E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκλαψε o Κικίλιας: «Έχω δεθεί άρρηκτα με τους ανθρώπους της υγείας»

Τι δήλωσε για την μάχη με την πανδημία

Δημοσίευση 13/1/2021 | 09:21

Έκλαψε o Κικίλιας: «Έχω δεθεί άρρηκτα με τους ανθρώπους της υγείας»

Η συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια για την εκπομπή Special Report πραγματοποιήθηκε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. «Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους γιατρούς…», δήλωσε ο υπουργός υγείας, πριν «λυγίσει» και ξεσπάσει σε λυγμούς.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

«Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1,3 εμβόλια της Pfizer»

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, δήλωσε πως θα έχουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες. «Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της ΕΕ και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85», σημείωσε ο υπουργός υγείας.

Και πρόσθεσε: «Οι προτάσεις δεν είναι κακό, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1,3 εμβόλια της Pfizer και 300-330 χιλιάδες της Moderna. Ευελπιστούμε τις επόμενες εβδομάδες να εγκριθούν και τα άλλα εμβόλια και να δούμε τι θα γίνει με της Astrazeneca. Αρχές Φλεβάρη ίσως εγκριθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθούν στις 8.000 ημερησίως. Ανάλογα με τις προμήθειες των εμβολίων. Όσο περισσότερα έρχονται, τόσο θα αυξάνονται οι ρυθμοί. Αν χρειαστεί να γίνονται πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα, θα ενεργοποιήσουμε το σχέδιο».

Για τα 2 εκατ. εμβολιασμούς έχουμε μέσα στον σχεδιασμό τους επαγγελματίας που θα εμβολιάσουν. Αν παραστούν και άλλες ανάγκες, έχουμε εφεδρείες. Οι υγειονομικοί του στρατού, αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να ανοίξει περισσότερο.

Τα φαρμακεία έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στα ραντεβού.

Όταν ήρθε η ώρα των εμβολιασμών εμπιστεύτηκα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, την οποία δημιούργησε ο προκάτοχός μου, ο κ. Ξανθός, και διατήρησα αυτούσια.

Για να έχουμε το τείχος ανοσίας θα φτάσουμε στα 6 εκατ. συμπολίτες μας. Τότε θα αρχίσουν να πέφτουν πολύ γρήγορα οι δείκτες νοσηρότητας και θνητότητας.

Δεσμεύτηκα ότι πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών μας. Θα συμβαδίσουμε με τον τρόπο που προμηθεύονται οι εταίροι μας, αλλά δεν θα το κάνουμε βιαστικά. Αν οι αρμόδιες αρχές εγκρίνουν μία δόση αντί για δύο, γίνει εισήγηση από τους επιστήμονές μας και θα το εξετάσουμε.

Έστω και ένας γιατρός ή μια νοσηλεύτρια να φύγει, μας θλίβει. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή. Πάνω από 75-80% των γιατρών μας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν. Το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι πιο χαμηλό, πάνω από 50%, αλλά αυξάνεται. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Για τα παιδιά υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι. Πρώτα απ’ όλα η δημόσια υγεία.

Θεωρώ κομβικό και αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος πήρε ένα πολύ μεγάλος βάρος των αποφάσεων. Στο πρώτο κύμα έκλεισε νωρίτερα απ’ όλους και πήγαμε καλά και γι’ αυτό ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι.

Για τη Θεσσαλονίκη, το λένε οι ίδιοι, δεν πλειοψήφησε η επιτροπή να κλείσει νωρίτερα. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν και μία πολιτική μεγαλοψυχία.

Ο ιός αυτός δεν είναι θέμα περίθαλψης, αλλά θέμα προστασίας και προσοχής.

Εμείς αυξήσαμε 200% τις ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Για μία ακόμη φορά κάποιοι βιάστηκαν και είπαν ότι «αυτοί δεν θα τα καταφέρουν». Έχουμε ανθρώπους που δούλεψαν με αυταπάρνηση.

Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να χαίρουν του σεβασμού και της αγάπης του κόσμου. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουμε δεθεί περισσότερο και έχουμε συνεργαστεί πολύ.

Η εισήγησή μου είναι να επιβραβευθούν και με επιπλέον χρήματα οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Και πώς θα ρυθμίσουμε τα εργασιακά τους, ώστε να μην υπάρχει παραοικονομία στην Ελλάδα, ώστε αυτά τα λεφτά να μπουν στην Υγεία και να μην φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό.

Λογικό είναι για έναν υπουργό που έχει ξεκινήσει κάτι, να μένει έως το τέλος στη θέση του. Έχω δεθεί με τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τις νοσηλεύτριες, τους τραπεζοκόμους… (σ.σ. στο σημείο αυτό δακρύζει).».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Σε διαθεσιμότητα η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή ότι τη θώπευσε – Τι λέει μετά το σάλο που προκάλεσε

Ελλάδα Χτες
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για τη συμπεριφορά της 55χρονης δασκάλας στο Λουτράκι - Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος της και μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνες απομακρύνθηκε από το σχολείο

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Ελλάδα Χτες
Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

Αυστραλία: Ακροδεξιά γερουσιαστής εμφανίστηκε με μπούρκα ζητώντας την απαγόρευσή της

Κόσμος Χτες
«Αν δεν θέλουν να φοράω μπούρκα, ας την απαγορεύσουν», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την ενδυμασία «καταπιεστική» και «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»

Τροχαία: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι για μεθυσμένους οδηγούς στην Αττική – 12 συλλήψεις και 387 παραβάσεις σε αλκοτέστ

Ελλάδα Χτες
Η Τροχαία πραγματοποίησε συνολικά 22.800 ελέγχους το τελευταίο τετραήμερο και βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Κασσελάκης: «Κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού» το βιβλίο Τσίπρα

Ελλάδα Χτες
«Η Ιθάκη του Τσίπρα θα καταλήξει «Τιτανικός» για το πανάκριβο rebranding του», διαμηνύει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι βάζει «φρένο» στην παγκόσμια περιοδεία των Μποφίλιου ‑ Χαρούλη

Ελλάδα Χτες
Οι δύο ερμηνευτές έχουν προγραμματίσει παγκόσμια περιοδεία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη σε 9 χώρες και 22 πόλεις

Αλιμος: Ανδρας επιτίθεται και παρενοχλεί γυναίκες – «Με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε» λέει ένα από τα θύματά του

Ελλάδα Χτες
Ο συγκεκριμένος φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Οργή από τους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για το ειρηνευτικό σχέδιο – «Απολύτως εξευτελιστικό»

Κόσμος Χτες
Όσα υποστηρίζουν για τις εγγυήσεις ασφαλείας και την παραχώρηση εδαφών

Ρουμάνοι επιβάτες τρέχουν να προλάβουν την πτήση τους στο αεροδρόμιο της Κολωνίας και συλλαμβάνονται

Κόσμος Χτες
Οι δύο Ρουμάνοι έσπασαν το γυαλί συναγερμού έκτακτης ανάγκης και έτρεχαν στον διάδρομο του αεροδρομίου κάνοντας νόημα στον πιλότο να περιμένει

Ο Αδόλφος Χίτλερ της Ναμίμπια έτοιμος να επανεκλεγεί στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου

Κόσμος Χτες
Ο πολιτικός Adolf Hitler Uunona εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2020 με μεγάλη διαφορά και ετοιμάζεται για νέα εκλογική επιτυχία