E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο»

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν»

Δημοσίευση 29/12/2020 | 18:36

Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο»

Mε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αποφασίστηκε να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι και την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα αίρονται στη Μάνδρα λόγω της βελτίωσης που παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατείνεται το τοπικό lockdown και στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ενώ αύριο θα ληφθεί η απόφαση για παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων στις Θεσπιές.

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στη Δραπετσώνα, στο Ιλίον, στη περιοχή των Αχαρνών και το Περιστέρι.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το 2021 θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας - Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Έβρος, Κοζάνη και Πιερία

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορονοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορονοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική, διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.

Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 91%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα Χτες
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα Χτες
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος Χτες
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα Χτες
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα Χτες
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος Χτες
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού