε τουλάχιστον 10 χειρουργικές επεμβάσεις, τα έξοδα των οποίων ανέλαβε το Ντουμπάι, ενώ κανείς δεν έχει κατηγορηθεί

Τα 148 λεπτά που οδήγησαν στη σύλληψη του Μαδούρο – Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της επιχείρησης

Κόσμος 05.01.2026
Υπήρχε και ανθρώπινη πηγή εντός της βενεζουελανικής κυβέρνησης

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά: Νεκρή η σύζυγος ‑ Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας

Κόσμος 05.01.2026
Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι νομικών από την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά

Τελεσίγραφο Κυβέρνησης: Την Tετάρτη θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τους αγρότες

Ελλάδα 05.01.2026
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, αλλά και για τη Βενεζουέλα

Κρήτη: Έκρηξη σε καυστήρα σπιτιού στην Ανώπολη Χερσονήσου – Νεκρός 34χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τι αλλάζει στην ετήσια άδεια το 2026

Οικονομία 05.01.2026
Πώς θα χορηγούνται οι άδειες στους εργαζόμενους το νέο έτος.

FIR Αθηνών: Εισαγγελική παρέμβαση για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Ελλάδα 05.01.2026
Προκαταρκτική εξέταση για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία αεροσκαφών – Ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες