E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Τι θα γίνει με εστίαση και γυμναστήρια

Δημοσίευση 15/1/2021 | 10:41

Γεωργιάδης: Τι ανοίγει από Δευτέρα

Σήμερα το πρωί είναι η σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το απόγευμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το αναμενόμενο άνοιγμα μέρους της αγοράς από την προσεχή Δευτέρα, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι δεν είναι σε θέση να κάνει επίσημες ανακοινώσεις, καθώς θα προηγηθεί η σύσκεψη.

Όπως είπε είναι πολύ σημαντική η επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά θα πρέπει να γίνει με το μεγαλύτερο δυνατό ρίσκο. Προειδοποίησε όμως ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που θα συνοδεύουν το άνοιγμα μέρους της αγοράς, τότε άμεσα θα ξανακλείσει.

Για τα καταστήματα που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα κι αφού επανέλαβε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια, είπε ότι η κεντρική ιδέα είναι να ανοίξουν τα καταστήματα που είτε είναι εποχικά, είτε κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων.

Έτσι στην πρώτη γραμμή των μαγαζιών που αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» για να ανεβάσουν ρολά, είναι τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και χρυσοχοΐας, αλλά και αυτά που πουλάνε εποχικά είδη, όπως κουβέρτες, χαλιά κλπ.

Τόνισε κατηγορηματικά ότι σε όλα τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί κυρίαρχο ρόλο παίζει η αποφυγή συνωστισμού στους δρόμους και έξω από τα καταστήματα. Τα μαγαζιά δε θα ανοίξουν για να πάμε βόλτα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά παρατήρησε ότι στο ενδεχόμενο άνοιγμα δε θα υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί μεταξύ δήμων.

Τι γίνεται με κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ και βιβλιοπωλεία

Για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, αν και για πολλοστή φορά παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών, άφησε να εννοηθεί ότι θα ανοίξουν κι αυτά από την προσεχή Δευτέρα.

Σε ότι αφορά τα ΚΤΕΟ, είπε ότι αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες για άνοιγμα, ενώ όπως είπε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν απασχολήσει πολύ και τον ίδιο, αλλά δεν είναι εύκολο να ανοίξουν στην παρούσα φάση.

Για τα βιβλιοπωλεία είπε ότι είναι και προσωπική του πρόταση να ανοίξουν και πάλι από τη Δευτέρα, ενώ εφόσον ανοίξει το κομμάτι της αγοράς που αναμένεται, είναι αυτονόητο ότι θα επιστρέψουν και οι πάγκοι με βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Για την εστίαση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης σύμφωνα με τους ειδικούς και δε μπορεί κατά συνέπεια να ανοίξει στην παρούσα φάση. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα γυμναστήρια για παρεμφερείς λόγους.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τα κέντρα αισθητικής, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πως θα ανοίξουν σε πιο «κοντινή ταχύτητα».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σε ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι καταστήματα που δε θα ανοίξουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο του click in shop, να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Ελλάδα Χτες
«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι βάζει «φρένο» στην παγκόσμια περιοδεία των Μποφίλιου ‑ Χαρούλη

Ελλάδα Χτες
Οι δύο ερμηνευτές έχουν προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη σε 9 χώρες και 22 πόλεις

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Ελλάδα Χτες
Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Κόσμος Χτες
Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Κόσμος Χτες
Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια έτοιμος να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου

Κόσμος Χτες
Ο πολιτικός Adolf Hitler Uunona εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2020 με μεγάλη διαφορά και ετοιμάζεται για νέα εκλογική επιτυχία