E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021

Δημοσίευση 29/12/2020 | 15:39

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Η εισήγηση των ειδικών αλλά και απόφαση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, γιατί συμπληρώνονται ήδη δυο μήνες από το κλείσιμο τους και όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό έχει επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην κοινωνικότητα και στην ψυχολογία των παιδιών. Πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Χθες, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία , τουλάχιστον τα δημοτικά , καθώς έχει κριθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο αλλά η ακριβής ημερομηνία θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ακόμα και αυτοί που ζητούν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για το τέλος Ιανουαρίου αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του ανοίγματος των σχολείων για τα παιδιά καθώς η αποχή από τη φυσική τάξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στους μικρούς μαθητές .

Εκτός από το ιικό φορτίο ανά περιοχή και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ποσοστό της θετικότητας στη χώρα ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς η αποσυμπίεση συνεχίζεται αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος, όπως ανέφερε ο καθηγητής, είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά «δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα, αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα να τα ανοίξουμε».

Το μέλος της Επιτροπής καθηγητής Αθ. Τσάκρης λέει ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά προκειμένου να δούμε την επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρόδος: Τουρίστας βγήκε ολόγυμνος στο δρόμο, ανέβηκε σε ασθενοφόρο και πήδηξε στην άσφαλτο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η αστυνομία τον μετέφερε σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου για να λάβει θεραπεία

Ηράκλειο: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 9χρονο παιδί ‑ Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ζώου

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το ανήλικο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο

Σεισμός στην Κάρπαθο μεγέθους 5,1 Ρίχτερ

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καρπάθου και εστιακό βάθος 15,9 χιλιόμετρα

Λαμία: Έχασε τον έλεγχο του ηλεκτρικού πατινιού και κατέληξε στο οδόστρωμα ‑ Στο νοσοκομείο 40χρονος

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Αθηνών στη Λαμία, όταν ένας 40χρονος άνδρας που κινούνταν με ηλεκτρικό πατίνι

Αποχώρησε και ο πτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου από το κόμμα Καρυστιανού

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Αποχωρήσεις που προκαλούν αναταράξεις στο νεοσύστατο κόμμα ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία

Επεισόδιο σε πτήση προς Χανιά: Δύο γυναίκες συνελήφθησαν – Αστυνομικός τραυματίστηκε

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διαδικασία σύλληψης, φέρονται να αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς και να αντέδρασαν έντονα

Θλίψη για την 36χρονη γιατρό που πέθανε στη γέννα του παιδιού της ‑ «Χάσαμε τη Μαγδούλα μας»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την προγραμματισμένη αεροδιακομιδή στην Αθήνα, κατέληξε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο του ΕΚΑΒ.

Πέθανε ο Τάκης Γκώνιας

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ήταν γνωστός για το ήθος, την προσωπικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, αφήνοντας σημαντικό αποτύπωμα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Καύσωνας «καμίνι» στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών, δεκάδες νεκροί και ο εφιάλτης των μπλακ άουτ

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ένα θανατηφόρο και πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα και θέτοντας σε συναγερμό κρίσιμες υποδομές

Σίδνεϊ: 34χρονη γυναίκα ξύπνησε από τεχνητό κώμα μια εβδομάδα μετά από επίθεση καρχαρία

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η νεαρή δασκάλα, μετά από πολλαπλά χειρουργεία και τον ακρωτηριασμό του χεριού της, κατάφερε να επικοινωνήσει για λίγο με την οικογένειά της, δίνοντας ελπίδα για την ανάρρωσή της.

Παραιτήθηκε ο Κοκοτσάκης από το κόμμα Καρυστιανού ‑ «Δεν είναι το κίνημα πολιτών που οραματιστήκαμε»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Ο δικαστικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης αποσύρει τη στήριξή του, καταγγέλλοντας έλλειψη δημοκρατίας και συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα πρόσωπα.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση για Κολομβία και Πορτογαλία, μπλόκο της Γκάνας στην Αγγλία

Αθλητικά Νέα 24.06.2026
Η Κολομβία λύγισε τη Λ.Δ. Κονγκό με γκολ του Μουνιός και πέρασε στους «32», η Πορτογαλία διέλυσε το Ουζμπεκιστάν με ιστορικό Ρονάλντο, ενώ η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με τη μαχητική Γκάνα.