E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Swans @ Μύλος Club

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Δημοσίευση 13/5/2013 | 10:30

Swans @ Μύλος Club
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56
Ημερομηνία: 16/05/2013
ΜΑΙ 2013
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 20.00

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης:22¤
Ταμείο εισόδου 26¤

Οι Swans, το συγκρότημα που κυκλοφόρησε το –κατά γενική ομολογί – καλύτερο album του 2012, "The Seer", την Πέμπτη 16 Μαΐου θα είναι και στη Θεσσαλονίκη, στο Club του Μύλου.

Το "The Seer" αποτέλεσε έναν αληθινό θρίαμβο για τον Michael Gira και την παρέα του. Πάρα πολλά έχουν γραφτεί για αυτό το επικό, με μια ιδιαίτερη έννοια του όρου, album. Ο ίδιος ο Michael Gira λέει για αυτό:

«To "Τhe Seer" χρειάστηκε 30 χρόνια για να γίνει. Αποτελεί το αποκορύφωμα κάθε προηγούμενου album των Swans, καθώς και οποιουδήποτε άλλου μουσικού project που έχω κάνει, συμμετάσχει ή φανταστεί. Αλλά είναι ημιτελές, όπως και τα τραγούδια του. Είναι μία εικόνα σε μια ταινία. Και οι εικόνες θολώνουν, αναμιγνύονται και τελικά ξεθωριάζουν.

Τα τραγούδια ξεκίνησαν σε μια ακουστική κιθάρα και μετά εμπλουτίστηκαν και πήραν σάρκα και οστά χάρη στην ανεκτίμητη βοήθεια των φίλων μου. Αργότερα, βασανίστηκαν και αποπλανήθηκαν περαιτέρω στο studio, και πλέον τα περιμένει περισσότερη βία και καννιβαλισμός, καθώς προετοιμαζόμαστε να εκτελέσουμε μερικά από αυτά live, φτάνοντας σε ένα σημείο όπου πλέον θα μεταλλαχτούν ακόμα περισσότερο, ασταμάτητα, και ίσως απορριφθούν για λίγο.

¶σχετα με το τι έχετε ακούσει ή υποθέσει, σκοπός μου είναι να διαδώσω φως και χαρά στον κόσμο. Οι φίλοι μου στους Swans είναι όλοι σπουδαίοι άνθρωποι. Χωρίς αυτούς είμαι σαν ένα χνουδωτό γατάκι, σαν έμβρυο. Ο στόχος όλων μας είναι ο ίδιος: έκσταση!».

Αυτό ακριβώς είναι που τελικά επιτυγχάνουν οι Swans, με κομμάτια όπως το "Avatar", το "Lunacy", το "The Apostate", το "The Seer Returns", το "Song Of A Warrior". ¶γρια και εκκωφαντικά drones εναλλάσσονται με αναπάντεχες στιγμές σιωπής, δοκιμάζοντας τις αντοχές του ακροατή με έναν μοναδικό τρόπο.

Ηχογραφημένο στη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο, σε παραγωγή του ίδιου του Gira, κυκλοφόρησε σε διπλό CD και τριπλό LP και συμπεριλαμβάνει μία all star ομάδα από special guests: η Karen O (YeahYeahYeahs), ο Alan Sparhawk και η Mimi Parker (Low), o Grasshopper (Mercury Rev), οι Seth Olinsky /Miles Seaton /Dana Janssen (Akron/Family), o Ben Frost, η Jane Scarpatoni και η ίδια η Jarboe συνεισφέρουν σε ένα έργο που προκάλεσε έναν, σχεδόν καθολικό, παγκόσμιο θαυμασμό.

Οι Swans είναι:

Michael Gira /κιθάρα, φωνή
Norman Westberg / κιθάρα
Christoph Hahn /κιθάρα
Chris Pravdica /μπάσο
Michael Thor Harris / drums,κρουστά, vibes, keyboards
Phil Puleo / drums, κρουστά, dulcimer

www.younggodrecords.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Μουσική 29.07.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Τέχνες 24.07.2025
Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Μουσική 24.07.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Φεστιβάλ 23.07.2025
H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

Ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τέχνες 22.07.2025
Υδάτινες διαδρομές: το νερό από τη φύση στον μύθο και την πόλη

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Μουσική 20.07.2025
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Cityλάιφ 17.07.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Φεστιβάλ 16.07.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Αποστολή εξετελέσθη στο Plastiras Lake Festival: Τρία μερόνυχτα μουσικής, φύσης και ανεμελιάς

Φεστιβάλ 15.07.2025
Μουσική, λίμνη και camping: Το φεστιβάλ που έγινε η νέα μας καλοκαιρινή συνήθεια

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Φεστιβάλ 11.07.2025
Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!