E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταινία που κάθε τσίμπημα μέλισσας κόστιζε χίλια δολάρια

Επί 23

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 5/1/2021 | 00:39

Η ταινία που κάθε τσίμπημα μέλισσας κόστιζε χίλια δολάρια
@twitter.com/moviekessler/

Οι ταινίες τρόμου ανήκουν στο πιο πιθανό είδος που μπορεί να τις μετατρέψει σε cult όσο τα χρόνια περνούν. Μια από αυτές ήταν η ταινία του 1992, «Candyman», με πρωταγωνιστή τον Tony Todd.

Η ταινία βασίζεται στον μύθο του Candyman, ενός μαύρου που οι γονείς του ήταν σκλάβοι αλλά πλούτησαν απότομα όταν ο πατέρας εφηύρε μια μηχανή που παρήγαγε παπούτσια με ταχύτητα. Ο γιος ήταν καλλιτέχνης και καλλιεργημένος. Όμως το ότι είχε σeξουαλικές σχέσεις με μια λευκή κοπέλα εκείνη την εποχή, ήταν κάτι ασυγχώρητο για τον δικό της πατέρα. Όταν έμαθε πως η κόρη του είναι έγκυος απόφάσισε να πάρει εκδίκηση. Έστειλε λοιπόν μερικούς άνδρες οι οποίοι του έκοψαν το χέρι, τον ξεγύμνωσαν και του πέταξαν μια κυψέλη με μέλισσες.

Ο Candyman έχασε την ζωή του αλλά ο θρύλος του παρέμενε ζωντανός. Η φήμη έλεγε πως αν έλεγες το όνομα του 5 φορές μπροστά στον καθρέφτη θα εμφανιζόταν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην ταινία. Με τον Tony Todd να εμφανίζεται με έναν γάντζο για χέρι και τις μέλισσες να βγαίνουν μέσα από τα ρούχα του.

Στα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν αληθινές μέλισσες. Και όπως δήλωσε πέρσι ο ο Tony Todd στην εφημερίδα Guardian, για κάθε τσίμπημα η παραγωγή τον πλήρωνε 1.000 δολάρια. «Διαπραγματεύτηκα ένα μπόνους 1.000 δολαρίων για κάθε φορά που με τσιμπούσε μια μέλισσα. Και με τσίμπησαν συνολικά 23 φορές. Οτιδήποτε αξίζει να φτιαχτεί πρέπει να εμπεριέχει μια μορφή πόνου. Όταν κατάλαβα ότι ήταν ένα σημαντικό μέρος του Candyman το ενθάρρυνα. Ήταν σαν να φορούσα ένα όμορφο παλτό», είχε πει ο ηθοποιός.

To sequel της ταινίας με τον ίδιο τίτλο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξαναζωντανέψει τον θρύλο του Candyman το καλοκαίρι του 2021, με τον Tony Todd να επιστρέφει στον πιο διάσημο ρόλο της καριέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Σινεμά Προχτές
Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

TV Σειρές 19.02.2026
Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά 17.02.2026
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision 16.02.2026
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά 16.02.2026
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas 16.02.2026
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Μουσική 15.02.2026
Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Μουσική 13.02.2026
Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη