E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι αλλάζει από την Παρασκευή στα ταξίδια στη Βρετανία

Προσπάθεια προστασίας απέναντι σε νέα πιο μεταδοτικά στελέχη του κορωνοϊού

Δημοσίευση 12/1/2021 | 14:27

Τι αλλάζει από την Παρασκευή στα ταξίδια στη Βρετανία

Αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα απαιτεί η Βρετανία από τους ταξιδιώτες, από τις 15 Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στην Αγγλία από το εξωτερικό θα πρέπει από τις 04:00 ώρα Γκρίνουιτς (06:00 ώρα Ελλάδας) της 15ης Ιανουαρίου να αποδεικνύουν ότι είχαν αρνητικό τεστ στην COVID-19 έως τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους.

Ο νέος κανόνας ανακοινώθηκε νωρίτερα τον Ιανουάριο καθώς οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία απέναντι σε νέα, πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού από άλλες χώρες.

Τα ταξίδια προς και από τη Βρετανία είναι τώρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των lockdown που απαγορεύουν επισκέψεις στο εξωτερικό για τους περισσότερους ανθρώπους.

Δίνοντας λεπτομέρειες για τη νέα πολιτική της, η κυβέρνηση ανέφερε πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να ελέγχουν αν οι επιβάτες έχουν απόδειξη αρνητικού τεστ πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο πλοίο, και πως έλεγχοι θα γίνονται και κατά την άφιξη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τα πρόστιμα, που ξεκινούν από 500 στερλίνες (περίπου 559 ευρώ), θα επιβάλλονται σε επιβάτες και ταξιδιωτικούς πράκτορες που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

Θα υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός εξαιρέσεων, όπως οι οδηγοί φορτηγών, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη ροή φορτίων, και πληρωμάτων αεροπλάνων, διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων και πλοίων.

Το τεστ πρέπει να είναι ένα διαγνωστικό-πρότυπο τεστ όπως το τεστ PCR και θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να περιλαμβάνει τεστ LAMP και rapid tests εντός καθορισμένων ορίων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση προστίθεται στους κανόνες καραντίνας που απαιτούν από όσους έρχονται από το εξωτερικό να αυτοαπομονώνονται για δέκα ημέρες, εκτός αν επιλέξουν να κάνουν τεστ COVID-19 έπειτα από πέντε ημέρες και είναι αρνητικό οπότε μπορούν να βγουν και νωρίτερα από την αυτοαπομόνωση.

Στο μεταξύ, η Νέα Ζηλανδία θα ζητήσει από τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από τις περισσότερες χώρες του κόσμου να αποδεικνύουν αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ για την COVID-19 πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους καθώς νέα παραλλαγμένα στελέχη της COVID-19 εξαπλώνονται παγκοσμίως.

«Δεδομένων των υψηλών ποσοστών μόλυνσης σε πολλές χώρες και στοιχείων για την παγκόσμια εξάπλωση πιο μεταδόσιμων στελεχών, είναι σαφές πως τα περισσότερα παγκόσμια αεροπορικά δρομολόγια θα είναι κρίσιμης σημασίας στο άμεσο μέλλον», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός αρμόδιος για την Απόκριση στην COVID-19 Κρις Χίπκινς.

Ο Χίπκινς είπε πως η απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες και τις περιοχές εκτός από την Αυστραλία, την Ανταρκτική και ορισμένες άλλες χώρες.

Οι ταξιδιώτες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών και να υποβληθούν σε τεστ κατά την άφιξή τους στη Νέα Ζηλανδία, όπως υπογραμμίζει το ΑΜΠΕ.

Το κλείσιμο των συνόρων και ένα αυστηρό lockdown στη διάρκεια της αρχικής φάσης της πανδημίας βοήθησαν τη Νέα Ζηλανδία να διατηρήσει σχετικά χαμηλούς αριθμούς μόλυνσης, με λίγο πάνω από 1.800 επιβεβαιωμένες θετικές διαγνώσεις και 25 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Η χώρα ανέφερε την τελευταία τοπική μόλυνση από τον κορονοϊό πριν από σχεδόν δύο μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία