E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα υποδεχτεί ο πλανήτης το 2021

Δισεκατομμύρια άνθρωποι θα γιορτάσουν το νέο έτος στα σπίτια τους

Δημοσίευση 31/12/2020 | 12:30

Πώς θα υποδεχτεί ο πλανήτης το 2021
Pexels

Το 2020, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κρονοϊού, τελειώνει. Ο πλανήτης ετοιμάζεται σήμερα να υποδεχτεί το 2021 και δισεκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να γιορτάσουν το νέο έτος στα σπίτια τους.

Μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, ακόμη και lockdown, λόγω της covid-19 που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, τα νέα κύματα της επιδημίας αναγκάζουν την πλειονότητα των κατοίκων της Γης να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την έλευση του νέου έτους από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Από το Σίδνεϊ ως τη Ρώμη, οι κάτοικοι του πλανήτη θα παρακολουθήσουν σόου με πυροτεχνήματα ή άλλες εκδηλώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν αναβληθεί, από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους.

Το μικρό αρχιπέλαγος Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό θα είναι τα πρώτα που στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα αποχαιρετήσουν το 2020, ενώ τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαντ και Μπέικερ θα χρειαστεί να περιμένουν άλλες 26 ώρες.

Αν και δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, τα νησιά του Ειρηνικού θα ζήσουν και αυτά μια διαφορετική πρωτοχρονιά λόγω του κλεισίματος των συνόρων των χωρών, της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του lockdown, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις

Στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το διάσημο σόου με πυροτεχνήματα, που γίνεται κάθε πρωτοχρονιά, φέτος θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές μετά την εμφάνιση μιας νέας εστίας της επιδημίας στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπου έχουν καταγραφεί συνολικά 150 κρούσματα covid-19.

Ακόμη και τα σχέδια να επιτραπεί σε 5.000 εργαζόμενους πρώτης γραμμής στη μάχη κατά της επιδημίας να παρακολουθήσουν το σόου προκειμένου να τους ευχαριστήσουν ακυρώθηκαν.

Οι περισσότεροι κάτοικοι θα αρκεστούν να παρακολουθήσουν από την τηλεόραση του σπιτιού τους τους εορτασμούς, καθώς δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 5 ατόμων.

Το ίδιο θα γίνει και στη Ρώμη, με τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας να παρακολουθούν από το σπίτι τους τους εορτασμούς στο Circus Maximus. Είναι προγραμματισμένο ένα θέαμα διάρκειας δύο ωρών καθώς και ο φωτισμός των πιο εμβληματικών χώρων της πόλης.

Στην Ιταλία έχει επιβληθεί lockdown ως τις 7 Ιανουαρίου και ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 22:00.

Από τη Γαλλία ως τη Λετονία, περνώντας από τη Βραζιλία, αστυνομικοί και σε κάποιες περιπτώσεις στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να ελέγχουν την τήρηση της απαγόρευσης των συναθροίσεων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ελπίδα»
Στο Λονδίνο, που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ θα δώσει συναυλία σε live streaming προς τιμή των εργαζομένων στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) που πέθαναν από covid-19. Η συναυλία θα μεταδοθεί και από το YouTube.

Η Νέα Ζηλανδία, όπου εξακολουθούν να ισχύουν μόνο λίγοι περιορισμοί, θα είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως των οποίων οι κάτοικοι θα μπορέσουν να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους ζωντανά.

Στο Ντουμπάι χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα θέαμα με πυροτεχνήματα και λέιζερ στο Μπουρτζ Χαλίφα, τον υψηλότερο πύργο στον κόσμο, παρά την πανδημία. Όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα πρέπει να φορούν μάσκα και να εγγραφούν χρησιμοποιώντας κωδικό QR.

Στη Βηρυτό, η οποία παραμένει υπό το σοκ της τεράστιας έκρηξης της 4ης Αυγούστου που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην πόλη, οι αρχές χαλάρωσαν τα μέτρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει μετά τις 3 το πρωί. Μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα άνοιξαν ξανά και έχουν προγραμματίσει μεγάλες γιορτές για την πρωτοχρονιά.

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν εστιατόρια και κλαμπ γεμάτα, οδήγησαν τις αρχές του Λιβάνου να εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown μετά την πρωτοχρονιά.

Σε όλο τον κόσμο το αύριο προκαλεί ανησυχία
Στη Βραζιλία, τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω της covid-19, οι γιατροί φοβούνται ένα νέο κύμα της επιδημίας.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να γιορτάζουν χωρίς μάσκες, ενώ η τηλεόραση έχει μεταδώσει εικόνες από αστυνομικούς να κλείνουν μπαρ γεμάτα ανθρώπους.

Στις ευχές της για το νέο έτος η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η «ιστορική» αυτή κρίση που προκάλεσε η πανδημία πρόκειται να παραταθεί και το 2021, αν και το εμβόλιο φέρνει «ελπίδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Πολάκη και Λαζαρίδη στη Βουλή: «Σκασμός τώρα μιλάω εγώ»

Ελλάδα 06.04.2026
«Είστε σαπίλα, είχατε διπλά βιβλία για τα μαύρα»

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που παρακολουθούσε δύο μήνες την πρώην του και την παρακαλούσε να τα ξαναβρούν

Ελλάδα 06.04.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απειλή μέσω επίμονης παρακολούθησης κατά εξακολούθηση

Βασίλης Ρίζος: Ποιος ήταν ο γιος της Θεανώς Φωτίου που πέθανε σε ηλικία μόλις 48 ετών

Ελλάδα 06.04.2026
Είχε σχεδιάσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα της ΝΕΑΡ

Ο «Έβερεστ», η θαλάσσια χελώνα των 105 κιλών που νίκησε τον θάνατο επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο, δείτε εικόνες

Ελλάδα 06.04.2026
Τον Μάιο του 2024 ο «Έβερεστ» εντοπίστηκε στην Πρέβεζα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.