E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το NBA ξεκίνησε: Οι πιο ηχηρές μεταγραφές παικτών στον «μαγικό κόσμο»

Παρόλες τις ιδιαιτερότητες της σεζόν, υπήρξαν αρκετές ηχηρές μεταγραφές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 24/12/2020 | 01:49

Το NBA ξεκίνησε: Οι πιο ηχηρές μεταγραφές παικτών στον «μαγικό κόσμο»
@twitter.com/russwest44

To NBA επιτέλους ξεκίνησε. Τα ξενύχτια σε έναν μαγικό κόσμο είναι αλήθεια μας είχαν λείψει. Δυο μήνες και κάτι είναι αρκετοί άλλωστε.

Η σεζόν δεν θα είναι ξανά η ίδια. Ξεκινάει χωρίς κόσμο και κανείς δεν ξέρει αν θα έχει στο υπόλοιπο της σεζόν. Θα έχει 10 παιχνίδια λιγότερα από το κανονικό και θα λήξει ένα μήνα αργότερα από το συνηθισμένο.

Όλα αυτά κάνουν την σεζόν κάπως ιδιαίτερη. Ωστόσο το NBA απέδειξε πέρσι πως ήταν πρωτοπόρο στην στην προσαρμογή του σε αυτό που όλοι ζούμε. Και φέτος σίγουρα θα έχει μερικούς άσους στο μανίκι ώστε να κάνει το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο ελκυστικό, ακόμα και χωρίς την παρουσία του κόσμου.

Πάντως μεταγραφές έγιναν. Και μάλιστα ηχηρές. Μερικές ούτε που τις πήραμε χαμπάρι. Και τώρα που η σεζόν ξεκίνησε ας δούμε τις 5 πιο ηχηρές από αυτές.

Dennis Schroder σε Los Angeles Lakers

Οι πρωταθλητές ήθελαν να αποκτήσουν βάθος. Ειδικά στην θέση «1» που ήταν ίσως η μόνη πέρσι που υστερούσαν. Ποια άλλη επιλογή θα ήταν καλύτερη από τον Γερμανό Dennis Schroder, που με μέσο όρο 18,9 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ του NBA ανάμεσα σε παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και ήρθε δεύτερος στην κατάταξη για καλύτερος 6ος παίκτης της σεζόν; Μια πολύ ηχηρή προσθήκη για τους πρωταθλητές, με ένα πολυεργαλείο που είναι καλό χειριστής της μπάλας και μπορεί να σκοράρει με άνεση.

Gordon Hayward σε Charlotte Hornets

Ο Hayward είχε φτάσει στην Βοστώνη με πολλές αξιώσεις ύστερα από τις φοβερές χρονιές που είχε κάνει στους Utah Jazz. Ωστόσο ο γρήγορος και μακροχρόνιος τραυματισμός τον σταμάτησε και όταν επέστρεψε δεν ήταν ποτέ ο ίδιος. Μετά από τρία χρόνια λοιπόν στους Celtics, ήρθε η ώρα να κατέβει στην Charlotte και να προσπαθήσει να ηγηθεί της ομάδας του Michael Jordan. Το αν είναι καλή κίνηση αυτή για την Charlotte θα φανεί. Μπορεί ο Hayward να βρει τον εαυτό του σε διαφορετικό περιβάλλον;

Jrue Holiday σε Milwaukee Bucks

Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει το καλύτερο ρεκόρ τις δυο τελευταίες σεζόν στην regular season αλλά στα playoff δείχνει ότι δεν υπάρχει ταβάνι. Ήθελε σίγουρα προσθήκες ώστε να έχει έξτρα λύσεις όταν οι άμυνες προσαρμόζονται στον Γιάννη ή στον Middleton. Μπορεί η μεταγραφή του Bogdanovic να κατέληξε σε φιάσκο και σε πρόστιμο, αλλά είχε προηγηθεί εκείνη του Jrue Holiday, ενός εξαιρετικού πλει μεικερ που πέρσι είχε μέσο όρο 19,1 πόντους. Σίγουρα μια προσθήκη που βοήθησε τον Γιάννη να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τους Bucks.

Chris Paul σε Phoenix Suns

Οι Phoenix Suns έδειξαν από πέρσι ότι με πρώτο βιολί τον Devin Booker και τον Deandre Ayton κάτω από τα καλάθια, ήθελε έναν ακόμα έναν παίκτη για να ανέβει επίπεδο και να διεκδικήσει με αξιώσεις είσοδο στην 8αδα της Δύσης. Ένας μαέστρο. Και πήραν τον, κατά την γνώμη μου, 2ο καλύτερο χειριστή της μπάλας στην λίγκα. Τον Chris Paul (1ος είναι ο Kyrie Irving). Ο αειθαλής Chris Paul, οδήγησε του Oklahoma City Thunder στα playoff ενώ πολλοί δεν το πίστευαν. Και μάλιστα παραλίγο να αποκλείσουν και τους Houston Rockets, χάνοντας σε 7 παιχνίδια. Τώρα ο Paul βρήκε καινούργια ορχήστρα με πολύ ταλέντο και θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Russell Westbrook σε Washington Wizards και John Wall στους Houston Rockets

Η πιο ηχηρή μετακίνηση σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι αυτή του Westbrook στους Wizards. Ο MVP του 2017 θα αγωνιστεί για πρώτη χρονιά στην καριέρα του στην Ανατολή, ύστερα από ένα χρόνο στο Χιούστον. Το πείραμα με τον harden δεν είναι ότι δεν δούλεψε αλλά οι Rockets έπεσαν θύματα του small-ball, της ίδιας τους της στρατηγικής δηλαδή. Ο Westbrook μπορεί να είναι ατίθασος αλλά είναι αδιαμφησβήτητα ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA την τελευταία δεκαετία. Από την άλλη, ο ικανότατος σκόρερ και χαμηλότερων τόνων John Wall κάνει το αντίθετο δρομολόγιο και μετά από 10 χρόνια στους «πρωτευουσιάνους», θα πάει στο Τέξας για να μάθει και ο ίδιος και εμείς, αν μπορεί να συνεργαστεί με τον Harden.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»