E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Λίγο πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα κρούσματα πληθαίνουν στην Αττική

«Εύθραυστη» η εικόνα στο Λεκανοπέδιο

Δημοσίευση 14/1/2021 | 11:14

Κορωνοϊός: Λίγο πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα κρούσματα πληθαίνουν στην Αττική

Αύριο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες να υποδεικνύει πως από τη Δευτέρα τα μαγαζιά θα εξυπηρετούν τους πελάτες είτε με τη μέθοδο του click away είτε με τη μέθοδο του click in shop.

Μετά την επιστροφή των μικρών μαθητών στις σχολικές αίθουσες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής πώλησης, μόνο που τα σενάρια που φαίνεται πως επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι μονοδιάστατα.

Στον αντίποδα, με ορόσημο την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου προτείνεται:

αφενός η λειτουργία με την μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) καταστημάτων:

· ένδυσης

· υπόδησης

· αργυροχρυσοχοΐας,

όπου ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Επιπλέον, η λίστα των ημερήσιων ραντεβού θα είναι αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματος.

Κανονικά, δηλαδή με την τήρηση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων και κατόπιν ραντεβού, θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα:

· κομμωτήρια

· κέντρα περιποίησης νυχιών,

ενώ με την γνωστή πλέον μέθοδο του click away (παραλαβή εκτός) θα λειτουργήσουν:

· όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, όπως συνέβαινε μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Στην νέα, εμπορική πραγματικότητα προστίθεται και η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, όπου θα υπάρχει δυνατότητα αφενός για παραλαβή εντός στα στεγασμένα καταστήματα, όσο και παραλαβή εκτός για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς, πλην ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων.

Ερωτηματικό προς στιγμήν παραμένει πως θα λειτουργήσουν τα βιβλιοπωλεία, δηλαδή αν θα επιστρέψουν στο καθεστώς «ελευθερίας» που ίσχυε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, αλλά και τι ακριβώς θα συμβεί με την πώληση προϊόντων -πέραν των αναλώσιμων- στα σούπερ μάρκετ, με δεδομένη την επαναλειτουργία σχεδόν του συνόλου του λιανεμπορίου.

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική

Ακροβατώντας η χώρα μας συνεχίζει τη δύσκολη πορεία της μέσα στην επιδημία του κορωνοϊού, με τους ειδικούς ωστόσο να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για το επόμενο διάστημα, καθώς «φαίνεται πως δεν είναι βαρύ το αποτύπωμα των γιορτών στα κρούσματα και τις νοσηλείες, η επίδραση των Χριστουγέννων δεν ήταν πολύ αρνητική στην επιδημιολογική εικόνα», όπως είπε χαρακτηριστικά χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Μαρία Τσολιά.

Την ίδια στιγμή, τόσο η ειδικός όσο και ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, επισήμαναν την εύθραυστη εικόνα της Αττικής.

Το Λεκανοπέδιο συγκέντρωσε 277 νέα κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής: 44 στην Ανατολική Αττική, 46 στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, 30 στη Δυτική Αττική, 32 στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, 62 στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας, 21 στον Νότιο Τομέα Αθήνας, 36 στον Πειραιά και 6 στα νησιά Αργοσαρωνικού.

Σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες, η Αττική καταγράφει μια μικρή, ανοδική πορεία. Χθες από τις 151 νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 που έγιναν στα νοσοκομεία της χώρας, οι 68 καταγράφηκαν στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Μάλιστα, οι 16 εισαγωγές στο «Σωτηρία» και οι 18 στο «Αττικόν» που εφημέρευαν ξύπνησαν άσχημες εικόνες στους εργαζόμενους που τους παρέπεμπαν στις ασφυκτικές εβδομάδες του περασμένου Νοεμβρίου.

Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλινικές είναι πλέον 473 έναντι 436 που ήταν στις 7 Ιανουαρίου -πρόκειται για αύξηση 8,5% σε μία εβδομάδα. Στις ΜΕΘ βρίσκονται 141 ασθενείς, εκ τνω οποίων οι 119 διασωληνωμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του

Κόσμος Χτες
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς

Ελλάδα Χτες
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό

Κόσμος Χτες
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος Χτες
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα Χτες
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος Χτες
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»