E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Σκληρά μέτρα με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Προειδοποιούν οι αρχές όσους ετοιμάζουν πάρτι ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και οι παραβάτες θα το πληρώσουν ακριβά

Δημοσίευση 30/12/2020 | 10:37

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Σκληρά μέτρα με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ακόμα πιο αυστηρά θα είναι τα μέτρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι θα έχουμε επί της ουσίας, επανάληψη του διημέρου των Χριστουγέννων «με ιδιαίτερη βαρύτητα στους ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ και στην αλλαγή χρόνου». Είπε ακόμα ότι είναι απαραίτητη η αποστολή μηνύματος sms στο 13033 και για την επιστροφή από το ρεβεγιόν. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το 6.

«Ενδεχομένως να υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας το βράδυ, αν χρειαστεί για λόγους καθολικού ελέγχου», ανέφερε και υπενθύμισε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι συγκεκριμένοι από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για θέματα εργασίας και σοβαρού προβλήματος υγείας.

Είπε ακόμα ότι κεντρικοί άξονες, υπαίθριοι χώροι και πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι τα σημεία όπου εστιάζονται οι έλεγχοι.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν παρατηρηθούν πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε σπίτια και κληθεί η αστυνομία να μπει ακόμα και σε σπίτια μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού. Τόνισε ότι έγιναν πάνω από 10 συλλήψεις τα Χριστούγεννα από καταγγελίες για πάρτι σε σπίτια.


Ετοιμάζουν κορονοπάρτι σε Αττική και επαρχία για την Πρωτοχρονιά

Σε επιφυλακή είναι οι αρχές μετά τις πληροφορίες ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζονται κορονο – πάρτι όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι πληροφορίες που έρχονται από μεσιτικά γραφεία αλλά και από πλατφόρμες ενοικίασης (όπως πχ η AirBnB) κάνουν λόγο για δεκάδες πάρτι που οργανώνονται για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρά τα μέτρα που υπάρχουν και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα είναι αμείλικτοι με όσους παραβιάσουν τα όσα ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχουν τονίσει οι αρμόδιοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι ακόμα πιο αυστηρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των αρχών είναι ακόμα και drones, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμα και επέμβασης σε σπίτια παρουσία εισαγγελέα. Το ίδιο είχε ισχύσει, άλλωστε και τα Χριστούγεννα.

Τα μέτρα που ισχύσουν την Πρωτοχρονιά
Από τις 22:00 έως τις 05:00 θα ισχύσει η πιο αυστηρή (και νυχτερινή) απαγόρευση κυκλοφορίας. Που σημαίνει ότι αν πάει κανείς σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν είτε να φύγει πριν από τις 22:00 και πριν αλλάξει ο χρόνος είτε θα… ξενυχτήσει στο σπίτι που θα τον φιλοξενήσει. Σε κάθε περίπτωση, κινείται με sms 6 στο 13033.

Έως δύο οικογένειες θα μπορούν να καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι και μέχρι εννέα άτομα.

Όσον αφορά τους χώρους λατρείας ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στα άτομα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο μέγιστος αριθμός παριστάμενων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος 01.02.2026
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα 01.02.2026
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 01.02.2026
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα 01.02.2026
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος 01.02.2026
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα 01.02.2026
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Κόσμος 01.02.2026
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Κόσμος 01.02.2026
Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή

Μαύρη μέρα στην Αττάλεια: 16 νεκροί σε δύο σοκαριστικά τροχαία με διαφορά λίγης ώρας

Κόσμος 01.02.2026
Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι με απολογισμό 8 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα, μετωπική σύγκρουση ΙΧ, προκάλεσε έξι θανάτους

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Ελλάδα 01.02.2026
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα 01.02.2026
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του