E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο»

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν»

Δημοσίευση 29/12/2020 | 18:36

Οι περιοχές που παραμένουν στο «κόκκινο»

Mε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αποφασίστηκε να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι και την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα αίρονται στη Μάνδρα λόγω της βελτίωσης που παρουσίασε η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατείνεται το τοπικό lockdown και στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας μέχρι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ενώ αύριο θα ληφθεί η απόφαση για παράταση ή όχι των υφιστάμενων μέτρων στις Θεσπιές.

«Υπάρχουν και άλλες περιοχές που μας προβληματίζουν» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στη Δραπετσώνα, στο Ιλίον, στη περιοχή των Αχαρνών και το Περιστέρι.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Το 2021 θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας - Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Έβρος, Κοζάνη και Πιερία

«Το πρώτο πανδημικό κύμα αναχαιτίστηκε γρήγορα. Μετά το καλοκαίρι υπήρχε αύξηση των κρουσμάτων. Δυστυχώς στα τέλη Οκτωβρίου ήρθε το δεύτερο πανδημικό κύμα και ο κορονοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του. Αυτό που μας έμαθε είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται» ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ο κορονοϊός μας έμαθε όμως πόσο εύκολα γεμίζουν τα νοσοκομεία. Ήταν μια χρονιά ανατρεπτική, διαφορετική. Όλοι είχαμε μια επώδυνη εμπειρία που μας έκανε να σταματήσουμε για λίγο το χρόνο.

Οι επόμενοι δυο μήνες μας ανησυχούν ιδιαίτερα λόγω καιρού.

Ήρθε επιτέλους η ελπίδα, το εμβόλιο που όλοι περιμέναμε και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Προσοχή όμως. Η συλλογική ανοσία για να επιτευχθεί θέλει χρόνο.

Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και ενώ είμαστε σε μια εποχή που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, ο δείκτης της μεταδοτικότητας είναι αυξημένος σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία».

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8.500 ενεργά κρούσματα. Επιπρόσθετα επεσήμανε πως η πληρότητα των ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 91%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού για τον Μυλωνάκη

Ελλάδα 15.04.2026
Τι αναφέρει το νοσοκομείο για τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Κεφαλονιά: Γιατί δεν μετέφεραν την Μυρτώ στο νοσοκομείο οι 3 κατηγορούμενοι ‑ «Περιμέναμε να την χτυπήσει ο αέρας να συνέλθει...»

Ελλάδα 15.04.2026
Τα δραματικά λεπτά που εκτυλίχθηκαν στο Αργοστόλι και το τραγικό τέλος της 19χρονης

ΗΠΑ: Σέρφερ ψάρεψε μέσα σε πλήθος καρχαρίων ‑ «Ήταν περικυκλωμένος» ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που επαγγελματίας σέρφερ ψαρεύει ενώ γύρω του κινούνται δεκάδες καρχαρίες

Πολωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ κυνηγάει και διώχνει αγριογούρουνα ‑ Το απίστευτο βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Χιουμοριστικά έχει σχολιαστεί η χειρονομία του ρομπότ που χαιρετά τα αγριογούρουνα, αφότου πρώτα τα κυνήγησε και κατάφερε να τα διώξει

Βάρκιζα: Στο νοσοκομείο 14χρονη μετά από κατανάλωση βότκας

Ελλάδα 15.04.2026
Η 14χρονη μαζί με μια 15χρονη φίλη της αγόρασαν από μίνι μάρκετ της περιοχής ένα μπουκάλι βότκα Χειροπέδες σε ιδιοκτήτρια περιπτέρου

Κεφαλονιά: Στον εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες για το θάνατο της Μυρτούς

Ελλάδα 15.04.2026
Εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 19χρονης

Κοινωνικός τουρισμός 2026: Δικαιούχοι, διανυκτερεύσεις & τι αλλάζει φέτος

Οικονομία 15.04.2026
Από την 1η Μαΐου η έναρξη του προγράμματος

Η Νάντια Φαρές βρέθηκε αναίσθητη στον πάτο πισίνας ‑ Νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα

Κόσμος 15.04.2026
Η Νάντια Φαρές φέρεται να παρέμεινε αρκετά λεπτά κάτω από το νερό – Δύο λουόμενοι την ανέσυραν και της έκαναν ΚΑΡΠΑ

Αγριος ξυλοδαρμός γνωστού Έλληνα παρουσιαστή σε κλαμπ της Νάξου τις ημέρες του Πάσχα

Ελλάδα 15.04.2026
Ο παρουσιαστής ενεπλάκη σε καβγά με άλλο μέρος της παρέας του με αποτέλεσμα να τον διώξουν από το μαγαζί

Οργή στην Ταϊλάνδη για νεαρό ζευγάρι Γάλλων που έκαναν σeξ σε παραλία: «Ήταν σαν ζώα»

Κόσμος 15.04.2026
Ο 24χρονος Αλαν και η συνομήλική του Νάντια συνελήφθησαν, παραδέχθηκαν την πράξη τους και τους επιβλήθηκε πρόστιμο

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Γιώργος Μυλωνάκης, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο

Ελλάδα 15.04.2026
Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης