E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021

Δημοσίευση 29/12/2020 | 15:39

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Η εισήγηση των ειδικών αλλά και απόφαση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, γιατί συμπληρώνονται ήδη δυο μήνες από το κλείσιμο τους και όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό έχει επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην κοινωνικότητα και στην ψυχολογία των παιδιών. Πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Χθες, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία , τουλάχιστον τα δημοτικά , καθώς έχει κριθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο αλλά η ακριβής ημερομηνία θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ακόμα και αυτοί που ζητούν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για το τέλος Ιανουαρίου αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του ανοίγματος των σχολείων για τα παιδιά καθώς η αποχή από τη φυσική τάξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στους μικρούς μαθητές .

Εκτός από το ιικό φορτίο ανά περιοχή και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ποσοστό της θετικότητας στη χώρα ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς η αποσυμπίεση συνεχίζεται αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος, όπως ανέφερε ο καθηγητής, είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά «δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα, αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα να τα ανοίξουμε».

Το μέλος της Επιτροπής καθηγητής Αθ. Τσάκρης λέει ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά προκειμένου να δούμε την επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κόσμος 09.07.2026
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας

Γερμανία: Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Έλληνας που χτύπησε θανάσιμα ελεγκτή τρένου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ο 26χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον ελεγκτή προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία

Σούπερ μάρκετ: Ποια 23 προϊόντα θα έχουν μειωμένη τιμή από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η Κοινωνική Συμφωνία κυβέρνησης, βιομηχανίας τροφίμων και σούπερ μάρκετ προβλέπει μειώσεις τουλάχιστον 5% σε βασικά προϊόντα για διάστημα έως τεσσάρων μηνών.

Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

Κόσμος 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»