E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ : Το πρώτο «ναι» στην παραπομπή Τραμπ

Με 221 «ναι» έναντι 203 «όχι»

Δημοσίευση 13/1/2021 | 21:51

ΗΠΑ : Το πρώτο «ναι» στην παραπομπή Τραμπ

Με 221 «ναι» έναντι 203 «όχι» στην προκαταρκτική ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την παραπομπή Τραμπ για τα αιματηρά επεισόδια μέσα στο Καπιτώλιο , που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς την ημέρα της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι έντονα - το εσωτερικό του Καπιτωλίου έχει κατακλυσθεί από ένοπλους άνδρες της Εθνοφρουράς, μετά από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για προσπάθεια επανάληψης των βίαιων συγκρούσεων, ακόμα και για ένοπλες συγκεντρώσεις την 20η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Κατά τον πρώτο γύρο της συζήτησης , αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πήραν ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και τα επεισόδια του Καπιτωλίου, ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον της παραπομπής του, επικαλούμενοι τόσο τον χρόνο που αυτή προτείνεται - μόλις μια εβδομάδα πριν από την λήξη της θητείας του - όσο και την ανάγκη να ανακοπεί ο διχασμός της αμερικανικής κοινωνίας.

Καταπέλτης ήταν για άλλη μία φορά η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία είπε ότι «ο Τραμπ πρέπει να φύγει» , επειδή - όπως τόνισε - «αποτελεί ξεκάθαρη και ενεργή απειλή για το έθνος που όλοι αγαπάμε»

Όπως είναι γνωστό, οι Δημοκρατικοί, αφού απέτυχαν να πείσουν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προχωρήσει μία διαδικασία άμεσης «παύσης» του προέδρου -την οποία προβλέπει το αμερικανικό σύνταγμα- οδηγήθηκαν σε μία δεύτερη απόπειρα παραπομπής του, η οποία προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει ως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε πρόκειται να ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρήκαν συμπαράσταση στην κίνησή τους από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, μετά από τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, στην επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν από τα δύο νομοθετικά Σώματα των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Κόσμος 03.01.2026
Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Κόσμος 03.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Οικονομία 03.01.2026
Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Κόσμος 03.01.2026
«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

Η αντίδραση της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Κόσμος 03.01.2026
Η Βενεζουέλα είναι ο κύριος σύμμαχος της Ρωσίας στη Λατινική Αμερική, αν και η Μόσχα δεν προσφέρει βοήθεια στο Καράκας

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Ελλάδα 03.01.2026
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Κόσμος 03.01.2026
Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Κόσμος 03.01.2026
Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Νικολάς Μαδούρο συνελήφθη ενώ κοιμόταν ‑ Τον έσυραν με τη σύζυγό από το κρεβάτι

Κόσμος 03.01.2026
Στο φως λεπτομέρειες από την αμερικανική επιχείρηση σύλληψης του ζεύγους Μαδούρο