E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξέσπασε η Βούλα Πατουλίδου για τη Σοφία Μπεκατώρου

«Μεγαλώνεις και δυναμώνεις και λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή»

Δημοσίευση 18/1/2021 | 16:18

Ξέσπασε η Βούλα Πατουλίδου για τη Σοφία Μπεκατώρου

Για τις αποκαλύψεις που έκανε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα της ιστιοπλοΐας, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (105,8) η Βούλα Πατουλίδου.

«Με ενοχλεί αυτή η κατάσταση επειδή γνωρίζω τη Σοφία, τον αθλητικό χώρο τον έχω ζήσει από 19 χρονών ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό, εκείνο που με θυμώνει πολύ είναι ότι ο φόβος είναι βία. 20 χρόνια μία λαβωμένη ψυχή κρατούσε ένα μυστικό, το οποίο ήθελε να το ουρλιάξει, το έθαψε και όταν ήρθε η στιγμή – γιατί πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα – βλέπει τον ίδιο άνθρωπο να θέλει να συνεχίσει – γιατί έχει εκλογές στην ομοσπονδία – και ευελπιστείς κάποια στιγμή από την αγωνία σου ότι θα περάσει αυτό και αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον ξαναδείς. Και περνάει ο καιρός, ξανά μπροστά σου. Και καθώς μεγαλώνεις και δυναμώνεις, λες φτάνει πια, να μου βιάζεις και το μυαλό και την ψυχή. Αυτός ο φόβος είναι που δυναμώνει την εξουσία αυτού. Και λες δεν θα σου επιτρέψω αλώβητος να συνεχίσεις χωρίς καμία επίπτωση που δεν ξέρω αν το έχεις κάνει και σε κάποιον άλλο».

Και συνέχισε η αντιπεριφερειάρχης και Ολυμπιονίκης: «Χτυπιέται ο χώρος του αθλητισμού, γιατί η Σοφία είναι καταξιωμένη – μεγάλη αθλήτρια αλλά πολλοί μπορούν να βεβαιώσουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι άνθρωποι που έχουν εξουσία και που ταυτόχρονα είναι και χυδαίοι και ποταποί, τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις προφανώς έχουν προκαλέσει».

Η έκταση τέτοιων φαινομένων στον αθλητισμό

«Πάντα», λέει η κα Πατουλίδου, «σε μία αθλήτρια, εργαλείο δουλειάς της είναι το κορμί. Το κορμί όμως τραυματίζεται, άρα η σωματική επαφή είναι επιβεβλημένη. Ακόμη και αν εσύ δεν μπορείς να ερμηνεύσεις με πιο τρόπο γίνεται αυτό, άμεσα καταργείται αυτή η αλήθεια που υπάρχει στον αθλητισμό. Οι ανήλικες αθλήτριες – αθλητές είναι πλέον απροστάτευτοι, είχαμε και το πρόσφατο παράδειγμα της Αμερικής.Είναι τέτοια η φύση της δουλειάς του αθλητή, που εύκολα μπορείς να παρεξηγηθείς. Εγώ 20 χρόνια δεν έτυχε ποτέ να νιώσω σeξουαλική παρενόχληση. Μου λένε πολλοί ήσουν άγρια. Δεν παίζει ρόλο αυτό. Μπορεί να σε αγκαλιάσει ο άλλος και είσαι το θεριό που μπορεί να νιώσεις σeξουαλική παρενόχληση».

Καταλήγοντας η κα Πατουλίδου είπε: «Πλέον τα παιδιά το 2021 είναι πιο υποψιασμένα. Αν θελήσουμε να συγκρίνουμε χώρους, με όλες τις δυσκολίες, με όλα τα αποστήματα, από τους πιο υγιείς χώρους είναι ο αθλητισμός. Αν μπορούμε να τον περιφρουρήσουμε. Ο κάθε τυχάρπαστος δεν μπορεί με μισή μέρα σεμινάριο ή με 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο, χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα να ασχολείται με το μέλλον της κοινωνίας μας. Η εξουσία είναι επικίνδυνη αν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς, γιατί είναι σαν τον πινγκ – πονγκ και γυρίζει ξανά σε εμάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Ελλάδα 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Κόσμος 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της