E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργή για τον «πατέρα των φασολιών» που ανάγκασε το πεινασμένο του παιδί να ανοίξει μόνο μια κονσέρβα

Το 9χρονο κοριτσάκι έφαγε έπειτα από έξι ώρες, όταν δηλαδή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα

Δημοσίευση 5/1/2021 | 11:55

Οργή για τον «πατέρα των φασολιών» που ανάγκασε το πεινασμένο του παιδί να ανοίξει μόνο μια κονσέρβα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ο τρόπος με τον οποίο επαίρεται ότι διαπαιδαγωγεί το παιδί του ένας Αμερικανός πατέρας.

Το εννιάχρονο κοριτσάκι του ήταν νηστικό με τον πατέρα του να το υποχρεώνει να ανοίξει μία κονσέρβα με φασόλια .
Ύστερα από έξι ώρες, το παιδί κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα με τον πατέρα του να του επιτρέπει να φάει. Όπως αναφέρει το BBC, o πατέρας, ένας Αμερικανός podcaster, ισχυρίστηκε ότι είναι ένας καλός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

Ωστόσο, υπήρξαν γονείς που τον κατηγόρησαν για αμέλεια, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι η ιστορία του είναι αποκύημα της φαντασίας του μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή.

Οι χρήστες στο Twitter του έδωσαν το παρατσούκλι «πατέρα των φασολιών» καθώς το περιστατικό αυτό προκάλεσε έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους.

Ο Τζον Ρόντερικ, που εκτός από podcaster είναι και μουσικός, μοιράστηκε την ιστορία του το Σάββατο στο Twitter, εξηγώντας τι ακριβώς έκανε όταν η κόρη του εξέφρασε την επιθυμία να φάει φασόλια.

Αφού του έφερε ένα ανοιχτήρι και μία κονσέρβα με φασόλια, ο πατέρας ρώτησε το παιδί του αν ήξερε πώς ανοίγει.

Όταν το κοριτσάκι του είπε ότι δεν ξέρει, τότε ο πατέρας σκέφτηκε ότι πρέπει να την διδάξει...

Εξηγώντας ότι ήθελε να μάθει στην κόρη του πώς να ανοίγει μία κονσέρβα με φασόλια, άφησε το παιδί του να προσπαθεί επί έξι ώρες.

«Ήταν δίπλα μου γκρίνιαζε και φώναζε προσπαθώντας να ανοίξει τη κονσέρβα. Δεν ήταν από τα πράγματα με τα οποία διασκέδαζε. Ήξερα ότι θα ήταν γι΄αυτήν μια πρόκληση», είπε.

Τελικά η μικρή κατάφερε να ανοίξει την κονσέρβα και να φάει τα φασόλια, εξήγησε.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έσπευσαν να καταδικάσουν την εκπαιδευτική μέθοδο του πατέρα.

«Αισθάνομαι ότι είναι εξαιρετικά πολύτιμο να διδάσκουμε στα παιδιά ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο κι ότι δεν υπάρχει ντροπή να ζητάμε βοήθεια και υποστήριξη από άλλους ανθρώπους», έγραψε ο δημοσιογράφος Τζέισον Σράιερ .

Ένας άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι η μέθοδος του Ρόντερικ είναι «γελοία» - κι ότι θα έπρεπε απλώς να ταΐσει την κόρη του και στη συνέχεια να της δείξει πώς να χρησιμοποιήσει ένα ανοιχτήρι για κορσέρβες.

«Είναι 9 χρονών και μερικοί από εμάς δεν μαθαίνουμε καλά όταν πεινάμε, ανεξάρτητα από την ηλικία»
, υποστήριξε ένας άλλος χρήστης.

Υπήρξαν όμως και ορισμένοι χρήστες που συμφώνησαν με την εκπαίδευση του «πατέρα των φασολιών».

«Αυτό διδάσκει ανεξαρτησία ...Δεν έκανε τίποτα λάθος και στην πραγματικότητα με έκανε να ευχηθώ να έκανα περισσότερα από αυτά», έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.

Ο Ρόντερικ δεν απάντησε στα αιτήματα των δημοσιογράφων να προβεί σε σχόλια αλλά υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο Twitter .

«Έξι ώρες είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Γεύμα το μεσημέρι, δείπνο στις έξι. Η η αντίδρασή της ήταν «εκπληκτική. Το παιδί μου είναι μια χαρά», πρόσθεσε στο Twitter.

Ωστόσο, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι δασκάλα, υποστήριξε ότι ήταν ένας κακός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών.

«Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν δεν πεινούν», επισημαίνει.

Ορισμένοι χρήστες κατηγόρησαν επίσης τον «πατέρα των φασολιών» για ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία αφού είχαν αναζητήσει προηγούμενα tweets του.

Ωστόσο, ο συν-οικοδεσπότης του podcast, Κεν Τζένινγκς υπερασπίστηκε τον Ρόντερικ αποκαλώντας τον «έναν στοργικό και προσεκτικό μπαμπά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Ελλάδα 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Ελλάδα 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)