E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον σταθμάρχη από αρνητές μάσκας

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ

Δημοσίευση 14/1/2021 | 09:17

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στον σταθμάρχη από αρνητές μάσκας

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό ενός εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης από νεαρούς αρνητές μάσκας μέσα σε σταθμό του μετρό.

Η επίθεση σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Στο βίντεο, φαίνονται οι δύο νεαροί να χτυπούν και να κλωτσούν με φοβερή αγριότητα τον εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ στο κεφάλι, το στομάχι και την πλάτη.

Εν τω μεταξύ, τo υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωση του σημείωσε πως: «δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών (ΘΕΜΑ 104,6): Ξεκινάμε για τις δουλειές μας και φοβόμαστε ότι δεν θα γυρίσουμε σπίτια μας

Την επίθεση σχολίασε και ο Λεωνίδας Γεωργόπουλος, Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε», Όπως εξήγησε, «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργόπουλος, κατήγγειλε ότι έχει επανειλημμένα ζητηθεί περισσότερο αστυνόμευση στις αποβάθρες, καθώς είναι ελλιπής. Όπως είπε, ναι μεν υπάρχει αλλά είναι σε κάποιους σταθμούς και κάποιες ώρες. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος τα πρόσωπα των δύο δραστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με την αστυνομία, να εντοπιστούν. Τέλος, σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε κάποιον εργαζόμενο, καθώς και στο παρελθόν από το κίνημα «δεν πληρώνω» αλλά και άλλους αρνητές έχουν υπάρξει περιστατικά, αλλά όχι τέτοιας έντασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπές στη φορολογία φέρνει το 2026 για ελεύθερους επαγγελματίες

Οικονομία 05.01.2026
Η φετινή χρονιά αναμένεται να φέρει «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για περίπου 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Πάτρα: Στον εισαγγελέα οι ιδιοκτήτες του κλαμπ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος

Ελλάδα 05.01.2026
Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν οι ιδιοκτήτες του κλαμπ στην Πάτρα όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο 30χρονος.

Πρέβεζα: Ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ για τον 16χρονο που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ελλάδα 05.01.2026
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις

Ανακαίνιση σπιτιού με επιδότηση έως 90%: Πώς θα αλλάξετε πλακάκια, μπάνιο και κουζίνα

Οικονομία 05.01.2026
Μεγάλες αλλαγές έχει το νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιού που έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες.

FIR Αθηνών: Ο περίεργος βόμβος και τα 40 «νεκρά» λεπτά

Ελλάδα 05.01.2026
Τεχνική δυσλειτουργία ή κυβερνοεπίθεση πίσω από το «μπλακ άουτ» στο FIR Αθηνών

Τέλος οι λαικές αγορές από την Τετάρτη

Ελλάδα 05.01.2026
Οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προχωρούν σε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Γενάρη

Βροχή ελέγχων από την εφορία το 2026: Πάνω από 72.800 έρευνες της ΑΑΔΕ, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Ελλάδα 05.01.2026
Σε πρώτο πλάνο οι υποθέσεις από το 2022 μέχρι και το 2025 - Στόχος φορολογικά έσοδα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)