E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Πώς η γαλλική κυβέρνηση θα επιβραβεύσει τους μετανάστες που πολέμησαν τον κορωνοϊό

Δεν πρόκειται μόνο για γιατρούς και νοσοκόμους, αλλά και για καθαριστές ή υπάλληλους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2020 | 02:32

Πώς η γαλλική κυβέρνηση θα επιβραβεύσει τους μετανάστες που πολέμησαν τον κορωνοϊό
@dailymail.co.uk

Η Γαλλία αποφάσισε να ανταμείψει στην πράξη όσους μετανάστες εργαζόμενους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.

Έτσι το υπουργείο Εσωτερικών τους κάλεσε να κάνουν αίτηση για fast – track υπηκοότητα, την οποία θα πάρουν άμεσα και γρήγορα. Ήδη πάνω από 700 άτομα έχουν πάρει υπηκοότητα ή η βρίσκονται στα τελευταία στάδια έγκρισής της.

Δεν πρόκειται μόνο για γιατρούς και νοσοκόμους, αλλά και για καθαριστές ή υπάλληλους. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έχουν εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό στον Covid-19 και πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσοκόμων.

Η Γαλλία βρίσκεται στις 10 χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 62.000. Η πρωτοβουλία για τη γρήγορη υπηκοότητα, ανακοινώθηκε πρώτη φορά πριν από δυο μήνες. 73 άτομα ήδη κρατούν το διαβατήριο στο χέρι τους, ενώ ακόμα 693 θα το πάρουν σύντομα. Οι αιτήσεις έχουν φτάσει περίπου τις 3.000.

H υφυπουργός Marlene Schiappa δήλωσε την περασμένη Τρίτη πως «Επαγγελματίες υγείας, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό, όλοι απέδειξαν την δέσμευσή τους στο έθνος και είναι τώρα η σειρά μας να κάνουμε ένα βήμα προς αυτούς».

Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι αιτούντες θα πρέπει να βρίσκονται στην χώρα για 5 χρόνια, να έχουν σταθερό εισόδημα και να μπορούν να επιδείξουν την ένταξή τους στην γαλλική κοινωνία. Ωστόσο η κυβέρνηση ανέφερε πως όσοι αντιμετώπισαν τον κορωνοϊό στην πρώτη γραμμή, χρειάζονται μόνο να μένουν στην Γαλλία για δυο χρόνια.

Το 2017, οι μετανάστες στην Γαλλία έφταναν τα 6,4 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από πρώην αποικίες της βόρειας και την δυτικής Αφρικής. Αλλά η διαδικασία της υπηκοότητας είναι μια αυστηρή και αργή διαδικασία. Το 2019, ο αριθμός των επιτυχημένων αιτήσεων μειώθηκε κατά 10% σε σχέση με το 2018.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Γαλλία αναγνωρίζει την γενναιότητα και της συνεισφορές στο έθνος, δίνοντας υπηκοότητες. Το 2018 ο Mamoudou Gassama από το Μάλι, κέρδισε την γαλλική υπηκοότητα, όταν μεταμορφώθηκε σε «Spiderman» για τη διάσωση ενός μικρού αγοριού που κρεμόταν από ένα μπαλκόνι του Παρισιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κατάρρευση της εταιρείας που θέλησε να αμφισβητήσει Coca ‑ Cola και Pepsi

Stories 17.10.2025
Το brand, που ιδρύθηκε το 2011, αυτοσυστήθηκε ως ένα εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής βασισμένο στη βιωσιμότητα, τη διαφάνεια και την υγεία

Το μετρό που δεν υπήρξε ποτέ: Η απίθανη είδηση που μπέρδεψε τους Αθηναίους το 1948!

Ιστορικά 17.10.2025
Το μετρό της Αθήνας… που δεν υπήρξε ποτέ!

Αυτά είναι τα πιο δυνατά διαβατήρια του πλανήτη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Stories 17.10.2025
Το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο ανοίγει πόρτες σε 193 χώρες χωρίς βίζα.

Ενα βίντεο στο YouTube έφερε δισεκατομμύρια δολάρια: Το success story μιας σακούλας ramen

Stories 17.10.2025
Πώς τα Buldak ramen έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο

Ο δρόμος που περνά μέσα από τον βράχο: Το πιο εντυπωσιακό σημείο της Ελλάδας

Νέα Εποχή Χτες
Εκεί όπου ο δρόμος περνά μέσα από τον βράχο και η φύση αποδεικνύει ότι όταν θέλει να εντυπωσιάσει, το κάνει χωρίς φανφάρες

Η γυναίκα που «τρελάθηκε» για να αλλάξει τον κόσμο: Η απίστευτη ιστορία της Nellie Bly

Πρόσωπα Χτες
Υποδύθηκε την παράφρονα για να ξεσκεπάσει την αλήθεια, ταξίδεψε μόνη της γύρω από τη Γη σε 72 μέρες - και έγραψε το όνομά της στην ιστορία της δημοσιογραφίας

Μετά από χρόνια στη φυλακή, απογοήτευση και αδιέξοδα άνοιξε μπαρ στον Αρκτικό Κύκλο

Stories Χτες
Υπάρχουν άνθρωποι που, για να ξαναβρούν τον εαυτό τους, χρειάζονται απλώς μια αλλαγή δουλειάς...

Ο πόλεμος που ετοιμάζει η ΕΕ απέναντι στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Stories Χτες
Δυο χρόνια νωρίτερα από το αρχικό πλάνο

Αυτός είναι ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο: 2.253 λέξεις

Stories Χτες
Έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο