E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021

Δημοσίευση 29/12/2020 | 15:39

Σχολεία: Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμά τους

Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Η εισήγηση των ειδικών αλλά και απόφαση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, γιατί συμπληρώνονται ήδη δυο μήνες από το κλείσιμο τους και όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό έχει επιπτώσεις στη μαθησιακή διαδικασία αλλά και στην κοινωνικότητα και στην ψυχολογία των παιδιών. Πρόθεση της υπουργού Παιδείας είναι ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου (Παρασκευή), ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ολιγοήμερης μετάθεσης της έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων καθώς συζητείται και ως ημερομηνία η 11η Ιανουαρίου (Δευτέρα).

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια καθώς υπάρχουν αρκετά μέλη της επιστημονικής επιτροπής που προκρίνουν κάτι τέτοιο όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έχει δηλώσει ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Χθες, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία , τουλάχιστον τα δημοτικά , καθώς έχει κριθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού κολλούν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο αλλά η ακριβής ημερομηνία θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Το βέβαιο είναι ότι όλα τα μέλη της επιτροπής ακόμα και αυτοί που ζητούν μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης για το τέλος Ιανουαρίου αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του ανοίγματος των σχολείων για τα παιδιά καθώς η αποχή από τη φυσική τάξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στους μικρούς μαθητές .

Εκτός από το ιικό φορτίο ανά περιοχή και τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ποσοστό της θετικότητας στη χώρα ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκεται η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, καθώς η αποσυμπίεση συνεχίζεται αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του αυτή τη στιγμή για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, σημειώνοντας πως οι συναθροίσεις των πολιτών τα Χριστούγεννα μπορεί να αποβούν μοιραίες για την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο στόχος, όπως ανέφερε ο καθηγητής, είναι να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά «δυστυχώς δεν μπορούμε από τώρα να το σκεφτούμε, με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι θα επικρατεί στη χώρα, αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις θα έχουμε πρόβλημα να τα ανοίξουμε».

Το μέλος της Επιτροπής καθηγητής Αθ. Τσάκρης λέει ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να ανοίξουν μία εβδομάδα μετά προκειμένου να δούμε την επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συγκλονίζει ο επιβάτης που έσωσε 25 ζωές στο τροχαίο με το λεωφορείο

Ελλάδα 05.12.2025
Και ο πατέρας του οδηγού είχε πεθάνει πάνω στο τιμόνι

Βραβευμένη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών έκανε σeξ με μαθητή της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου

Κόσμος 05.12.2025
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εκπαιδευτικός έκανε «πολλές φορές» σeξ με τον μαθητή στο πίσω κάθισμα του τζιπ της

Γολγοθάς για 400 επιβάτες το ταξίδι με το Intercity: Ακίνητο το τρένο για 3 ώρες λόγω βλάβης

Ελλάδα 05.12.2025
Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της βλάβης

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Ο Youtuber Teosty για τον ξυλοδαρμό του στα Γιάννενα: Δείχνω τα σημάδια για να καταλάβουμε ότι η βία είναι πραγματική

Ελλάδα 05.12.2025
Σε ένα βίντεο εννιά λεπτών, ο YouTuber αναφέρει ότι θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνει κοινωνικές δράσεις

Έκλεισαν και την Πατρών ‑ Πύργου οι αγρότες: Μπλόκο στην Εθνική Οδό από την Κάτω Αχαΐα

Ελλάδα 05.12.2025
H αστυνομία έχει εφαρμόσει εκτροπή της κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα

Καιρός 05.12.2025
Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν